Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Wednesday, December 23, 2009

kami ber camping~

salam alaik..


wah..da lama tinggal henchek blog nie..
bz meh..
huhu

juz nk update recent story..
kami ber camping dgn indah sekali di dlm hutan gombak..
(gombak ade hutan eh? haha)

alhamdulillah..
as a program manager,
this program betol2 mencapai objektif..
regenerate, relax and rebond..
betol2 mengukuhkan ukhwah sesama kami..=)
utk setiap kekurangan, kami,pihak organiser mntak maaf byk2..
kami da cube buat yg terbaek..tp bese laa..
kita yg merancang, Allah yg tentukan.. =)

so..tanak ckp manyak..
lets da picture tell da story.. ;)


hutan hijau... =)

tempat kami beradu n berteduh.. huhu

aktiviti jungle trekking


berkerjasama..

dlm lombong..huhu

aktiviti berkumpulan..

saat mandi di bwh waterfall..

suprise utk noni.. :)




Thanks for reading! :D :')

Monday, December 7, 2009

new sems begin and my birthday..




:: Dengan Nama Allah yang Mengetahui setiap perasaan hambanya ::

salam semua...
new sems begin..
klas stakat ni alhamdulillah sume okay..
da xde klas smpai kul 7.. alhamdulillah.. bole laa ptg2 i exercise mengecilkan badan yang bertambah2 lebar nie.. (exercise la sgt kn..padahal terbongkang je atas katil..)



dan, syukur juga ke hadrat Ilahi kerana result last sems membantu menaikkan pointer walopon sgt laa ciput n xtercapai target..
sumpah laa aku sgt bengang sgn sistem kuota UIA ni..
sampai nk buat rechecking blk paper yg xdpt A tu pon, my lecturer ckp my final answers was so good, but because of the kuota, u didnt get A..
WTF!! xbaek taw buat camni..
aku ponteng skali je klas tu.. tu pon sebab sesungut eh segugut yg melampau.. hukhuk..

tp xpe laa.. redha..
Ada hikmah la tu.. sometimes Allah xbg setiap yg kita mintak..
dan..aku bersyukur dgn result tu..
alhamdulillah...

syukur juga ke Hadrat Ilahi kerana aku masih bernafas di dunia ni selama 22 tahun... genap 22thn umur i hari ni....alhamdulillah..
tetibe rs mcm da dewasa.. ecece.. dewasa kah? hoho..


oh, kek ini hanyalah pinjaman dr encik google semata2.. hehe~

okay2.. memandangkan suda pulang ke UIA terchenta, daku sgt laa merindui mereka ini..


si kanak2 riang kesayangan..


saat indah bersama kanak2 riang.. ngan aku skali da mcm kanak2..huhu



bersama makcik n mereka..


ok, suda nmpak matang cket kali ni..huhu



hari last before blk di airport yg konon2 buat2 kental n tabah xnangis dpn kanak2 riang ni, tp akhirnya terpaksa jugak melepaskan airmata yg nak membasahi pipi dlm flight.. (ayat sastera xley bla.. haha) tu pon da jadik mcm crying baby nanges n badmood sepanjang hari coz ingat nk blk umah.. hukhuk..



dan.. kepada2 mereka2 yg wish birthday saya hari ini, semalam dan mugkin akan datang,.. =P
time kasih banyak2.. i appreciate that..


dan..utk kanak2 riang yg saya sgt laa syg..
thanx 4 da cute audio clip yg kowang buat tu..
sgt sweet..
terharu sgt bile dgr..
da la anta kul 3pg.. org tgh tido taw..
bdw, luv it.. thank you so much.. =)


xlupe jugak buat bff tersayang..
thanx buat suprise tu..
luv the butterfly card, luv the gift...
luv the pizza's..
thanx kowang..
terharu sgt2.. T_T
the poems tu jugak..
really meaningful..
we will be best frens forever...
promise!!
(^__^)Y

luv this butterfly card..

the pizzas n cakes..

xlupe juga buat mama tersayang yg share same birthdate,


selamat hari lahir Mama!
i always love u.. no one can replace u..
love u!




Thanks for reading! :D :')

Wednesday, December 2, 2009

welcome DisemBer!

:: Dengan Nama Allah yang menciptakan langit dan Bumi ::


salam and greetings to all...

apa khabar anda semua?

aidiladha kami di sambut dgn serba sederhana..

bese2 je.. da la mama abah xde..
jadi, kami menumpang kaseh sedara mara je la di pagi raya.. hehe~


lembu yg bakal dikorbankan..

okay, suda tumbang.. mari kita korbankan die!! hee

hati gajah sama di lapah, hati lembu sma kita makan..
(sukati ko je farah eliana wat peribahasa sendiri..huhu)


Disember menjelma lagi..
and..
i love Disember!
hoho..
(agak2 nape aku suke disember? =P)
skang ni aku n adik2 di umah makcik kami di Kuala Terengganu..
sini ujan je xhenti2..
maka, kami semua di rumah..
menjadi penternak lemak yg berjaya.. =)



dan ini pula...
birthday wish utk kazen tersayang..



dua2 sy sayang.. tp empunya birthday ialah yg bertudung ye,.. hee


Nur Farhana Shahira bt Rosli
sweet 15..
selamat hari lahir sayang!
semoga sukses selalu!
=)




p/s : mood nk blogging makin menyusut..kenape ye? :'(

with love,

Thanks for reading! :D :')

Tuesday, November 24, 2009

char kuey teow~


::Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang ::

salam..

anda semua sehat?
ujan2 camni..
perot mesti slalu rs lapar kan..

nie aku nk wat kowang lagi terasa lapar..haha

nmpak cam best x?

first tyme aku masak..
okay laa..
sekejap je siblings aku abehkan..
huhu.. =)

bese laa, sejak duk umah nie,
mmg dapat mandat besa..
jadik housewife sepenoh masa..
sume keje dr memasak, membasoh, mngemas,
sume aku yg settle kn..

alhamdulillah,
setakat ni xde masalah pape lg..
=)

kay la, nnt hu[p]det lg kay?..
daaa~

(nmpak sgt aku xde benda nk hapdet kan..haha)


p/s : kowang pasan x kt blog aku nie da xde blog list? aku nk letak blk.. tapi die xley nk tarek smpai bwh.. nape ek? sape tau nk wat cmne? sila bg tunjuk ajar... huhu


Thanks for reading! :D :')

Sunday, November 22, 2009

birthday wish..



:: Dengan Nama Allah yang Maha Mencipta setiap kejadian ::


salam ceria..
sari berita penting!
haha.. =P


okay, ni saje nk hapdet birthday wish..
mmg da lambat sgt2 hu[p]date kt cni..
tp xpe.. nk jugak share dgn henchek belog terchenta..huhu

first,
utk abah...
Hj Mohd Adnand b Hussin..


abah bersama anak buahnya yg notty.. hee~


selamat hari lahir abah..
semoga Allah panjangkan umur abah utk beribadah kpdNya..
semoga Allah murahkan Rezeki kita sekeluarga..
dan.. semoga sentiasa dlm rahmatNya..
amin!
=)

dan..
utk cik Masitah Baharom..

da celebrate kaw2 kn ai tu..
sampai kn... ade yg terduduk +... haha.. ok, ak xreveal.. =P


cik Masyi bersama suprise nye.. hee~

sile tgk handmade card sy utk msyi.. lawa x? hee~

Masyi...
time kasih utk semuanya..
time kasih jadik bff yg bez + sporting..
selamat hari lahir..
Semoga Allah permudahkan segalanya..
dan..
semoga Allah pelihara ukhwah ini..
syg kamo! =)



Thanks for reading! :D :')

Friday, November 20, 2009

Mc Flurry buatan sendiri~



salam...

daku teringin nk mkn Mc Flurry Mc D tu..
tapi..
apakan daya.. jauh plak Mc D nga umah..
maka, i pon dengan gegehnya pegi market nga my sis...
n tapau 1 bekas vanilla ice cream + biskut oreo..

dan.. krn nk buat keje snang (keje malas sebenarnya..huhu), i pon tumbuk laa biskut oreo tu..
dan..tabur atas vanilla ice cream..
dan..

TADAA...








da jadik Mc Flurry Oreo buatan sendirik..
sonang ajo...
dan pastinya sgt sodap howkeyh..
huhu..
=)

kowang boley laa cube nnt..
buat desert utk seisi rumah kay?
i mmg suke mkn eskrem tyme ujan2 gni..
hee~



Thanks for reading! :D :')

Sushi King TIDAK halal..

:: Dengan Nama Allah Yang Masa Kasih ::

salam alaik..

di waktu cuti2 begini...
keje aku, on9, usha blog n of coz laa jadik housewife sepenoh masa..huhu..

so.. ni aku nk share..
waktu usha2 blog,..
terbaca psl mknn di Sushi King xhalal..
dan..ia mmg diakui oleh marketing manager nye sendiri..


utk maklumat lebey lanjut, sila ke link bawah ni..



kalo anda peminat sushi...
n selalu mkn di Sushi King...
pikir2 la ek?
kalo xpon..
nnt buat sushi sendiri je kay? hee~




Thanks for reading! :D :')

Thursday, November 19, 2009

utk si adik kecik~

:: Dengan Nama Allah Yang Mengetahui hikmah setiap kejadian ::


salam sejahtera semua..
semoga anda semua sentiasa dlm Lindungan n Rahmat-Nya..


pagi tadi, result UPSR my lil sis klua..
Alhamdulillah..

she got 4A..
agak frust cket..
sbb kami jangka she'll get 5A..

tp xpe.. da ok la tue..
TAHNIAH adik!
kami semua bangga nga adik..
adik da berjaya dpt result camtu pon da cukup bagos..

sekurang2 nya usaha adik selama ni berbaloi..

jgn frust2 ye dik..
Abah n mama pon mesti bangga nga adik walopon mereka jauh di Mekah..
jgn risau.. doa mereka sentiasa bersama kita.. =)

Allah lagi tau hikmah di setiap kejadian..
Dia lagi tau dik kenape adik xdpt ape yg adik nak..

kadang2 Allah xbg semua yg kita mintak..

dan Hanya Dia yg tau kenapa..
dan mungkin ade lg kegembiraan len yg menanti kite di masa hadapan..

adik jgn risau..
ni baru UPSR..
ade byk lagi exam yg menanti..

yg penting SPM tu nanti.. kay?
result ni cuma penilaian di mata manusia..
yang penting, kita biarkan Allah jadi penilai yg agung ye syg?



“…dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya.”


(Surah al-Baqarah [2]:216)


“Sesungguhnya Allah tidak sekali-kali menganiaya (seseorang) sekalipu
n seberat zarah (debu) dan kalaulah (amal yang seberat zarah) itu amal kebajikan, nescaya akan menggandakannya dan akan memberi, dari sisiNya, pahala yang amat besar.”

(Surah an-Nisa’ [4]:40)



Ingat dik, kita belajar krn Allah..
yang memeriksa result adik cuma org2 yg bertauliah.. dan merek
a juga tetap manusia biasa..
ilmu2 yg adik blaja kt skolah tu nnt bole di praktikkan d masa depan..
sume 2 cuma asas2 dlm pelajran...
bile basic da kukuh, insyaAllah, kak yana percaya, aadik bole dpt yg lagi baek di masa depan..

bersyukur dgn apa yg adik dpt kay?
be proud of your self dear!



Ya Allah, Ya Rabbi.. sesungguhnya engkau lebih mengetahui apa yang tidak kami ketahui...dan Engkau tidak pernah dan tidak akan menzalimi hamba-hambaMu walau sebesar zarah sekalipun...dan sungguh, segala yang telah Kau tentukan untuk kami adalah yang ter
baik untuk kami...
Ya Allah ya tuhanku.. permudahkanlah segala urusan kami..

Tunjukkanlah kami jalan yang lurus..
jalan yang engkau beri nikmat.. bukan jalan orang2 yang kau murkai..
bimbinglah kami ke jalan Mu ya Allah...
amin...


si adik kecik yg da besa.. hee~

ni plak hadiah utk si kecik.. comey x? hee~ walo xdpt 5A pon, dpt jugak si moo moo nie..huhu


and..akhir kata..
tahniah Farah Erikha!

hee~ =)


Thanks for reading! :D :')

Wednesday, November 18, 2009

setelah sekian lama...

::Dengan Nama Allah yang Maha Penjaga::

Salam alaik..
Khaifa halukum? Ana bikhair... hee~

Rindu kat henchek belog nih...
da lame xdpt update dlm keadaan yg senang ati n berbunga2 gni.. (berbunga kah?)
hehe...


Alhamdulillah... tuan tanah da selamat sampai di teratak ayahanda terchenta..
HOME SWEET HOME!!!
walopon parents xde kt umah (dowang p haji)

tetap gak rasa bez dpt duk umah.. lepak2 dlm bilik sndiri.. hee~


hurm..da abeh musim yg menyenakkan mata n memusingkan kepala..
Alhamdulillah.. Allah permudahkan segala urusan..
I believe on His Love..
Allah ada..kn? ;)

Aku da usaha semampu yg boley.. (walo last minute kn..)
dan..hanya pada Dia aku berserah..

tawakal je laa..
hopefully,
walo xdpt 4FLAT, (ceh, ade ati nk dpt 4flat kt uia? mimpi disiang ari la tu..)
dpt Dean List pon cukop laa..hoho~

okay, sunggoh banyak cite yg nak dikongsi...


1. Open House di radio Lab Papa Joe..


actually, open house ni utk student class Electronic Media, Radio n Scriptwriting under class Papa Joe.. Papa dgn bermurah hatinya support sume mknn2 utk kami semua..
Semoga Allah murahkan lagi rezeki papa Joe..
eh,cop! papa Joe adalah lecturer sy ye.. bkn bapak tiri i howkeyh? kowang jgn nak buat andaian bukan2.. =P hee~



peace!! =)

we n papa joe..


2. da tgk papadom! cop!

walopon cite da basi,.. tp nk show off jugak... =P
oh papa saadom! cite nie mmg sgt best.. tetibe rs cam nk buat gak filem utk ayahanda terchenta,, hee~

ekceli, secara xsngaja je g tgk cite nie..
masa tu, br abeh quiz electronic media.. dlm kul 6.45pm camtu..
tetibe ketua klas kami, kak na kajol ajak p tgk muvi kt KLCC..

i yg mmg tgh dahagakn entertainment ni tentu laa tanpa segan silu angkat tangan nak ikot kan..hoho...
so, ape lg.. LAYAN!! smpai2 uia je da pkol 12 lebey..
naseb xkena thn nga pakguard..huhu..


wif cik mira

wif kak na kajol..hee~


jam suda menunjukkan pukol 12 lebey...

maka, esok smbong story ea... hee~
take care u olls!

p/s : result upsr klua esok.. aku plak yg xsaba nk tau result si adik kecik tue..huhu




Thanks for reading! :D :')

Monday, November 16, 2009

~sorry, i'm in exam mode~

::Dengan Nama Allah Yang Memiliki setiap saat yg berlalu::
salam u olls..
sunggoh, aku bukan berkabong..
cuma sgt laa bz dgn kertas2 exam (ceh, skema plak ayat)
so far, had finish 6 paper..
and 1 more left..
paper foundation Quran n sunnah..
bapak laa sgt mencabar nk study paper nie..
walopon gap berhari2,
keje aku asyik men game, tido, melepak n tgk muvi..
pastu bole plak khatam 2 novel dlm masa 2 hari..hee~
haish! cmne nk dpt dean list neh..hukhuk..
dan..xdpt di nafikan.. paper ni mmg agak susah..
coz kami perlu analisis element of communication in Quran..
2 berdasarkan past2 question laa..
(dan mmg jenis question xbertukar except the surah..)
n berdasarkan our senior, mmg xcukup masa nk buat mende ni..
tambah lagi, kami kena hafal translation die skali..
aduyaii.. ingt kami minah arab ke? bole plak nk soh translate surah tu..
stakat simple arabic words bole laaa...huhu..
(dah tau cmtu, dan2 je nk meronggeng xhengat kn..)
so..tomorrow is the last paper..
n mlm tu jugak aku akan pulang ke teratak ayahanda..
xsabau nk blk..
rindu umah n adik2..
ayahanda n bonda plak pegi menunaikan haji..
maka.. i akan jadi big boss nnt..
adik2ku..
wait for me kay?
hahaha..
smpai di sini dulu ye kawan2..
nnt blk umah i update story hari2 kay? hee~
take care u olls!

Thanks for reading! :D :')

Monday, October 26, 2009

babe...i need ur help!

salam...

my groupmate n i was given a task by our lecturer to create a new blog for my class assignment..
and we really need ur help to give comment/suggestion about the content or layout that we have chose in it.
this blog ia about animal cruelty n we, have chose this topic because we really CONDEMN animal crulety.. same as all of u rite?



we love animal rite?



so, plz do comment in my group blog since marks will be taken based on the comment and feedback from readers..



all cooperation are highly appreciated.. thank you!
do click at this blog kay??

Thanks for reading! :D :')

Thursday, October 15, 2009

sape baek hati?

:: Dengan Nama Allah Yang Maha Pemberi Rezeki ::


salam u ollss...

kowang baek hati tak??

tolong belikan aku nie...

JLO Glow EDT


aku suda hampir kehabisan stok perfume kesayangan..

tolong jadikan ini hadiah birthday aku nnt bole?
haha.. (gelak mengharap)
bile org yg bagi, mesti kite lagi menghargai,..
mesti aku pakai tetiap ari..
nak tido pon pakai perfume.. (mau xcepat abeh kan..)
dan..mesti aku ingat org yg bagi ni setiap kali pakai..
hahaha...
kowang nk aku ingat kowang tak?
pastu..nnt aku doakan kowang murah rezeki..
taw? taw?
(sejak bile xmalu ni farah eliana oi..hoho)



p/s : nk promote cket..birthday aku 8 disember.. xlama da tu..hahahaha
p/s/s : kakak shahira, gudluck exam! dan.. buat sume PMR candidates, gudluck ye!


Thanks for reading! :D :')

Tuesday, October 13, 2009

A Day with PR day 09~

:: Dengan Nama Allah Yang Maha Pengatur ::


salam to all..


happy tuesday!


class statistic and foundation Quran Sunnah cancel ai ni..
so, masa utk meronggeng!
eh..tak..tak.. mne sempat nk meronggeng..keje melambak..hee~

tadi, bangun pagi2, after solat sume, basuh baju, sambung tido.. (oPss..kantoi tido blk after subuh..hee~)
then, bangun2 je, mtk brodben nga rumet,bukak faceboOk, check blog..

dan...
memandangkan, ade kesempatan,
HARUSlah di hapdet hencek belog ini..hee~


okay, ni update bout Public Relation Day by Communication Department..
yg mane..di organize oleh student practicum this sem..

dan..tentunya kami,
student Mass Comm yg berwibawa.. (berwibawa kah? hee~) menyokong penoh program ini...
dengan bertemakan 'Enhancing Public Relations Professional Image In Facing Future Career'
this program berjalan dengan lancar dan dengan bangganye..
majlis ini telah di rasmikan oleh Rector UIAM..
yg juga merupakan bekas lecturer Communication.. =)


dan..dengan kedatangan istimewa yg di bawakan khas sempena PR day, Pn Shameem Jalil (adik Datuk Shahrizat Jalil) iaitu org2 terkemuka PR, serta kak Rina Salleh iaitu blogger, model n image Consultant yg di sayangi ramai..
xlupa juga.. Mr. Ahmad Zaharuddin from Minister of Tourism yg dtg
share pengalaman serta info2 yg sgt berguna..
dan..session yg bole memecahkan perut audiens dari Mr. Mazlan Yusof,yg juge merupakan Image Consultant,yg byk berkongsi n memberikan tips2 grooming utk menghadapi future career..

bdw, Congratz to all comittee for organized this PR
Day~
opening remarks by MC and performance from Gamelan club

official launching by Rector of IIUM

talk by Mdm Shameem Jalil

iklan dr tuan tanah.. hee~ (tgh leparking at mosque menanti waktu solat zuhur)

Kak Rina Salleh, Image Consultant from e-Vogue.

sesi make up n grooming

sesi grooming by Mr Mazlan


actually..ade 3 session in this program..
last session is sharing internship experience from senior..
tapi..aku skip that session sebab ade klas..
sayang nk tinggal class fevret i..hehe~


p/s : sakit perot sejak semalam.. T.T

Thanks for reading! :D :')

Sunday, October 11, 2009

~Mahallah oPen HousE~

:: Dengan Nama Allah Yang maha Kaya ::

salam syawal..
n welcome October!

alhamdulillah,
Allah masih memberi peluang utk daku bernafas di bumi bertuah..
alhamdulillah..
syukur kpdNya..
=)

kadang2,emosi aku kurang stabil..
(bkn sbb period laa)
aku pon xpasti kenapa..
satu ketika, ade perasaan yg buat aku sedey,
tetibe serabai n serabai..n bertambah serabai..
hee~
okay2..abaikan emosi yang kurang stabil tue..
keje makin bertambah2..
kebizian pon tentu laa bertambah jugak kan..
nie recent update latest programme of my mahallah..

~Aidilfitri Open House~

xbyk sgt gamba bcoz on duty...huhu..
alhamdulillah, it goes well walopon lambat start..
student da bising2 kt blakang..
tp nk wat cmne...
kami jemput org luar utk bagi talk bout 'Women's Health'
Doc 2 terlambat bcoz ade hal yg xdpt dielakkan..
kpd teman2.. maafkn kami di atas segala shortcoming yg berlaku..
and..
xlupa juga to all comitte..
well done!


kuih tradisional..huhu

the dadih made by comittee.. =)

the participants..

kak shima yg konon2 ghajen susun nasi briyani 2 distribute to participants.. haha (k'shima dear, jgn marah..i syg u taw! =P)
cik ros bersama sate2..

kami..

skandal baru? siap sedondon lagi..haha

nasi kerabu + nasi briyani.. (xpenah di buat org kot mkn campur2 gitu.. pastu, bila da xabeh, sebok suap2 org len..huhu)




Thanks for reading! :D :')

Friday, September 25, 2009

cerita raya~

:: Dengan nama Allah yg Maha Kasih ::

salam...

saje nk sematkan kenangan hari raya 2009 di blog terchenta..

hee~

bergambar dgn my sis b4 g smayang raya.. (pertama kali gi smayang raya.terok kn aku...hukhuk)

merpati dua sejoli? hee~

walopon muka aku xready,nk jugak publish gmba ni..haha

anak pompuan mama.. sorang agy menghilang..hukhuk..

kasut raya yg same.. kaki along mencapap..huhu


hari perkahwinan seorang teman..


si pipi kembang semenjak raya (padahal da mmg kembang dr dulu..huhu)


p/s : tua2 pon ade agy yg bagi duit raya..hukhuk..
p/s/s : teman2 da ramai yg bertunang n berumah tangga..tertanya bile giliranku..hukhuk


Thanks for reading! :D :')