Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Saturday, June 20, 2009

~cerita semalam~

salam...

ini memang cerita semalam..
tiada yang benar melainkan yg benar..
tahap keterujaan (oh,apekah??) utk menghadapi peperiksaan (tetibe pakai ayat skema lak..hoho) telah selamat dinikmati (nikmati? oh, metafora yg xley diterima) oleh saya dan rakan2..
kenapa 'rakan2' n menggunakan ayat 'keterujaan'?
kerana.... kami berani mati (bajet jihad r nie..haha~)
bertentang mata...
eh, bukan! bersengkang mata laa... huhu~
ye, bersengkang mata n membesarkan mata menghadap buku,note serta kamus arab utk paper exam saya..
sumpah sangat sayangkan dorang..

terima kasih tak terhingga kepada bff, cik Masitah Baharom yang menjadi cikgu..eh, tak,, aku naekkan pangkat ko masyi.. panggil ko ustazah.. sebab ko ajar arab.. haha~
ye..terima kasih tak terhingga kepada beliau n tak lupa juga kepada cik Nurul Izati yang tolong membantu panaskan air utk buat nescafe utk aku.. dan tolong mengingat kembali segala nahu serta passage arab yg sangat panjang n manyak itu...

sumpah aku sayang kowang!!.. ^_^
walopon cuma aku sowang jew yang amik paper arab tue..

kowang sanggop tolong study sesame...
sanggop teman aku study sampai kol 5 pg utk pulun memulun study paper arab tue.. time kasih sgt2! sangat terharu okeyh? lalala~
dan,,.. tak lupe juga kepada cik Salbiyah yg telah menjadi OKU di rumah beliau di Larkin Jaya..yang juga telah melibatkan diri secara tak langsung semasa adegan sedang bersengkang mata serta memulun study arab berlangsung..
kenapa secara tak lagsung?
sebab....kami study sambil on call dengan die selama 3 jam! haha~
study sambil berhibur..ekeke..
ye laa..slalu study berempat kan...
xcukop sorang.. terasa ati sgt rindu n kami pon menggunakan kemudahan teknologi utk kebaikan sejagat.. haha~


kepada semua pembaca,. jika anda seorang pelajar, tolonglah jangan ikot tabiat ini..
study last minute itu memang tabiat kami..
bukan taknak study awal2... tapi mcm takde feeling if study awal2....
kena esok ada paper baru laa rajin nak abehkan 1 buku sampai tak tido malam.. hehehe~
alaa..mcm laa kowang tak penah buat kan... :P
sape penah buat, sila angkat tangan cepat!
ekeke...

oh, maaf utk entry yang panjang n melalot ini...
cuma nak berkongsi keterujaan kami pulun study paper arab sampai pukol 5pg (eleh..baru 5 pg da nak kecoh kan..)

dan..yang paling buat aku teruja ialah....
jantung aku tersentap n seperti nak berhenti bile tengok jam..
aku tersedar pukol 8.30pg!

sedangkan paper aku kul 10 pg!

sunggoh laa seperti hape je mangun capai towel gi mandi..
naseb kol 8.30 tsedar kan...
di buatnye sedar pukol 12.30??

teros fail paper arab tue..
nauzubillah! hoho~


...but, alhamdulillah...
...da selamat pon menjawap paper arab tue...
...kalo xdapat A, xtaw r..hoho~
...oh, berhenti bermimpi farah eliana..
...tape2, angan2 itu fenting.. ekeke...

timbunan kertas2 arab..hoho~


4.06pg yang seperti 4.06 petang bagi kami... ekeke~


Ustazah Masyi mempamerkan bakat melukis.. hahaha~




selamat berpoya2 di ari wiken u olls!!



Thanks for reading! :D :')

8 comments:

nisa said...

hebat la..
kte xtido mlm smpai azan subuh gara2 on9!! haha

miss_eliana said...

to nisa:

haa...u lg hebat..
gara2 on9 tue! haha~
mesti abeh blog + website di jelajah..ekeke..

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

mmg study last minute tu da jd habit.
pastu tak dpt jwb baru rase nak menyesal.. tapi sekejapan je rase tu dah ilang.. mmg tak penah nak insaf kot.

lionteen said...

jgn terlebih berpoya2 tau...
hehe

miss_eliana said...

OshInz :

betol2! xley jawab bawu nak nyesal kan..
pastu, next exam buat blk.. ekeke...

miss_eliana said...

lionteen:

kite berpoya tetap kembali ke pangkal jln..hehe..

♥♥♥HaNi♥♥♥ said...

hani pun slalu wat cmtu kak..
study last minute...hehe...
cm feveret lak wat camtu..hoho..
Wah...bestnye akk ade bff cmtu..
sgt2 untung!!alhamdulillah,bff hani pun cm tu jgk... ;)

miss_eliana said...

hani:

jgn amal study last minute dik.. bahaya! ngee~
alhamdulillah..akak dpt bff yg sgt membantu + memahami..
da dpt bff cmtu, kena laa appreciate dowang ye dik.. ;)