Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Friday, May 8, 2009

::Algebra Band ::

salam..
anda peminat nasyid?
mencari aura baru dalam nasyid?

saya memperkenalkan anda...

:: ALGEBRA BAND ::



MusicPlaylist
MySpace Music Playlist at MixPod.com




ecece..macam wat advertising lak.. ngee~

saya..bukan laa peminat kumpulan nasyid..
jarang layan nasyid2 nie..
tapi.. bile jupe + denga lagu from Algebra Band nie,
tetibe jatuh hati lak kat dorang.. Auww.. haha~
jatuh hati kat cara dorang implement da'wah in music laa..
for me, dorang sangat creative n..comey!! haha~
antara ahli2 nya adalah, aliff, ahnaf, king, aky n hafiz..
saya da penah jupe dorang (nak jugak ckp kn.. :P)
dorang sgt sporting.. sempoi jew..mude2 lagik..
suara dorang pon best..
sangat best okeyh!

they present their da'wah in many genre of music..
lagu rock ade,tradisional, pop, rap..
n macam2 lagik...

dan..kenapa nama band dorang Algebra?
sebab,..kata mereka..
nama nie di cetuskan inspirasinya dari ilmuan islam, Al- Khawarizmi..
Al-Khawarizmi kan creative + inovative..
so..dorang pon nak di kenali sebagai band yang cenggitu laa.. :)
itu cerita yang saya dapat dari mulut dorang sendiri laa.. ;)

album terbaru dorang adalah 'yang benar tetap benar..'
mane nak dapatkan album nie?
kedai jual cd laa.. haha~
sume lagu2 yang dimuatkan dalam nie adalah hasil nukilan mufti2 dan juga ianya berkaitan dengan da'wah islam.. :)
contohnye macam lagu 'Aku Rela' kat atas tu laa...
yang tu,lirik die from Dr. Asri..


nie gamba masa dorang datang wat live performance kat UIA (sile rujuk entry lepas2 ye)



anda nak tau kenapa saya beria2 tolong promotekan dorang?
sebab.. aliff tue bf saya.. haha~ (nak tau yg mane aliff? yang pegang gitar tue..)
dan..saya jugak akan dapat komisen yang tinggi sebab promotekan dorang..
nama lagi gf artis kan.. :D


dan jugak..saya sebenarnya menipu.. ;P
(ape ni farah eliana..kena panah petir baru taw. asyik menipu jew.. isk3...)



Thanks for reading! :D :')

1 comment:

SaFa dAn piSanGnYA said...

huhuhu... kalah i sbg founder algebra...
macheh ae yana....

anyway... aliff tu...
bla...bla...bla...
hahaha...
sy makwe dorang sumer... keh3...~~~