Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Sunday, May 31, 2009

raksasa + makhluk asing?

salam...
kabare kowang sume?
amacam wiken?
best? huhu~

haa...kowang penah tengok raksasa? a.k.a. monster...
alien? penah tak?
dolu2 kan,.if cakap pasal alien, dalam kepala hotak nie, memang bayangkan binatang yang kepala besor, mata satu.. pastu tgn kecik.. (macam toyol jew..ekeke)
macam2 media create imagination pasal tue kan?
padahal tak penah2 pown dowang nmpak alien 2..huhu.. MyEm0.CoM


semalam, (ready2..sesi bercerita da nak bermula.. sila besarkan mata anda utk elakkan mengantok.. huhu~)
aku dengan gatai nyee (oh, mmg selalu gataii kan..) pegi nengok muvi kat Times Square..

dalam kul 3pm bawu gerak from UIA..
jalan agak jem..
and penat mencari parking..
at last, parking jew kat dalam tue...
tujuan utama memang nak gi dating..(opss..dating kew? haha)
tak..nak gi jenjalan laa.. release tension.. huhu~
dan..setelah membuat pilihan dengan tepat + jitu,
maka, cite monster vs aliens yang menjadi pilihan hati..


cite nie memang kelakar glew!
gelak semedang r aku dalam tue..huhu~
muvi nie bout sorang wanita, Susan yang bawu nak kawen nga bf die, Derek..
tetibe ade UFO yang terhempas kat bumi.. dan ade sumting yang masok dalam badan susan nie.. tgh2 die nak say 'yes', tetibe badan die membesar n jadi macam raksasa... then, die pown di tangkap dan di kurung...
utk cerita selanjutnye...
kowang tengok laa sendiri citew ni.. kay?
haha..
ala.. xbez r nak cite sume kan..
better kowang gi tengok sendirik..
memang cute laa kawan2 susan ms dlm kurungan tue..
da la buat mission menyelamatkan bumi..
opss..da tercerita balik...
ish! ape nie farah eliana...babap kang! cubit mulot! huhu~


maka... kepada peminat2 kartun.. (kartun kew?)
pegi laa nengok cite nie yew.. MyEm0.CoM


p/s : mission utk mkn choc indulgence, nasik lemak ayam n cup of cappucino telah tercapai.. spagetti jew xdpt lagy... jgn jelez! =P
MyEm0.CoM


Thanks for reading! :D :')

Saturday, May 30, 2009

take ur tyme in life~





salam.. i'm juz wanna share these...
its about tyme + life...


~LIFE`S LITTLE INSTRUCTIONS~
  1. Take time to dream – it hitches your soul to the stars.
  2. Take time to work – it is the price of success.
  3. Take time to think – it is the source of power.
  4. Take time to play – it is the secret of youth.
  5. Take time to read – it is the foundation of knowledge.
  6. Take time to worship – it is the highway of reverence and washes the dust of earth from your eyes.
  7. Take time to laugh – it helps with life’s loads.
  8. Take time for health – it is the true treasure of life.
  9. Take time for friends – they are the source of happiness.
  10. Take time to love – it is the source of joy.

everything takes tyme.. rite?
;)
Thanks for reading! :D :')

Friday, May 29, 2009

craving...

salam...

memandangkan aku still ade 1 esaimen yang pending..
xstart2 pon ag taw?
gile pemalas farah eliana (sejak bile rajin kan?)
dan..
dengan 1 midterm yang sedang menanti next wednesday...
aku..
dengan tabahnye stay kat bilik..
kunun2 nak wat esaimen la kan..
tapi habuk pon xstart agy..
huhu~

dan spt bese..
bile xde mende nak buat..
mula laa pewot ngade2 nak mkn itu ini kan...
aku tetibe cam terasa nak mkn

.:choc indulgence SR:.



.:a cup of cappucino:.



.:nasi lemak ayam:.



.:spagetti bolognese:.



memang sangat ngade2 pewot aku nie..
tetibe nak ngidam sume nie kan..
nak klua pon, cam malas jew.. huhu~

ade sesape nak blanje aku?
jom2.. (sambil kelip2 kan mata spt minnie mouse.. huhu)



Thanks for reading! :D :')

tahniah!


bismillahirrahmanirrahim....


salam alaik...

blog nie da penoh dengan sawang,..
maaf ye encik belog...
kesibukan melanda diri..
huhu~


selamat ari jumaat kepada semua pembaca2 sekalian..
aku takde class on friday..
bez kan? hoho~


okay..berbalik kepada tajok entry..


*pesanan khas : ayat2 seterusnya di karang dalam keadaan yang sgt emo..kowang jgn terbawa2 tahap emo aku kay? huhu*

kenape aku dengan tulus hatinye mengucap tahniah? (tulus okeyh..)

kerana..
sal da selamat pulang dari uum..
malah...yang paling mengejutkan, kakinya berSIMEN!
tahniah laa kepada pasukan hockey upsi**l yang berjaya mengakibatkan perkara nie berlaku k
at bff aku..
aku taw laa kowang terror men kan...
tapi..takyah laa nak tunjuk terror dengan memukul stick tue kat kaki member aku!
nak pukol bola, pukol je laa...yang ko pegi pukol kaki dye pehal?
maaf laa kepada warga upsi..

aku bukan nak mengutuk u kowang..
aku kutuk org yg memukul kaki sal 2..
aku paham laa adat men memang gitu kan..

tapi sampai bersimen kot kaki org nie ko pukol.. haaiishhh!
aku plak yang panas kan?
huhu~
mau tak panas.. seksa tengok die berjalan nga tongkat taw?
da laa kami duk level 3.. nak turon naek,
nak gi mandi, gie toilet sume..
kami(aku n rumet laa) tak kesah kena jaga dye sume..
tapi aku sian tengok die jd gitu taw?

sengsara kot nak gerak..

makan minum pon tertahan2 sbb taknak susahkan kitowang bawak dye gi toilet..
hurm...
dan...kaki sal perlu bersimen gitu dalam ms sebulan..
malah.. die kena rest from playing hockey for 6 months!
6 months??? oh...mau cam kucing ilang anak sal nnt.. huhu~

semalam, abg sal da dtg amik dye wat blk umah..

hopefully, sume baik2..

n kaki dye akan cepat semboh..

to sal:
get well soon dear!
kitowang sayang ko!
huhu~


okay..abeh suda entry yang emo..
bdw, tahniah tue UIA yang berjaya dapat tempat ke4 MASUM 09..
tahniah sbb berjaya bawak pulang 14 EMAS.. huhu~
congrats!

p/s : ma parents da bertolak utk menjalani umrah.. semoga mereka dapat menjalani ibadah dengan sempurna.. amin!



Thanks for reading! :D :')

Thursday, May 28, 2009

aku kiciwa :(


BARCELONA menang??


aku kiciwa.. huhu~
but, they deserve to get it laa..
men smart glew kowt..
huhu~


xpe, walo mcmane pon, aku tetap akn jadi fan MU!
;P


p/s : sejak bile farah eliana lyn bola neh? ngee~
Thanks for reading! :D :')

Monday, May 25, 2009

^berdoa^

salam..

aku da selamat sampai di UIA terchenta (chenta laa sgt kan.. hoho~)
esok ade midterm arab..

dan...
aku baru baca beberapa page..
takot!!

tapi cam berlagak pandai jew kan..
suda2..
farah eliana, pegi baca buku..
huhu~

readers sekalian..
mari sama2 menadah tgn bersama saya..
semoga aku dapat menjawab dengan baek midterm esok..
amin!!

tq u ollss...
hehe~



Thanks for reading! :D :')

Saturday, May 23, 2009

ubi itu jangan di siakan...


salam..


tajok nak gempak jew kan? haha..
aku da tanam ubi da sejak balik bercuti di umah nie..
sebab tue tetibe wat entry pasal ubi..
ta percaya?
jangan percaya.. saya memang sedang menipu..
haisshhhh...
anda terkena lagi?
ampunnn... hanya gurau2 di ari wiken..
voley kan?? (sambil kelip2 mata macam minnie mouse..haha~)

okay2.. tanak menipu da...
ni da start citew btol..
ngee~
ekceli petang tadi,
aku gie jengok kat dapor..
konon2 nak wat roti bakar..
sekali, roti da abeh okeyh..
so, melepass... hohoho...
pastu kan, tetibe jew ternampak ubi..
ta sure la plak ape nama ubi tue..
yang pasti, bukan ubi kayu laa...
ubi keledek kot..
ya Allah farah eliana..
ubi pown tak kenal ke??
kalo laa bakal mak mertua baca, terkezot nie.. haha~
jap2, soalan cepu emas, sejak bile ade mak mertua lak nie? ngee~
dan.. aku pown..
lepas nampak ubi tue, teros laa panggil mama..


me : mama! ada ubi ea? klu wat pengat ubi, best tue..
mama : a'ah.. lupe plak ada ubi kat dapor tue.. pegi laa buat.. basuh bersih2 dulu..
me : Oo..kena basuh ea? (farah eliana..tu pown nak kena tanya kew?)
mama : basuh laa dulu.. nnt masak..
me : baek!


dan.. acara masak-memasak bermula..

ready2.. ngee~


bahan2 yang diperlukan adalah ubi2 yang sehat dan comey (ta comey pon tape,,) gula melaka, dan santan..
jangan lupe bersihkan dan parut kulit ubi tue..
dan, potong la ubi tue nipis2..(utk memudahkan makan)

okeyh, then, amik periuk.. (tue pon nak kena cakap ea?)
pastu kowang masukkan santan dan gula melaka dalam periuk tue..
agak2 macam gula melaka da nak cair, kowang masukkan laa ubi tue.. sukati kowang laa nak potong besar mane n banyak mane ubi tue..
pastu... tunggu laa sampai ia masak..
senang jew kan?? ngee~

nie laa ubi yang ta disiakan tue,.. huhu

nie plak adegan memasak...

tada... da siap pown.. yummy!!


so..kepada anda semua.. kalo laa ade ubi kat umah tue, jangan la di siakan..kay? mari kita sama2 wat pengat ubi.. pastu, jgn lupe bagi i rasa kay? haha~




Thanks for reading! :D :')

:: tag lagik ::




1) APAKAH HUBUNGAN ANDA DENGAN DIA (INSAN YANG MENGETAG ANDA)?

Org yang bertanggungjawab mengetag aku kali nie adalah cik Nurul Adilah Mohamed (amik ko..nama penoh lagi tue..haha) hubungan saya ngan die... :: kami merupakan member satu skola dolu.. sk rendah lak tue.. :: bagos kan kami? berkawan sehingga kini..ekeke..

2) 5 IMPRESSIONS TERHADAP SI DIA

5? macam banyak jew.. tade diskaun kew? haha
-ok

-sempoi
-kewl? (haha..aku puji mg nie dilah.. )
-manyak cakap ble kena pada tempat (tapi, kalo xkena tempat pown ko ckp jugak kn? haha)
-member baek aku masa skola dolu.. rapat gak r.. (kite mmg baek kan? ngee~)

3) PERKARA YANG PALING MEMORABLE DIA PERNAH LAKUKAN KAT AWAK?
-paling memorable? ape ek? ko ikut aku balik umah...aku nek beskal..tapi ko bjalan.. (jahatkan aku?) pastu..ko pown demam.. (oh dilah,masihkah ko ingat? haha~) sian ko.. ngee~

4) PERKARA YANG PALING MEMORABLE DIA PERNAH CAKAP KAT AWAK?
- ape ek? ade kew? macam x ingat jew.. haha~

5) KALAU DIA KEKASIH AWAK, AWAK AKAN?
- kekasih? haha.. tanak aku... die pompuan okeyh... kami bukan LES.. haha~

6) KALAU DIA MENJADI MUSUH ANDA, ANDA AKAN?
- musuh? oh tidak.. aku tak suka cari musuh.. lagipown tade sebab pown kami nak bermusuh.. (aku xjoin ea part ko berebut 'tutt' nga knini.. haha~)

7) KALAU DIA JADI KEKASIH ANDA, DIA PERLU IMPROVE DALAM?
- kalau lagi? ape laa soalan nie.. eyh...salahkan soalan lak.. haha~ ape ek? aku terima die seadanya... kalo nak improve pown, ke arah kebaikan laa.. (tetibe aku wat ayat cam budak baek kn? xley blah btol.. haha~)

8) KALAU DIA JADI MUSUH ANDA MUNGKIN KERANA?
- Kerana... kerana.. kerana.. kerana ape ek? takde kowt... (xmenjawap soalan kan saye? ;P)

9) OVERALL IMPRESSION TENTANG DIA?
- Overall ek? erm.. kawan yang baek? ngee~ da lame xjupe wey.. tataw ko cmne skang..haha~

10) THE MOST DESIRABLE THING TO DO TO HER/HIM?
- hangout sesame? hahaha.. aku nak jupe ko laa.. glew lama ta jupe..

11) APAKAH ANDA RASA TENTANG PANDANGAN ORANG TERHADAP ANDA?
-manyak cakap (aku memang suke cakap.. hoho~)
-mulut takde insurans? (tak sempat nak beli insurans mulot okeyh? haha)

-annoying.. (4 sure laa kn.. kowang xcakap pon aku sedar diri.. ;P)
-friendly la kowt.. ngee~
-feminine? hahaha.. (poyo jew..)

12) THE CHARACTER OF YOU FOR YOURSELF...
- aku bersyukur dengan segala bagai yang aku ada.. even still xperfect, aku try to improve to make it better.. yang fenting, i love my self.. (oh, memang annoying..kan? :P)

13) ON CONTRARY, THE CHARACTER YOU HATE ABOUT YOU...
- panas baran? (caye x? huhu) , ngade2 yang overboard? haha..

14) THE IDEAL PERSON YOU WANT TO BE WITH...
- erk... soalan cepu emas neh.. haha~

15) FOR PEOPLE WHO LIKE YOU, TELL SOMETHING ABOUT THEM...
- alaa... suke2 kowang pown, mesti ade gak mende yang kowang xsuke..kn? kn? kn?

16) 5 PEOPLE YOU TAG...
1. wadie ~ membe skola dolu
2. adeyla ~suCi buLan

3. paan ~ art cerative
4. AkuSiMisteri
5. carlzeguet ~cik wana

17) NO. 2 ADA HUBUNGAN DENGAN SIAPA?
- dengan.... seseorang? haha.. aku ta sure r... ngee~

18) IS NO. 3 MALE OR FEMALE...
- male.. kan? haha~

19) NO. 1 BELAJAR APA?
-die xsuke blaja.. ya ampunn diey.. haha~

20) IF NO. 3 DENGAN NO. 5 ADA RELATIONSHIP... IS IT A GOOD THING?
- Ahah.. dowang mane kenal...

21) MACAM MANA DENGAN NO 5 DAN NO 4?
- sama jugak.. dowang xkenal jugak...

22) NO. 4 SINGLE KE?
-haha.. tataw.. should ask him..kay?

23) SAY SOMETHNIG ABOUT NO 3 ...
- seorang yang creative? ngee~

21) NO 2 KELAKAR KE?
-tak! siyes jew manjang... nama agi dak law.. haha.. tade2 aku tipu ;P


waa......gilew panjang jawab tag neh...
gilew r...sape yang create tag ni weh???

kepada mereka yang di tag... sila jawab tag ini bile anda free..
tak free pown wajib jawab jugak! hahaha~



Thanks for reading! :D :')

Thursday, May 21, 2009

confius??

salam...

aku nak kowang cube kire bape wajah yang ade kat pokok nie... hehe~

kira jgn x kira kay...






Thanks for reading! :D :')

FuLL hOuSe



Assalamualaikum..
ape khabar anda semua?
semoga baek2 hendaknye.. ;)

aku da selamat sampai di umah ayahanda terchenta..
FULL HOUSE again.. :)
da lama umah ni xcukop ahli..
slalu bile balik jew,
ade salah sorang yang xde..
tapi kali nie..
its full.. my bro sedang cuti sems..
abah pon tak gi meeting kat mane2...
ma sis n mum kompem laa ade kat umah kan..
aku lak gataikan diri blk umah walo xcuti..
ngee~

seminggu aku menjalani hari2 yang penoh kepenatan..
memang sangat penat..
klas 8am-5pm...
pastu ngan kelas malam agi..
klu takde klas pown, ade meeting @ discussion..
waa.. naek mengong skejap otak..
huhu~

skang nie aku bersiaran langsung dari umah..
walopon today ade klas..
tp mcm bese r.. aku kan pelajar contoh...
mesti laa ade acara memonteng kelas.. hoho~
da dapat permission from ma ustaz kay?
(kenyit2 mata kat ustaz, teros die bg aku ponteng..haha~)

ekceli aku balik nie sebab esok ade majlis solat hajat utk ma parents yg nak g umrah next week..
aku kan anak pompuan sulong..
kena r balik tolong2 ape yang patot..
mesti mama xcukup tgn nnt kan...huhu~

tetapi...
ade perkara yg menyedihkan..
bibir aku abeh mengkak2 1 day b4 balik umah..
doc ckp aku allergic seafood..
ta penah2 aku allergic..
tetibe tyme nak blk umah allergic lak..
aduyaii... baru nak order udang gulai ngan mama.. melepass! hoho~
si nurul lak gelak jew bile aku kata skt bibir..
die kata sbb manyak cakap sgt..
bile skt bibir, kurang laa cket cakap 2..
tapi..mulot aku tetap asyik membising..
sakit ta sakit..
aku nak cakap jugak... :P


kowang sume...
selamat berbahgia cam aku jugak..
:)

p/s : next week ade midterm... xbace ape pon agy! wawawa...




Thanks for reading! :D :')

~mari menjawab tag ~



Assalamualaikum...

setelah beberapa hari melayan kesibukan yang amat dan membiarkan blog ini bersawang, aku dengan tulus ikhlasnye (mcm wat ucapan raya lak..huhu) nak menjawab tag from cik azlinaa..


1. Printscreen your current wallpaper

malas r nak amik gambo yang kat screen.. tayang yg nie teros je laa..huhu~

2. State the reason why do u like/adore/cherish dinding kertas ini?

kenape yew? hehe.. sebab gamba nie di edit oleh aku sendiri dan nie gamba aku dgn bff aku.. Gamba nie di amik masa Appreciation Nite Sports Carnival UIA session 08/09. Dan...tema nya kaler pink + purple.. aku kan Program Manager utk app nite 2.. sebab 2 la theme da jadi girlish2... haha~

i'm really love dis pic... sebab kitowang sangat happy n love each other.. ngee~

3. Tag 10 people

nak tag sume follower voley? ekeke...



Thanks for reading! :D :')

Monday, May 18, 2009

gatal + tayang muka

Assalamualaikum u olls...
selamat pagi!
kenapa etry kali ni tajuknye gatal + tayang muke?
ye..benar....
sebab sy gatal nak tayang muke sendirik..
kenape gatal?
sebab da lame tak tayang muke i yang x lawo neh... (aku sedar diri okeyh.. lalala ;P)
so,... tujuan mengepost entry ini ialah utk tayang muka..
okeyh?
ni blog saya, so, sukati saya laa..
hehe~



i taw i ta lawo...
tapi i bersyukur dgn ape yang i ade...
ade lagi owang len yang lagi kesian taw?
jadi, mari kita sama2 memanjat rasa syukur kpd Allah s.w.t di atas kurniaan Nya.. :)

okay...sesi menayang suda tamat...
ikot perangai sape laa suke tayang menayang neh..
ngee~



p/s : Sal da selamat berlepas ke UUM utk MASUM 09.. Gudluck dear!

p/s II : kepada atlit UIA, gudluck tuk kowang sume.. bwk blk pingat manyak2!!
Thanks for reading! :D :')

Sunday, May 17, 2009

.:marathon:.

salam...

mari kite bermarathon di hari wiken...
sape yang bosan + tataw nak watpe,

jum join saya marathon...
marathon kali nie ta memerlukan tenaga
@ kelazatan air milo utk menjadikan anda sehat dan kuat...
tapi...
anda memerlukan..

stok2 mOvie..

hehe~
ari nie tataw nak gi mane...
so, mangun je pagi,

cuci2 muka, gosok gigi...
aku bukak lappy..
dan... memulakan marathon...
citew yang di pilih ialah...



Beethoven virus


best giler layan citew neyh...
cite ni pasal orchestra concert..
pasal conflict antara conductor, violinist, trumpet play yang same name ngan conductor tue (Kang Gun Woo) dan,,ade sesi cinta 3 segi antara dowang...
bez r layan citew nie..

kalo kowang jenis yang minat cite pasal muzik gnie...
jemput laa marathon bersama aku ea... ngee~
Da laa mamat yang men trumpet 2 sangat hensem!
comey gler...
lagi r buat aku melekat jew depan lappy neh..huhu~


hensem kan? sape cakap ta hensem, aku ketok pale! haha~

jadi...
kepada anda sume...
selamat bermarathon...
anda pasti akan jadi sihat mcm aku nnt...
hee~




Thanks for reading! :D :')

Saturday, May 16, 2009

mandi manda di pagi jumaat~


salam..
hari jumaat telah berlalu..

dan ia di lalui dengan penoh keseronokan..
ekeke..
cube teka aku g mane?
cepat2!

sape nak jawab,angkat tangan yew..


ta nampak pon ade tangan yang terangkat...
tape laa...
nak majok r...
sob2..

ish3..tetibe emo kan...
gatai sunggoh farah eliana..

suda2..

ta men2 da..
meh kite sambong cite..hehe~
ekceli...pagi jumaat tue, aku bersama kawan-kawan telah pergi ke suatu tempat yang boleh menenangkan otak drp tekanan belajar di UIA terchenta.. (skema seyh ayat..)

dan..tempat itu ialah...


LENTANG

macam nama type of swimming kan?

kuak lentang?
haha... ampun ye pemberi nama tempat...

ngee~

pagi2 lagi kami da gerak...
tade laa pagi sgt pown...
pukul 9 bawu gerak..
sbb tunggu sal abeh practise hoki...
tue pown sampai dlm kol 11...

antara punca kelambatan sampai ialah,
kami menyinggah beli makanan utk bekfes n isi minyak kete..
hehe~


sampai2 jew, teros ronda2 tempat and makan bekfes dolu...
lapo seyh...
lagipown nak mandi kan...
tentu laa perlukan tenaga..
huhu~

x manyak pown sempat snap gambo..

sebab kami bz mandi manda...

tapi...

tempat nie bez laa...
mandi pagi2 kan..
memang segar...sejuk lak 2.. ngee~
kalo kowang tertekan cam kami n tataw nak g mane,
leh laa dtg sinie.. (promote2...huhu~)

best woo mandi cnie... hehe~

sal n masyi... b4 gerak...



haa....kan da kate, tak banyak gambo...
sowi laa ea...
aksi2 mandi manda xdapat laa nak di siarkan...
bahaye...kay? ngee~


p/s : selamat ari guru kepada guru2 Malaysia..



Thanks for reading! :D :')

Friday, May 15, 2009

menggeleng utk kurus?

Salam.. jum gelak di pagi hari...

i've found it in majalah rapi (ma fevret magazines)



Seorang wanita sangat gemok mengunjungi sebuah klinik utk bertemu doktor.


Wanita : Doc, ubat apa yang perlu saya makan utk kurus?
Doc : Puan ta perlu ubat. Puan cuma perlu geleng kepala saje.
Wanita : Geleng kepala? bila agaknya saya kena gelengkan kepala tu doc? pg? ptg? siang? mlm?
Doc: Erm..Bila ade orang suakan makanan@ ajak puan makan, puan bole laa gelengkan kepala ye. Senang je kan??
Wanita : ???

p/s : Sesape yang nak kuwus.. boley laa cube yew.. ekeke...



Thanks for reading! :D :')

friday?



salam..
tomorrow is friday..
and..
i'm waiting for it..




Thanks for reading! :D :')

Wednesday, May 13, 2009

hanya yang termampu...


salam...
semalam birthday Sal..
selalunya kami menyambut dengan..
penuh gilang gemilang dan penoh kejutan...
tapi kali nie...
sambutannya...
hanya yang termampu.. (cam sedey jew ayat kan..hehe)


memang ala kadar sangat2 celebrate nye..
sian lak kat Sal..
tp at least Sal hepy.. (hepy je kn Sal)
huhu~


xsempat nak wat grand2..
memandangkan hari speselnya jatoh pada weekdays..
maka...
kami memang xsempat nak prepare sgt..

ye laa..klas aku full..
8a.m sampai 5 p.m.. (mcm keje lak kan..)
memang agak penat laa... huhu..
petang isnin tue, (11 mei)
aku ngan nurul klua gi Sri Gombak carik kek + mknan utk mkn2..
pegi plak da pukul 6 lebey..

memang betol2 beli benda yang nak jew..
dalam kul 7.30 p.m kitowang da balik..
Masyi plak xikowt sebab aku bagi tugas soh die settlekan wat card..
slalu aku yang amik part wat2 card nie..
tapi dat day, saje pass kat Masyi..hehe~
credits to Masyi sbb bjaye siapkan card yg comey tue.. :)
adiah plak kitowang da beli..
nak tau adiah ape?

mane voley cakap..
tanya r sal.. ekeke..



k2..sambung balik..
after kitowang balik 2, sal memang da ade kat bilik..
n kebetulan jugak, die tade training hockey petang tue.. (sal men MASUM keyh)
selalu die ade training malam..
tp coach die da tuka training pagi petang lak..
kira cam ade hikmah jugak la 2 kan.. ngee~
after solat maghrib sume..
kami melantak dulu..
mkn bese2 jew..
kek tu kami simpan..

pastu sal n nurul layan karOk..
masyi tgk muvi,..
dan aku... after mandi + kemas bilik, baring2 laa atas bed Masyi..
kunun2 nak wat homwork Arab..
skali.. aku tertido.. hoho~
penat sgt kowt.. seharian bgerak non stop kan..
da la mlm b4 tue aku tido 2 jam jew..huhu~
dan..tengah2 syok tido tue,
aku terdenga sore Nurul nyanyi lagu besday tuk Sal..
aku yang dengan muka2 mamai + lalok 2
mangun sambong lagu.. haha~ (xsenonoh kan saye..)

Sal.. agak tkejowt..
sebab dia tatau kitowang bli kek 2..
walopon bukan secret recipe mali..
kira bez jugak laa mlantak kek yang lembowt tue.. ngee~
kad plak kitowang letak atas katil die..
agak suprise la kowt... (suprise x sal? hee~)



nie laa kek 2... b4 and after.. huhu~
ni plak handmade card spesel utk sal..

dan...sekian sahaja cite bout party birthday Sal...
Sowi Sal...
hanya tue yang kami mampu sediakan dis tyme..
tape..yang fenting ikhlas! kn? ngee~


p/s : lambatnye my birthday..huhu~


Thanks for reading! :D :')

Tuesday, May 12, 2009

selamat ari tua~


HAPPY BIRTHDAY


to



cik Salbiyah Rahmat


Selamat Ari Lahir to my rOomate = bezfren = teman sengalkan diri = teman shopping and..bla bla bla...
Semoga sukses selalu dear!
dan.. semoga kite berempat (berempat je kew? sowang lagi mne? haha)
sentiasa happy + bahagia + sukses + dirahmati Allah.. (nie wish utk sal ke, wish utk brempat? ngee~)


ok2..nak cite cket pasal Sal nie.. (sal aku promote ko nie.. bayar2! haha~)
Nama penuhnya seperti yang tertera di atas.. hehe..
Nama panggilannya pula ialah sal @ aby..
kami panggil sal je.. kadang2 panggil mawar..
kadang2 panggil micky..haha..
Beliau.. (kenape tetibe jadi beliau pulak ni? ingat org ternama ke? ekeke.. jgn mara ye sal..)
Sal nie anak Johor.. kacukan Melayu + Bugis..
sebab 2 laa die lawo.. kn? kn? sape xcakap die lawo, aku backhand! haha~
dan..Sal ialah peminat setia Tomoyo Nagase.. (nak jugak mention tomoyo ni kan.. demi mu Sal..haha~)
erm..aku mula knal sal nie masa masok UIA nie laa..
kitowang satu klas english dulu..
ta ingat da sape tego sape.. tapi yang pasti, bile tanya2, die sama mahallah nga aku.. sama blok lak 2.. (jodoh kan..ngee~)
aku plak..masa 2, sebatang kara je kat UIA..
mane ade dak2 skola aku yang sesat masuk UIA cam haku..
so..bile jupe sal nie, cam dapat sinar baru r.. ecece..
pastu keje aku asyik berulang alik + lepak kat bilik die je..
sampai aku hangkot tedy bear + comforter g tido bilik die.. heee~
dan..kami pon berkawan baek laa smpai skarang..
dan start knal die jugak laa aku baek nga Masyi + Nurul..
dowang nie rumet Sal masa 2.. dan..kami berempat jadi BFF..
Antara kami brempat, Sal laa yang paling kewl + positiv skali..
ta penah agi kitowang gadoh ke pape..
masing2 cuba melengkapi antara satu sama len..
Alhamdulillah.. :)

'we have share so much laughter and so many tears.. we may not sisters by birth but we always knew that we were always sisters by heart...'





Thanks for reading! :D :')

Monday, May 11, 2009

perjanjian di pagi hari~

salam alaik..
selamat pagi semua...
mangun2!! (mcm ade je org tido ngadap blog kan...huhu~)

angin sepoi2 bahasa menerjah ke kamarku.. (mcm melodi plak men terjah2.. :p)
alhamdulillah...
kita semua masih mampu menikmati keindahan dan anugerah dari Allah..
semoga hari yang akan kita lalui hari nie lebey baek dari semalam.. :)


okey..ini cerita semalam...

fenomena 1 :

Cik Laa : Yaa, asal manyak sgt jerawat kat muke 2?
kuat ngorat ea...
me : ish..mne ade... environment cnie kowt...


fenomena 2 :

hadherah : kak yaa... makin chubby laaa..
me : ea? hehe~


wawawa... fenomena ini terjadi bile my uncle, Ayah ngah singgah dr kampung b4 pulang ke Nilai last nite..
Cik Laa itu ialah my aunt, yakni is3 Ayah Ngah and Hadherah is their daughter...

wawawa...
tengok! da kena tego!
padan muka kan... picit ag jerawat 2...
makan manyak2 ag...
huhu...


xtau laa nape jari ni gatal je nak micit2 jerawat kat muka nie...
bab makan tue, ta yah cakap laa kn... aku memang suka makan... hohoho~



okay.. okay...
mulai pagi nie, promise ta nak picit2 jerawat ag..
tapi.. tanak r promise bab makan tue...
juz kawal pape yang patot je laa... ekeke...


sekian sahaja utk hari nie...
kelas saya bermula pkul 8 pagi..
dan sekarang, (7.10a.m) saya masih mengadap lappy utk menghapdet blog..
baguskan saya?
heh? xbagos?
ye laa...ye laa... nak pegi mandi laa nie..
pagi2 gnie, kita kena laa mangun utk baca newspaper...
utk tau isu semasa.. kang ketinggalan pulok..huhu~ (alasan2.. :P)

kepada insan2 yang bekerja...selamat berkhidmat utk negara yeww... (mcm wat ucapan utk pacik2 askar lak..haha~)
saya... nak berjuang membesarkan mata dlm kelas arab jap g..
hoho~

sayonara!



Thanks for reading! :D :')

Sunday, May 10, 2009

~especially to them~



salam...


HAPPY MOTHER'S DAY

to

my lovely mama,




Puan. Nadiah bt Nawawi...


u have filled our life with so much beauty and joy!
u r da best mom in da world..

we love you always and forever!



and...
not to forget...
my second mum...





Puan Rosnani Nawawi..

a.k.a cik nie.. (she's my auntie okeyh..jgn nak wat spekulasi bukan2..hoho~)


thanx for everything...
u r such a wonderful auntie i have...
love u and miss u so much...



i'll going back next week..
wait for me k!




p/s : kepada sume ibu2..bakal ibu.. selamat menyambut ari ibu!
p/s II : nak wat ari anak voley?? ngee~




Thanks for reading! :D :')

Saturday, May 9, 2009

anda macamana?



salam...
selamat pagi u ollss...
ape khabar anda hari nie?
selamat menghadapi weekend dengan ceria k..

seperti box yang ade kat bawah nie...
aku nak kowang cuba gak menda nie..
aku dapat 37 je!
giler lambat seyy...
huhu~

selamat mencuba ye!


Speedtest




Thanks for reading! :D :')

Friday, May 8, 2009

interesting!



salam...



when i'm bored...
i'm really love to 'skodeng'
interesting video at youtube..


and..

especially for mothers day...
enjoy dis video k!




Thanks for reading! :D :')

~In advance~


salam..



SELAMAT HARI IBU



Erm...sume orang da mule nak fenin2 lalat nak beli ape sempena hari ibu kan..
rilex2... jangan fenin2 lagi...

ekceli...
saya rasa laa kan... dalam banyak2 hadiah..
dan kalu kita tanya mak kita pon hadiah ape yang die nak...
mesti die bagi jawapan paling senang je...
bukan keta, bukan handbag LV(ecece..nak jugak mention LV..hoho~), bukan dinner di five star hotel..
bukan jugak berlian yang berkarat (berlian berkarat-karat laa.. hehe~)

seorang ibu..
cuma mahu...

anaknya berjaya
anaknya bahagia
anaknya tersenyum


betol tak??
sape setuju angkat tangan! ngee~

tapi..ta salah pown bagi hadiah kat mak nie...
tapi sepatutnya bukan hari ibu jew...
sepatutnya setiap hari adalah hari ibu..
setiap hari kita bagi adiah kat ibu kita..
ta perlu nak adiahkan benda mahal2 tue everyday...
cukup laa dengan kita sentiasa mengingatinya, mendoakan kesejahteraan (itu yang paling penting k)
ciuman sayang, pelukan tanda penghargaan dan ucapan terima kasih di atas setiap pengorbanannya.. :)

tapi...ta salah jugak kita nak bagi hadiah utk ibu tersayang kan...
kalo kat bf/ gf kowang bagi macam2..
ape salahnya bagi sumting special utk ibu kan... :)
beli je pape yang kowang rasa sesuai...
mesti ibu kowang berbesar ati menerimanya...
harga n brand xfenting pown...
yang penting kowang ikhlas,..
am i rite??


mama, u r everything for me..
i miss u so much.. sangat..
da homsick da rase nie..
next week nak balik jugak... hoho~



Thanks for reading! :D :')

::Algebra Band ::

salam..
anda peminat nasyid?
mencari aura baru dalam nasyid?

saya memperkenalkan anda...

:: ALGEBRA BAND ::



MusicPlaylist
MySpace Music Playlist at MixPod.com




ecece..macam wat advertising lak.. ngee~

saya..bukan laa peminat kumpulan nasyid..
jarang layan nasyid2 nie..
tapi.. bile jupe + denga lagu from Algebra Band nie,
tetibe jatuh hati lak kat dorang.. Auww.. haha~
jatuh hati kat cara dorang implement da'wah in music laa..
for me, dorang sangat creative n..comey!! haha~
antara ahli2 nya adalah, aliff, ahnaf, king, aky n hafiz..
saya da penah jupe dorang (nak jugak ckp kn.. :P)
dorang sgt sporting.. sempoi jew..mude2 lagik..
suara dorang pon best..
sangat best okeyh!

they present their da'wah in many genre of music..
lagu rock ade,tradisional, pop, rap..
n macam2 lagik...

dan..kenapa nama band dorang Algebra?
sebab,..kata mereka..
nama nie di cetuskan inspirasinya dari ilmuan islam, Al- Khawarizmi..
Al-Khawarizmi kan creative + inovative..
so..dorang pon nak di kenali sebagai band yang cenggitu laa.. :)
itu cerita yang saya dapat dari mulut dorang sendiri laa.. ;)

album terbaru dorang adalah 'yang benar tetap benar..'
mane nak dapatkan album nie?
kedai jual cd laa.. haha~
sume lagu2 yang dimuatkan dalam nie adalah hasil nukilan mufti2 dan juga ianya berkaitan dengan da'wah islam.. :)
contohnye macam lagu 'Aku Rela' kat atas tu laa...
yang tu,lirik die from Dr. Asri..


nie gamba masa dorang datang wat live performance kat UIA (sile rujuk entry lepas2 ye)



anda nak tau kenapa saya beria2 tolong promotekan dorang?
sebab.. aliff tue bf saya.. haha~ (nak tau yg mane aliff? yang pegang gitar tue..)
dan..saya jugak akan dapat komisen yang tinggi sebab promotekan dorang..
nama lagi gf artis kan.. :D


dan jugak..saya sebenarnya menipu.. ;P
(ape ni farah eliana..kena panah petir baru taw. asyik menipu jew.. isk3...)



Thanks for reading! :D :')

Thursday, May 7, 2009

Oh ustaz!


salam alaik..
state emotions saya da cOol..
abaikan entry semalam..
memang saya emo n saya ta kesah org nk cakap ape (emo lagik :P)

ekceli..
itu namanya sindrom homsick + sindrom tension g klas arab.. hoho~
walopon ustaz arab saya hensem..
hensem okeh.. dengan tinggi lampai n muka yg suci..
masih mude.. br 26 taw!
tapi..walo hensem n semuda mana beliau...
sy tetap tension..
sbb die cume spikang arab n ta nak translate every single word in english..

oh ustaz...
saya tau ustaz pandai arab..
tp tolong laa translatekan language tu untuk saya..
saya ta pandai macam ustaz..
saya bukan jugak amik kos bacelor Arabic macam ustaz..
maka..
tolong laa ustaz...
saya ta paham ustaz cakap ape..
mcmne saya nak blaja klu saya ta paham ustaz cakap..
macamane saya nak dapat A klu ustaz curang dengan saya.. (haha..tetibe jew)
da la everyday ade homework..
fenin2..huhu~
tapi..saya redha..
nak blaja kan..kena laa sabor..
6 minggu je lagi short sems nie..
pastu, da ta suffer..
maka..selama 6 minggu lagi saya akan emo..
haha~

macam ustaz baca je sume yg aku cakap kan..
tape2...
bak kata mama, belaja xde yang senang..
usaha + usaha + usaha...
rendam dictionary arab + minum air die laa gamaknye cenggini kan.. :P
gambate farah eliana!!

MyEm0.CoM

Thanks for reading! :D :')

Wednesday, May 6, 2009

eMo melanda


saya ngantok

saya nak tito

saya nak balik umah

saya sedey

saya stress

saya nak kal mama


saya xnak amik short sems


saya nak nanges

saya memang EMO..


Farah Eliana, jangan nak ngengada..
pegi solat, ngadu kat Allah..
amek Quran, baca surah al-Insyirah ..
baca surah2 dalam Quran tue..

hanya tu ketenangan abadi.


ye, saya taw.

p/s : otak tengah mengong



Thanks for reading! :D :')

♥ award lagik ♥


salam..


musim award mengeward melanda.. (jgn bangga2..nnt tade org nk bagi award pasni.. ngee~)

award ini...
pemberian dari cik nad
award nie cik nad buat sendirik taw...
i lyke!!
:)



tatau nak pass kat sape...
sesape yang bukak blog nie..
dan...baca blog nie...
boley laa amik award nie~
(saya memang murah ati..hoho~)
kenape tetibe kaler part nie jd kelabu?
sebab saya da kelabu mata..yaww~
haha~





Thanks for reading! :D :')

Tuesday, May 5, 2009

IMYC 09 :lawatan rasmi ke Melaka :

salam alaik...


dengan bangganye saya... (ape bangga2 diri nie..xbaek! hoho)
nak bagitau...

bahawasanya...
trip lawatan participant + committee IMYC ke Melaka di taja sepenuhnya oleh Government Melaka..
yeah! tq Dato' Ali! hoho~
kami telah di taja utk berpoya-poya (melawat laa.. huhu..)

di :

Eye on Malacca
Menaiki Menara Taming Sari
makan seafood di Umbai Restoran
Menaiki River Cruise
semua Muzium di Melaka
minum petang di Jonker Walk (aku lupe nama restoran die..ngee~
)

malas laa nk cakap banyak...
kowang tengok je laa sume gamba2 ni ea..


yang penting...
Melaka best!! (sebab org sponsor kann.. :P)






Menara Taming Sari (bole nmpak 1 melaka taw kat atas tu)


lihatlah participant2 yang xsabar..hoho~

senyuman manis dari commitee.. ngee~


museum.... (xtau ape nama die.. huhu~)


saya n kak sa'idah di eye on Malacca



kami in the gondola *dari kiri,.saya,syasya,kak saidah, zul n zan (yg pakai cap)*


seafood!! disponsor okeh! dan...kami makan berenam jew! haha~

muka lapo nak makan siput..eh...seafood laa.. hehe~
muka- muka pelahap..(kami memang pelahap) haha~

ini...adalah...hidangan sewaktu kami melepak di 13 states coffee.. kat Jonker Street..
best2! huhu~


ekceli...ade banyak lg gambo..tapi dalam kamera dak multimedia.. n aku xsempat nak amik nga dowang... xpe laa... yg nie pon cukop laa.. huhu~

tapi agak sdey gak r...keindahan masa atas river cruise tu xsempat nak rakam...
kamera aku da mengong masa 2.. hoho~



Thanks for reading! :D :')