Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Saturday, June 27, 2009

iklan rokok~

salam..aku terjumpe mende nie..

saje nak share nga kowang..

Gambar- gambar kempen anti rokok:


hamik ko! huhu~


cucuh laa api kat situ klu agak2 nak terbakar..


Smoke Is Poison Advertisement: 12 meter long chemical tanker that looks like a giant cigarette was used by Cancer Research UK to highlight the toxic smoke in cigarettes

Jangan jadi macam saya...



Stop Smoking Bus Advertisement: “Ready to quit?





Kalau letak di bus stop, nescaya penuhlah ia dalam tempoh kurang daripada 1 minit.

Bus stop anti-smoking campaign


aku pon xpaham ape maksud Pare tue..hoho~

This one from the Cancer Patient Aid Association was put on the roofs of outdoor smoking areas (mcm kite kat dlm kubor r gayanye tue..)


Anti-smoking promotion for ‘World No Tobacco Day’ found at coffee shops in Dubai, where people come to smoke


Fight Smoking“: an ad campaign throughout the gyms



Budak-budak kalau hisap rokok, tangan dia jadi besar ke? huhu.

Second hand smoke in the home hospitalises 17,000 UK children a year” (the campaign for r Roy Castle Lung Cancer foundation,the UK medical research charity dedicated to dedicated to defeating lung cancer)

Another campaign for Roy Castle Lung Cancer Foundation: Deathbed



Petua untuk kelihatan tua. “Smoking causes premature ageing”


“There is an easier way of committing suicide: try smoking

Source: http://www.dirjournal.com





hehehe... aku kan..xde laa anti sgt nga smoker nie.. tapi bende tue kan membahayakan kesihatan.. tambah lagi buang duit kan.. sape2 yg smoking tue... udah2 laa smoke ea?

p/s : utk along, entry nie khas utk ko.. huhu~

10 comments:

boboiz said...

fuh..nasib baik boboiz tak isap rokok...ari tu sakat member yang isap rokok..kat kotak rokok skrg nie kan ada gambar yang ngeri..ckp kat dia nak jadi camtu ke..dia jawab ntah gambar penyakit dari apa tu bukan kita tau...heheh..kalau dah hisap rokok memang susah nak berentikan..

lionteen said...

mmg bhaye rokok ni..
bhaye tuk kshtn..

AkuSiMisteri said...

sori.. smoking is best..

anaklaut said...

miss_eliana,

entri yang paling menarik saya lihat..

p/s: mungkin ada hikmahnya disebalik semua ini. tkasih atas ulasan miss di anaklaut

mae said...

bagus la ada kempen cam ni..hrap ada yg berenti..hehe

miss_eliana said...

to boboiz:

alhamdulillah, kamu bukan golongan yg membakar diri sendiri..hehe~

tue la. mmg susah cket nak benti smoking nie.. kena betol2 tekad..

miss_eliana said...

to lionteen:

yup! betol3! hehe~
mmg merbahayakan kan..
mcm2 penyakit dpt..
tapi dowang bukan nak amek kesah pon..
da jd tabiat kan...

miss_eliana said...

encik misteri:

bez bakar peparu ea? huhu~
insaf2 la oi..huhu~

miss_eliana said...

anak laut:

tq anak laut..
sharing is caring rite? ngee~

miss_eliana said...

mae:

tue laa..
harap2 laa kan..
tapi selalu buat laa kempen cmne pon..
bukan dowang amek kesah sgt.. huhu~