Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Wednesday, July 8, 2009

ada aku kesah??

salam...

semalam, berborak2 ngan sorang teman..
mcm2 yg diborakkan sampai bab blog aku pon di sentuh..
eh? ko baca jugak blog aku?
time kasih!

tp yang xbestnya,....
die ckp,
blog aku nie ntah hape-hape..
melalot je keje,
xde info bermanfaat langsong..

malah, katanya aku syok sendiri..
ayat plak mcm hape je...
macam2 laa...


eh???
korang rasa, aku sentap x?
hehe..

sentap jugak.. sbb die sound direct..
tapi...
ada aku kesah??
hahaha..


okay,kalo xkesah, nape nak wat post entry k
an?
huhuhu..
tak..bukan begitu..
aku hargai komen die tue..

xsume benda yg kite buat org akan suka kn..
dan xsume cara kita org leh trima..
kan? kan? ;))


dan..
entry post ni utk menjelaskan apa yg patot dijelaskan..


dengar sini anak-anak murid cikgu..
(sejak bile jadi cikgu neh??)

okay, fine,

diakui dengan penoh tulus ikhlas dari lubuk hati..
blog aku memang banyak melalot..
memang aku tak gunakan ayat BM seperti utk menjawab karangan SPM..
maaflah kepada pencinta bahasa..
aku pon cintakan bahasa melayu..
tapi, aku..
lebey gemar utk berkarya (berkarya ke? hehe) dgn lebey santai..
xkan nak siyes je manjang...
kalo gitu, baek baca buku je teros..
aku pon baca je buku sastera..

buku A.Samad Said..
buku2 karya Faisal Tehrani yg sangat aku suka..
tapi xkan aku nak apply bahasa sastera tu kat blog aku ni..
korang pon mesti cam penat nak baca blog yg memenatkan otak..
selagi pembaca bole paham ape yg aku nyatakan,
aku xrasa ia memberikan masalah...
iye dok? ngee~

maaflah...
tujuan aku berblog bukanlah utk ape..

if sape2 tanya pon,
jawapan aku senang je..
aku berblog utk FAMILY aku..
utk teman2 yg nak tau perkembangan aku..
(yg memang semakin berkembang n melebar..huhu)
ye, blog ni memang e-report utk ahli keluarga aku..

at least, if abah xsempat nak kal ari2 sebab sebok nga meeting segala bagai,
abah dapat baca ape anak dara die ni buat bile die free..
at least mama dapat tau ape anak pompuan die nie rasa n ape yg dibuat bila jauh di mata dekat di hati
..
at least, adik2 sepupu aku yg jauh di mata aku tue dpt tau ape yg kak yaa die buat..
sakit, pening, mereng aku..
dorang dpt tau melalui blog ni..

dan..mungkin jugak ade yg nak kata aku xabeh2 nak promote nama sendirik..
mungkin.. xde lagi yg ckp camtu kat aku..
tapi, ati org, mane kita tau kan..

okay, aku memang suke promote gunakan nama penoh aku masa berblogging walopon ID aku utk bermesra bersama blogger len ialah miss_eliana..
aku, sangat sukakan nama aku..
bagi aku, FARAH ELIANA tu nama yg indah..
nama tu, abah n mama pilihkan utk aku..

aku bangga, aku senang, aku suka kn nama aku..
sebab tu, kadang2, hampir setiap entry aku sebot nama penoh aku..
aku suka nak sebot nama penoh aku sendiri..
so what??
salah? tak kan?

lagipon ni blog aku kan..
aku punya hati laa nak suka... ;p
(okay, tuka ayat, sukahati.. hehe)


okay, kepada kamu, kamu, dan kamu.. (berapa banyak kamu daa.. )
anda xsuka nak baca blog saya yg sentiasa merapu n melalot 24/7 nie?
okay, sila lah jangan jengok lagi blog ni..
blog ni sy gunakan utk share ape yg patot..
kongsikan pengalaman, idea, resepi, malah utk menyatakan penghargaan kepada orang2 disekeliling saya,...
anda xsuka, sila jangan buka blog merapu merapik ni..
jika anda mencari blog yg penoh bermanfaat,

sila jengok blog2 len yg berinformatif segala bagai..

dan.. kepada yg suka, (nak jugak kan..huhu)

terima kasih kerana sentiasa membaca blog saya yg merapu ikan kerapu ni..
kepada yg sudi follow..
terima kasih kerana sudi follow blog merapu, merapik, melalot begini..
terima kasih!

jasamu di kenang!! huhu~


dan..
sebelom menutup karangan yg bukan dikarang utk exam BM SPM,
saya memohon maaf andai entry ni menyentuh perasaan mana2 pihak..
harap maklum...



sekian sahaja entry yang tulus ikhlas dari saya..
selamat berblogging sume!!
teruskan perjuangan anda! huhu...


eh ada iklan dari penaja la plak.. sayang kowang!!
ngee~ ;))

with Love,

26 comments:

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh...
pnjng lebar kamo terangkan..
hehehe..

xpe2..
ini blog kamo..
hak kamo..
^__^

azz said...

lor..eh eh lpe..salam dulu.. :-) ..hrmm sape yg ckp melalot tu?? ape la dia tu..nma pn blog,blog ni mcm consep ade santai skema n mcm diary pn ado...ade ke diary tlis mcm skema??..(maybe yg ckp tu xde diary kot,dia xtau hehe..bersangka baek...)..cuma diary yg gne blog ni berbentuk electronik...e-diary la senang cite..satu lg,e-diary ni untuk share ngn pmbaca2 len...so xde sbb la itu ini(xtau nk habaq ape hehe..)..btul tu kdng2 mmng ade org xske dgn ape yg kte wat tp di sini,mmng x d nafikan...tgk sndiri Our prophet paling mulia,, baginda buat iaitu "BERDAKWAH"..tp kte sume maklum..ramai yg benci ade yg nk bunuh Baginda ,sedangkan Baginda tdk mngacau org lain pn...bkn la ape,cuma sy nk ckp yg mmng ade2 aje yg x ske @ puas hati @ x snang ape yg kte usahakan n bg mereka2 tu x ok..xpe la bg golongn2 tu..maaf la sbb buat ape yg mreka x ske…tujaun wat blog ni nk share ngn yg sudi jer….ape2 pn tenQ la n mntak maaf klau ade yg terasa..biase la mcm sy ckp td ade yg xske ape yg kte wat n ckp..mntak maaf yer..just nk share…Cuma nk tegas kn yg blog ni ade mcm2 konsep,asal selagi kte x mcabuli hak2 kemanusian dan agama..sekian dari ambo..wassalam

ZaHiN said...

yeahhh!! keep fighting!! (>_<) weee~~~

Naniey said...

hoho..ala takyah la lyb org cengitu.die nak ckp pape pon...biarla..dah nm lg blog kite..so suke ti la nak tulis pe kan

anaklaut said...

miss_eliana,

persahabatan umpama tangan dan mata, bila tangan terluka, mata menangis, pabila mata menangis, tangan menyapukan air mata..
saling perlu memerlukan..

tq sudi singgah anaklaut.

p/s: sape yg kata miss eliana mcm tu tue?, ada ke patut kata memblog syok sendiri..nanti anaklaut sekeh org yg kata tue..hehehe

miss_eliana said...

to ~ceRRy beRRy~

hehe..
pNJng lebar tu penting!
ngee~

thanx dear.. ;)

miss_eliana said...

to azz..

wah..panjang lebar gitu.. ;)

betol2..selagi tak ganggu hak asasi manusia n agama, terpulang laa pada kita mcmne cara kita nk berblog kn..

time kasih krn menyokong..
appreciated it..
ngee~ ;)

miss_eliana said...

to zahin:

tq zahin..
fighting!!
ngee~

miss_eliana said...

to naniey :

setuju!
hehe..
thanx naniey.. ;)

miss_eliana said...

to anaklaut:

hehe.. ade sorang teman yg cakap..
xpe, die ckp benda btol..
eliana xkesah pon.. ;P

time kasih ats sokongan anak laut..
appreciated it.. ;)

RobinHood said...

Xpew..Xpayah Kisah... Berblog X Semestinya Untuk Bagi Info Pada Org Ramai..Just Be Your Self...
Wrote What U Think To Wrote..
Kalau Semua Blog Asyek Sampaikan Maklumat Jew.....Semua Org Pun Naik Boring Nak Bukak Blog..Baik Tengok Jew BErita Kat Tb..XPun Tgk Natioal Geography Kew.. Apew Apew Jew La....
hUhuHuhuHU
Aku la Aku Mengarot Neh!
;p

Fiza said...

yup2 setuju sgt,de org wt blog utk cite psl diri n life, de yg wat blog utk bg info,fakta2...so xle la nak komen cmtu sebab mcm2 tujuan kt wat blog ye x? =)

miss_eliana said...

to RobinHood:

hehe.. tq robinhOod..
merapu merapik tu memang trademark zmn skang.. ekeke.. ;)

miss_eliana said...

To Fiza:

betol3..
hehe.. tq fiza.. ;)

chirol said...

eish,mmg xyah amik kisah..

agak trase ngn org yg ngate psal blog org merapu ni..sbb blog i pun merapu2 gak..hehehe..

ikut suke ati ni je nk tulis ape sbb 2 kn umah kite sndiri(blog 2 le)..
=P

A p i h said...

Haha. Jangan marah2, nanti cepat chantek.. :p

Bukan mudah nak puaskan hati semua orang ni. Bagi aku, lantak la apa orang nak kata pasal blog awak ni.

Yang penting awak suka apa yang awak buat sekarang ni.


pstt, aku memang suka berbahasa 'skema'. kehkeh

miss_eliana said...

to chirol:

betol tu chirol..
umah kite kn..sukati kite laa..huhu~

thanx 4 ur support dear.. ;)

miss_eliana said...

to Apih :

cepat chantek?
nak marah tetiap ari laa kalo gini..ekeke..
xmarah pon apih.. kite ckp je.. hehe~

thanx for ur support..
really appreciated it.. ;)

Cik aiNa said...

huhuu..yg nie aina rase nak sekeh kpale org tu!

kite nyer blog..suke ati kite la kan..nak berkarya lam bahase ape pn..selagi ia nyer sopan & mencarut..oke ape!

klo nak bersastera kang, pecah lak kepala org yg nak membaca..kan?

pape pn..keep on blogging dear..yeahh

miss_eliana said...

to aina :

hehe..betol tue aina..
tq dear.. ;)

selamat berblogging jugak! ;)

mae said...

bawak2 bsabar Farah Eliana..jngan kesahkan sangat org itu...orang itu tidak mengerti..orang itu jahat..biarkan dia bcakaran melukakan diri sendiri...

p/s:jasamu dikenang jua..

miss_eliana said...

to mae:

wah..nama penoh tue..
time kasih mae..
terharu plak bile kamu sebut nama penoh kite..hehe..

xde laa kesah sgt pon.. biar laa die.. asalkn kite bahgia.. ;)

carlzeguetik said...

blog kte..sukati la nk melalot ke mencarot ker..xbes xya follow.. tol x?

miss_eliana said...

to carlzeguetik:

betol!
huhu..
rumah kite..sukati kite laa kn...
;))

yasser said...

giliran aku plak saper yg ckp cengitu kt ang nk kene 'kutil'ni owg tu kang.....=p

miss_eliana said...

to yasser :

hehe..ade member gtau..
ish! ape nk kutil2 org neh,..
xpe..biakn je die..
xkesah pown.. ;))