Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Wednesday, April 1, 2009

perfume nyamOk

salam..
haa..pelik x title entry kali ni? hehe..
skang ni ade
perfume utk nyamOk lak tau..
sangat laa menusuk kalbu bau dye.. xcaye?

nk bg korang bau pon, confirm laa xdpt kn.. =P
actually ni perfume yang disediakan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia utk nyamuk2 Aedes kat m'sia neh... 'semburan nyamOk utk si Aedes'.. 2 laa nme perfume 2.. (sesedap oren je bg nama..=P )
da lame da kot kat pasaran perfume nie..heheh..


Actually aku terbau perfume ni masa tgh study di tepi tingkap bilik..
tetibe ade bau yang sangat laa aku xsuke..
bdk2 blok da bising da soh angkat baju..

mau xbising...lekat kt baju kot bau die..
bile usha2, tgk ade asap.. sah! memang dorang tgh wat semburan..
rajin btol pekerja2 uia ni kn..
ptg kul 6 g laa men bola ke.. ape ke..
ni dtg sembur perfume yang xwangi nie kat blok kitowang plak..

ish..ish..ish..
hehe..
haa..nmpak x brother yg pkai bj biwu 2? die laa yg bertanggungjawab membuat semburan perfume nyamOk kt blok kitowang nie..


ni plak gmba asap2 yg mule tersebar dengan bangganye di angkasa..



actually 'perfume' ni sgt penting utk kesihatan n keselamatan...
walopon bau die tersangaat laa 'wangi',..ade kegunaan die hokeh..
sesungguhnye dgn bantuan semburan nyamok nie, ia boleh basmi tempat pembiakan jentik2 n dpt
cegah penyebebaran sebarang penyakit dr nyamuk Aedes...
kn skang xabeh ag nga isu cinkunguya... so..sembur laa 'perfume' ni demi keselamatan anda!
tp.... bukan dgn semburan je kte leh cegah dr nyamuk ni..
byk ag cara len.. cthnye mcm..

::
buang tempat pembiakan nyamuk seperti tin-tin kosong, sampah sarap, plastik, tayar n segala bagai lg..
:: Mengamalkan kebersihan·

:: letak ubat pembunuh jentik-jentik di dalam tempat simpanan air

:: pakai baju/seluar panjang yang menutup tangan dan kaki utk elak digigit nyamok..hehe

klu xpon, pakai ubat nyamok pon bole jgk.. teringat lak ubat nyamok yg berlingkar wane ijau tu..hehe..
maka...itu saje laa antara nasihat2 dr cik farah eliana ye..
sekian sahaje berita hari ini..
saya melaporkan utk
my lil' kingdom.. hehe.. MyEm0.CoM

"Pencegahan adalah lebih baik dari Rawatan"

MyEm0.com


Thanks for reading! :D :')

No comments: