Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Wednesday, July 15, 2009

saya sakit..

salam..

maaf, ini cerita lama..

tapi di atas permintaan seorang rakan,
iaitu encik Yasser,
(nah pakcik..nak sgt aku sebot nama ko kn.. ;P)


aku post kn jugak laa gamba lama
yg xbape nak vouge ni..
da la kat dlm wad..
ish3..
tapi xpe laa.. xjatuh saham kn.. ekeke..


sakit tu.. huhu


okay, jgn buat spekulasi yg bukan2 lagi..
huhuhu..

aku.. memang senang sgt jatuh
dan sakit..
gamba2 ni cite masa aku sakit last sems..
punca die, kurang darah dlm bdn..
sampai pengsan dlm kelas n ambulans g amik kat klas..

malu wOoo.. hukhuk..
tapi nak buat camne..
bukan aku sengaja..


kalo nak kira, setiap sems aku saket..
ade skali tu, aku jatoh tangga kat library..
smpai luka siku dan terus demam..
aku pegi klinik, doc kate die ingatkn aku accident..

sebab terok sgt luka..
hohoho..

tu tak termasok part demam, saket2 perot.. huhu~
macam2 kan farah eliana nie..
selalu je susahkan org..
susahkan rumet aku yg merangkap bff aku..
menyusahkan abah smpai every week gi jengok aku kt UIA ni..
ye la, kalo minggu lepas aku demam, minggu ni aku jatuh, minggu depan lak aku pengsan..
mau setiap minggu abah kena dtg kn..

xpe, sems ni insyaallah saya sehat je..
harap2 laa kn..

nak kata aku xcukup makan, aku da terlebey mkn da pon..
tgk je laa pipi yg makin kembang berkilat ni..huhu..
pastu,dgn bekalan vitamin, supplement,spirulina, madu, iron utk migrain tu..
manyak woo kena mkn..
tapi still jugak slalu saket2..
hurm...

tape..
saket penghapus dosa kn..

wink2.. ^__*

korang..
jgn slalo saket2 cam aku taw?

jgn selalu susahkn org cam aku gak taw? ngee~
jaga kesihatan kay?
;))



Thanks for reading! :D :')

23 comments:

azrey said...

salam..huhu...ade hkmah la tue...
ermm betol tu ..sakit adalah pnghapus dosa bg seorng mukmin..

“Dan sungguh akan Kami berikan cobaan kepadamu dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang-orang yang sabar, (yaitu) orang-orang yang apabila ditimpa musibah mereka mengucapkan ‘Inna lillaahi wa innaa ilaihi roji’uun’. Mereka itulah yang mendapat keberkatan yang sempurna dan rahmat dari Tuhan mereka, dan mereka itulah orang-orang yang mendapat petunjuk ”. (QS. Al-Baqaroh : 155-157).

Untuk lebih lanjut bkk
http://simbiosis-86.blogspot.com/2009/07/renungan.html
;-)

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

dear.. jaga kesihatan k..
^_^

~ceRRy beRRy~ said...

sweetie...
take care tau..
nakmo sakit2 je slalu..
cian kat badan kamo yg comey tu..
kan kan...

azrey said...

ermm satu lg,stuju ngn "☺[ai][sUmi]☺Chan" said ...jg makan n kesihatan yer.. ;)

Naniey said...

take care dear...jg kechatan k...

yasser said...

Assalamualaikum yer makcik tumpang laluuu...hehehe tq3...tersebut gk yer name aku ha3...wawaaa ciannyerrr....cute wooo gambo makck kt dlm wad...ni la 1st time ku liht makcik kt wad...kire oke lar tow come lotte (kate ore besut=p)...haaa sayo doakan awk moge sbtiasa shtla yer dari sumer segi rohani n jasmani......salam...ni sahaja komen dari ku....nk lagi x????ni da kire pnjg ni tau

Encik Azizan said...

salam

cmne da skng?harap2 baik je la ek.kshtan perlu dutamakan.huu

miss_eliana said...

to azrey :

InsyaAllah..ade hikmahnya..
kadang2 Allah menguji kita dgn pelbagai jenis ujian kn..huhu..

thanx for the info bro! ;)

miss_eliana said...

to ☺[ai][sUmi]☺ Chan :

baek!!
thanx laling..hehe~

miss_eliana said...

to ceRRy beRRy:

hehe..nk wat cmne..
virus penyakit ni suke sgt kt i..
tu yg slalu saket tu..huhu..

InsyaAllah.. sems ni da xsaket2..hehe..

miss_eliana said...

to Naniey :

InsyaAllah Naniey..
thanx naniey.. ;)

miss_eliana said...

to yasser:

ye pakcik..
da lame sgt ko mtk nk tgk kn..walopon xvouge, aku publish jugak laa gamba yg bole menjatuhkn saham neh..hoho..

trimas2..
amin! :)

miss_eliana said...

to encik Azizan:

salam..
alhamdulillah..
sehat2 je..hehe

baek! jum amalkn gaya hidup sehat! huhu~

Apih said...

Mesti sakit kan? Auww. . I dun like jarum like u like. . Agagaga

Fiza said...

org ckp kalau kurang darah ni kena makan seafood slalu mcm kerang ke
tp rasanya cafe jarang msk kerang kot kan?
kt salu gk kurang drh tp lum smpi pengsan lg..

so hati2 n jaga kesihatan ye =)

anaklaut said...

salam..miss_eliana,

terima kasih sudi singgah anaklaut..masuk hanya suka2 saja..:))

tq

sekarang dah sembuhkan..alhamdulillah..

die said...

erm..xpe le tu bkn ulangan pom kn..cuma klu terasa lg camne rest dlu bru buat keje..lg pom xbkn kurang darah ler,tekanan darah tu kurang,kadang2 faktor gula dlm drh gak main peranan same..awk tu ada hipo (kurang gula dlm darah) jd jgn diet..hehehe....jgn selalu mkn manis mudah utk dpt diabetics melitus k...d doa kn segala kebaikan utk na..

ps: akhir nya dpt gak bg comments... hoho..

miss_eliana said...

to Apih:

haha..
mne ade kte suke..
xsuke jgk..
sakit woo..
tp nk wat cmne.. da terpaksa..huhu

miss_eliana said...

to fiza:

2 laa...kt cafe ni bkn ade mknn yg berkhasiat sgt pon..haha..

insyaAllah dear.. tq!
:)

miss_eliana said...

to anak laut:

alhamdulillah AL..
makin sehat skang nie..hehe..

miss_eliana said...

to die:

ye,,baek encik doktor..
:P

akhirnya! haha..
thanx die.. ;)

lionteen said...

la..
cian awk..
mkn mknn yg leh mnmbah kan drh awk k..

miss_eliana said...

to lionteen:

hehe..da bese yang..
nk wat cmne..
insyaallah.. i'll try.. ;)