Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Tuesday, June 2, 2009

find your strengths..

Assalamualaikum w.b.t...

selamat pagi di ucapkan kepada anda semua memandangkan sekarang suda menunjukkan jam 2.25 pagi..
oh..suda pukul 2 rupenye..
kenapa saya masih belom tido lagi?
kerana, esok ade midterm..
dan..aku bawu nak study..
oh adik2 ku, (khas utk adik2 ku yg sedang membaca blog nie)
kak yana memang malas nak study..
esok nak exam bawu nak study..
kowang jgn nak ikot contoh yang xsehat nie.. ketok karang! (aku memang garang..huhu~)
jangan report kat mama kay?
eh..mana boley.. mama pon baca jugak blog nie..
hehe..
oh mama,anakmu sungguh malas sekarang..
nak kena mama bagi upah baju zara bawu rajin nak study..
oh! bukan zara jew.. nak elaun shopping jugak!
huhu~
ish3..farah eliana.. blaja kerana nak upah ke,kerana ape nie?
kerana Allah laa.. ngee~ =)

okay2,sila kembali ke pangkal jalan..
manyak betol merapik..
da jadi macam puaka mayang rapik plak..
erk. tak sesswaii.. hehe~


seperti tajok entry di atas...

FIND YOUR STRENGTHS

ekceli.. mende ni (xtaw r nak kate quiz ke ape.. eh..prof ckp ai tue test.. maka,ia adalah 1 test.hehe~)
okeyh, test nie, di buat masa dlm ma klas: Thinking technique for communicators..
dlm klas nie, kitowang manyak blaja bout brain, intelligent n etc..
sume 2 memainkan peranan fenting dalam communication..
(farah eliana,ni bukan sesi lecture)
eh..sowi..nak cakap je laaa..kang kowang tanye mcm2 plak. (ade ke yg nak tanye..hehe)
so..last class.. kitowang kena buat test nie utk taw tahap intelligence n keupayaan kitowang...

dan..setelah dengan gigih, aku berjaya menjawap test tue..
manyak kowt soalan die.. huhu~

maka..keputusannya...

my strengths are...
1. Language: You enjoy enjoy saying, hearing, and seeing words. You like telling stories. You are motivated by books, records, dramas, opportunities for writing. Effective techniques of enhancing your learning using your language intelligence include reading aloud, especially plays and poetry. Another idea is to write down reflections on what you've read. You may also enjoy exploring and developing your love of words, i.e., meanings of words, origin of words and idioms, names.

*language? agak terpaku aku masa mula2 nengok result nie.. prof aku cakap, i'll be a good writer n speaker.. as what he said..people that have strengths in language very good in writing, grammar linguistic and throwing ideas.. (oh sunggoh aku sangat blushing sewaktu menerima pujian itu..walopon itu bukan pujian utk aku..haha~) hurm.. writer? kena tuka specialize amik print media laa kalu gitu (aku skang specialize in public relation)..huhu~ well..aku rasa ade betol gak kot.. if tak,takdenye aku ghajen nak berblog bagai nie kan.. huhu.. dan..aku memang suke membaca + bercakap.. org sekeliling aku mesti pelik laa if sehari aku tak bercakap.. sangat pelik laa kowt...mulot2... Allah bagi anugerah bercakap kan.. bersyukur laa.. ekeke.. =) maka..aku agak setuju laa yang strengths aku pada language... *

2 .
Self: You have a very good sense of self. You like to spend time by yourself and think things over. You will often take in information from another person, mull it over by yourself, and come back to that person later to discuss it. You like working on projects on your own. You often prefer to learn by trial and error. Effective techniques to enhance your learning include keeping a journal and giving yourself time to reflect on new ideas and information.

*okayh,second ialah self.. tak dapat di sangkal lagi,i love maself. kdg2,memang aku suke bersendiri utk bg ruang utk diri sendiri berfikir.. (berfikir ke? haha~)*

3.
Social: You like to develop ideas and learn from other people. You like to talk. You have good social skills. Effective techniques of enhancing your learning using your social intelligence include taking part in group discussions or discussing a topic one-to-one with another person.

*my third strengths ialah, social.. oh? adakah ini menunjukkan aku kaki sosial? tentu laa tak... social kat cni means cmne kite interract dgn others.. well...as a mass communication students, interpersonal skills tue sgt penting..maka, aku perlu aplikasikan sume skill itu utk interact wif others.. (konon2 praktik mende yang blaja la nie..hehe~) *

kowang pon berminat nak taw ape strength kowang? ley click kat website nie,..

literacyworks.org/mi/assessment/findyourstrengths.html

ekceli..ade lagi test len yang kitowang buat dat day..
nnt aku post kat next entry kay?
yang 2,pasal brain lak..
Thanks for reading! :D :')

1 comment:

Naniey said...

haiyakk..study last minit yer..heheh