Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Saturday, May 26, 2012

dunia baru


Salam Alaik

Ffuuuhhhh! Ffuuuuhhhh! Blog berhabuk!
Sorry enchek blog. kesian awak diabaikan tuan tanah. hee :)

Alhamdulillah, segala puji, syukur kepada nikmat yang Allah berikan. Subhanallah. Penyayangnya Allah. :)
Alhamdulillah, saya sihat. :) Maaf kepada mereka yang menanti cerita terbaru. Eceh. Bajet retis. Haha.

Setelah digesa berkali-kali oleh banyak pihak, akhirnya update jugak entry setelah 2bulan lil kingdom di abaikan. phewww~ dua bulan okeyh... -.-"


Rinduuuu sangat pd blog comel ni. #eh.comel ke? ;p Hehe. Kalian rindu tuan blog ni tak? :)

Anyway. Berbalik pada tajuk entry. Dunia baru. Ya, dunia baru. Saya telah berpindah dari Ampang ke Shah Alam. Woah. Ya, shah alam darul round about. Teeheee ^_______^

Sebatang kara di campak ke sini. Alhamdulillah, Allah mudahkan segala urusan saya. Saya percaya, setiap keputusan yg sy buat ini adalah rancangan terbaik drp Allah utk sy. Allah pinjamkan kekuatan milikNya> Subhanallah. Tq Allah :)

Dan, dunia baru yg kedua adalah dunia kerja. As u all knows.. Dulu sy keje bhgn belakang tabir kan. I mean in  film production. Now, da tukar jadi reporter plak. Hewhew. ouh, bukan reporter unutk main stream. tp untuk portal web, Antarapos.com.

Well, drp org yg xpernah buat news, memang sangat susah laa nak adapt kan memula tu. Menangis setiap hari sebab stress xreti nak wat angle news. muahaha. 


Lebih-lebih lagi kena cover in political issue. Memang nanges laa srikandi ini. Hoho. Dah laa memang tak minat politikus kan. Kena plak cover political thingy. Tak ke macam belajar medic jadi banker? (apakah perumpaan engkau wahai farah eliana. Hehe)

Tapi syukur Alhamdulillah, Allah hantar ramai org untuk bantu saya. Sungguh, serahkanlah segalanya kepada Allah. Dia Maha tahu, Maha penyayang. Minggu-minggu awal di tempat baru memang saya sangat stress n rasa seperti seorang loser. yes, LOSER. news asyik kena reject n re-do je. tapi, kita kan belajar daripada kesilapan. Kalau tak salah, camne nak tahu mana yang betul kan?  Alhamdulillah, now i believe i become better and better than before. so far da tak perlu re do news lagi dah. hee~






Jadi.. Ini laa dunia baru sy sekarang. Alhamdulillah, semua ini drp Allah. Kekuatan ini juga daripada Allah. Allah pinjamkan kekuatan yang tak bertepi kpd saya. Alhamdulillah. Hanya Dia sebaik-baik perancang. :')

So far, I'm enjoying my job. Alhamdulillah :)

So..smpai d sini dulu. Nanti-nanti sy update lg. Kalau sempat I'll share my experience when covering Bersih 3.0 aritu. Pedih mata wooo kena sembur gas.hehe.

Till then peeps! Take care! May Allah grant us wonderful day everyday. :D

Thanks for reading! :D :')

Thursday, February 23, 2012

My secret

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih

Assalamualaikum :)



The way i view my life and everything around me changes since i started reading Quran translations.

Cubalah!

Semoga Allah membuka hati kalian juga! Biiznillah! :)
Now...the secret revealed. hehe. Me won't stop reading this love letter. InsyaAllah. :)



Thanks for reading! :D :')

Wednesday, February 22, 2012

wordless wednesday

Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih

Assalamualaikum... :)


love,


Thanks for reading! :D :')

Monday, February 20, 2012

air barli

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum dan salam sejahtera. :)


ini air barli

aku tak penah suka minum air barli.
sebab rasa dia macam.. erk... pelik. hewhew
tetapi..kerana keadaan kesihatan yang memerlukan aku minum air barli ni untuk sejukkan badan,
minum laa jugak. terpaksa tahan nafas time minum sebab aku memang tak suka rasa dia. huu.

Mama cakap aku panas dalam. sebab tu dalam telinga bengkak. dan sakit.wuwu
rasa macam cakap dalam kotak. dah laa suara serak manja kalah Ellah.hewhew
berdengung je telinga ni...
dan Alhamdulillah, lepas minum air ni, bengkak dalam telinga da makin surut.
maka... jika kalian panas badan, bole laa cuba air barli ni.. :)

Love,

Thanks for reading! :D :')

Sunday, February 12, 2012

melting heart

Salam Alaik



melts my heart. seriously. ;)

Love.

Thanks for reading! :D :')

Friday, February 10, 2012

menjaga hati


Salam Alaik



sama-sama kita jaga hati yuk!
hati kita milik Allah.Jagalah amanah daripada Allah. :)
Jum'ah barakah everyone!

Love,

Thanks for reading! :D :')

Thursday, February 9, 2012

abah dan nama

Salam Alaik

da lama tak membebel. selalu update macam ayat poyo nak puitis je. puitis ke? muahaha.
dah lama dah amik gamba kat bawah ni. tulisan abah kat my troli bag.
(taktau laa ape nak panggil beg besa gabak yang slalu org guna utk travel tu ape..kalu panggil beg tarik keluar dari Akademi Fantasia boleh? ngee~)
i guess ni name tag yang abah letak masa aku nak packing untuk masuk UIA dulu. ish dah 4 tahun da pon nama tu terlekat kat situ.hehe .
seeeee.....


sampai hati Abah lupa nama anak sendiri.
sobs sobs. hehe. DAH!! takyah nak tacing pelik-pelik! muahaha
sebenarnya sejak dari sekolah dulu lagi pon abah still tulis my name camni. dulu-dulu kan selalu parents kita yang tulis nama kat muka depan buku sekolah. so,start dari darjah 1, memang abah yang tulis my name kat cover page buku sekolah tu.
dan abah tulis my name FARAH ILIANA. instead of FARAH ELIANA.
nak sentap voley? muahaha. sampai laa umur 20tahun pon abah still tulis my name camtu.
sampai laa di suatu hari, i tegur Abah.

me: Abah ni...nama orang 'E' laa..bukan 'I'.
Abah : eh? takpe laa.sama je.


mana samaaaaa!! hehe.
tak sama ngan yang dalam IC. tapi takpe, i tetap Farah Eliana / Farah Iliana di hati Abah.
Kegirangan kelembutanku. girang di mata Abah. lembut di mata Abah. Bia laa org len nak cakap i xlembut pon.. :P

till then peeps!
love,

Thanks for reading! :D :')

Wednesday, February 8, 2012

bicara rindu

Salam Alaik

ini bicara rindu.
rinduku pada Dia yang satu
rinduku pada Rasul pembimbingku
rinduku pada bondaku.
rinduku pada superhero sejak kecilku
rinduku pada mereka yang berkongsi rahim ibuku
rinduku pada mereka yang berkongsi duka dan tawaku.

Ya Allah,aku rindu.
sampaikan salam rinduku pada mereka ya?
tolong jagakan mereka untukku,ya?.
aku percaya,hanya Allah sebaik-baik penjaga. :)

“Maka Allah adalah sebaik-baik Penjaga dan Dia adalah Maha Penyayang di antara para penyayang.” (Yusuf: 64)




love,

Thanks for reading! :D :')

Friday, February 3, 2012

craving

Salam Alaik


i'm craving for this.
taknak yang masak sendiri.
sebab staying alone n xde orang nk join melantak. :'(
naaakkkkk.sobs.

Thanks for reading! :D :')

Wednesday, February 1, 2012

wordless wednesday

Salam Alaik


love,

Thanks for reading! :D :')

Sunday, January 29, 2012

after midnight

Salam Alaik

click PLAY if u wanna hear it :)



After midnight I shall kidnap you from the world

And I'll keep you in my room
Hush now my love and hold my hand
After midnight I shall take you to a place
Where no one else should know of
Hush now my love and hold my hand



You are exactly where you supposed to be
And if they come for you
They would have to find me
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/y/yuna/after_midnight.html ]
Stay
Keep me awake
Keep me amazed
Only for today
Keep me dazed
My love is yours only



After midnight
I shall stay awake
And if you chose to close your eyes now
Hush now my love
I'll watch you sleep



You are exactly where you supposed to be
And if they come for you
They would have to find me





ini adalah lagu dan lirik lagu kegemaranku. heh.
sunggoh, terasa hebatnya Allah.
hebatnya Allah menjadikan manusia itu dengan sangat unik.
berjuta irama dan lagu di dunia.
dan ia digubah dengan indah sekali. Subhanallah. :)


ouh,ini namanya entry doakan Yuna menang AJL26.
walopon bukan lagu ini yg dipertandingkan. :P

till then peeps!

Thanks for reading! :D :')

Wednesday, January 25, 2012

home sweet home

Dengan Nama Allah Yang Maha Penyayang
Salam Alaik

i'm home.
di teratak ayahanda dan bonda.
tapi sayangnya, keadaan kesihatan merosot.

demam,batuk,sakit tekak. dan selsema juga.
makin menjadi-jadi pula. -.-"
asal balik umah je. demam. tak pe lah, kifarah dosa.
da banyak sangat kumpul dosa kecil ni.hikhik.

dan malam ini malam terakhir di rumah.
sedihnya nak tinggal rumah.
pasti akan rindu rumah lagi nanti.
dah laa kepulangan kali ni membawa kerisauan kepada ahli keluarga.huu.

kalian,doakan aku tidak apa-apa ya?
sungguh, kesihatan yang merosot itu daripada Allah.
dan aku tahu, Allah pilih aku kerana DIA tahu aku kuat untuk memikulnya.

InsyaAllah, setelah confirmed dgn pakar nanti,
aku bagitau kenapa.
cuma pintaku,
doakan semoga semuanya baik-baik sahaja.
Bi iznillah. Hanya Dia yang Maha Mengetahui. :)

Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui.
                                                                                          ~ Al-Baqarah 216~


love,

Thanks for reading! :D :')

Thursday, January 19, 2012

38

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih

my best friend called last nite and asked me:

apesal blog sunyi sepi tanpa update?

erk. NO, NO. bukan taknak update, cuma macam.... erm..
entah. 

i got 38 entry in DRAFT.
tiga PULUH lapan. bukan tiga belas.
so, bukan takde idea. cuma macam tak sempat nak tekan publish. #alasan.
huahaha. sorry peeps. kebanyakan entry memerlukan gambar dan buah fikiran yang lebih bernas. 
maka, buat masa ini semua idea yang konon bernas itu hanya layak di DRAFT sahaja.
buat waktu ini laa. tengok laa nanti,kalau-kalau i kerajinan nak menggodek external untuk meletak gambar yang bersesuaian dengan entry, i'll update.hehe. *poyo je macam ramai sangat yang menanti my blog post. :P*

okay, maka dah ade update baru.
so enchek best friend, puas hati?
:P

till then peeps, take care! 
love,

Thanks for reading! :D :')

Thursday, January 12, 2012

pemberontak

Dengan Nama Allah Yang  Maha Penyayang

aku memberontak
apabila segenap yang aku perintahkan
tidak berlangsung mengikut mahuku.

Akulah pemerintah
Yang memerintah setiap gerakan anggota dan pemikiranku

Dan daripada seorang pemerintah,
aku menjadi pemberontak,
untuk memasti
setiap nafas yang ku hela
mengikut perintahku
dari Tuhan yang Satu.


love,

Thanks for reading! :D :')