Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Tuesday, July 28, 2009

HoLiDay part 3 :: didikan dari Allah ::

Dengan nama Allah yang Maha Kaya dengan ilmu didikanNya..


Salam alaik...

puhh..puhh...
ish..banyaknye sawang..
hurmm...mana pegi penjaga tmn larangan little kingdom neh?
mesti curik tulang neh..
haiyaa..manyak susah woo mau cari pekerja setia ini zaman.
.
ish3...
meh meh pakat sapu little kingdom nie..
tuan punye kingdom terlebey bz..
xsmpat nk byr gaji pekerja..

hehe...

kepada anda semua..
minta maaf sgt2..
kesibukan melanda..
klas pack..
sampai kul 7ptg...

sunday je aku free..
tu pon satu2nya hari nk bersenang lenang..
huhu...

okay2..
aku nk tunaikn janji..
nie last part bout our trip to malacca..

hurm..ni cte start ari kedua kami kat sana..
petang tu,kami gi jalan2 kat A Famosa, muzium2 sume..
dan xlupe juga ke tempat wajib singgah di Melaka,

iaitu Jonker street.. mmg bez lepak2 n habehkn duit di situ..
macam2 ade yaw!

Tempat persinggahan seterusnya ialah 13 States Coffee house..
Saje bawak dorang lepak, dinner kat situ...


jemput tengok sume... ;P

antara mknn2 kami..

Then,setelah kami semua kekenyangan, aku bawak dorang naik River Cruise lak..
(mcm tour guide la plak farah eliana ni bawak2 org kan..haha)
Aku da penah naek mende alah ni masa gi program dulu..

dan alhamdulillah...niat nak bawak dorang merasa naek RC ni tercapai jugak..
Best sgt menikmati keindahan Bandar Melaka atas River Cruise tu mlm2..
Dorang sgt laa berpuas hati..
kan? kan? hehe..


After that, dlm pukol 11 lebey, kami gerak balik hotel..
ye laa...seharian berjalan..penat seyh...
dan..mlm tue, xde kes lapa menderita seperti mlm sebelomnya..haha..
;P


Last day...
after wake up n siap2..kami bekfes dulu..
ingat nak balik teros..tapi sume decide nak gi jalan2 lagi..
beli pape yg patot walopon sebenarnya xpatot.. huhu..
maka..berjalan laa kami menjelajah banda bersejarah nie lagi..

pegi Mahkota Parade, pegi mall kt Dataran Pahlawan..
jln2 lagi kat Jonker Street smpai xsedar masa berlalu..hukhuk..
after lepak2 menghilangkan penat di Starbucks..
(ceh,nk jugak ckp kn..hoho)


then, kami gerak laa plak ke Melaka Sentral..
nak balek da... huhu..
masa tu da dkat pukol 5ptg daa...
sekali... tiket ke KL da abeh okeyh!!
cuak dowh!!!
nak balek nga ape wey??
da laa empat-empat ade klas pagi2 isnin tu..
haaiisshhhh!!

hurmm..lagi sekali kami di uji...
Risau sgt takot xley blk... hukhuk...
lalu,aku kal member aku,dak melaka..
die advise soh amik tiket pegi Seremban, n dari sana, amik komuter balik kl..
ouh! byk keje seyh..

carik punye carik...
naseb baek ade!!
alhamdulillah!!
tapi tiket tue pukol 8.30 mlm..
xpe laa..asalkan dpt blk..
tapi risau gak takot lambat sampai kat UIA..
Ye laa..Melaka-Seremban ade laa dlm sejam..
Seremban-Gombak lak dalam sejam lebey..
kami sampai kat Seremban dlm pukol 9.50mlm..
teros berkejaran ke stesen KTM..
Alhamdulillah..tinggal last tren..pukol 10.40mlm..
Naek je laa kn..
dan kami sampai kat KL Sentral pkol 11.45 mlm..
tapi..malangnya, lrt utk blk UIA da tutop..
hukhuk..
so,kami amik taxi je blk...
sumpah sgt lega bile dpt masok entrance UIA..
naseb pakguard xckp pape even tymetu da dkt 12.20am..hukhuk..
Maka..alhamdulillah!!
kami selamat sampai walau menghadapi pelbagai rintangan...



selamat tinggal Melaka!

sgt adventure kn??
(ke korang xrs adventure? hukhuk)

tetapi..sesungguhnya...
kami tau ade hikmah di sebalik setiap ujian yg menimpa kami..
walo sesusah mana pon keadaan yang berlaku masa kat Melaka tu..
kami tau, Allah ada ngan kami..
Malah, hubungan kami pon bertambah erat..
sentiasa bersama dlm setiap keadaan susah n senang..
ujian hidop kan satu didikan langsung drp Tuhan..
Alhamdulillah, kami dapat kekuatan dan ketenangan dlm menghadapi ujian kali ni..
Kami percaya, Allah akan mendidik kita melalui kesusahan, kesenangan, pujian mahupon cabaran..
Apabila bertemu kesusahan, Allah mendidik kita erti sabar..
apabila senang bertamu..Allah mengajar kita erti kesyukuran..
Allah akan sentiasa mendidik kita setiap masa, peristiwa dan manusia..
Allah sayangkan kami..sebab tue kami terpilih utk di uji dengan didikan sebegini..

Terima Kasih Ya Allah di atas setiap nikmatMu..
Terima Kasih kerana mendidik kamo dengan ujian dariMu..
Terima kasih kerana menghadiahkan sahabat2 yg sgt memahami n menerima sesama kami seadanya..

Sal, Masyi, Nurul..
sunggoh aku sgt sayangkan korang..
korang laa sahabat dunia akhirat..
semoga Allah pelihara ukhwah ini..
Amin!!



Kami...sgt enjoy dgn holiday kali nie..
first tyme holiday berempat gini..
sangat puas hati.. ^__*
Alhamdulillah!!

Next trip, insyaAllah kami akan ke Cameron Highlands plak..
jeles tgk org tue petik strawberry.. ;P
kowang bile plak nk gi holiday kat Melaka??
(promote2..ngee~)


time kasih sudi membaca..
aku free nnt aku jengok blog kowang ea?? ;)




Thanks for reading! :D :')

8 comments:

chirol said...

uiks..jelesnye..mcm best je..bile leh p jalan2 ni..

~ceRRy beRRy~ said...

perghhh...
best gler g makan angin...
dh le tmpat2 yg korang pegi sume best2..
jeles thp gunung everest nih~!!!
hehehe..

azrey said...

salam..waaa bgus tol,mmng advanture..betul tu nasiht ustazah eliana sume nyer khendak Allah SWT...erkk hehe...
ermmm..ape2 pn mmng mantap n best,rase mcm nk wat gtu jgk(tp jdkan pngajaran yg mn patut...kt mn?..lu pk la sndiri haha =p)


p/s:Ooo promote melaca ekk..brp dpt komisen nih..haha =P..

hrmmm,melaca xtau la nk p bila lg hehe..klau p pn sowang2 la kot haha....

semoga berjaya memetik strawberry yg segar kt cameron nnt yer.. hehe=P
wassalam.........

miss_eliana said...

to chirol:

mmg best! hehe...carik laa ms free yang..ade je 2..g nga member2..sonok.. ;)

miss_eliana said...

to ~ceRRy beRRy~

hehe..smpai tahap gunung everest tue..ekeke..
sabo2.. nnt nk g jln2,kite ajak ifa.. ;)

miss_eliana said...

to azrey:

salam..hehe.. yup.. sesungguhnya, Allah tau ape yg terbaek utk hambaNya.. :)

komisen? mne ade.. kn Dato' Ali ade ank laki.. nnt byk2 promote melaka, br die bkenan nk wat menantu..haha

sowang2? ala..xbez r gitu..ajak je akak2 kt ofis tu..ekeke..

cj'alhafiz said...

salam...
woa....memang best la mengembara...
banyak pengalaman yang kita dapat...
haha!! apapun....kita melancong jangan kosong ja...kena jugak macam ko ni, banyak benda and maklumat dapat. ahaha!! bila la aku nak gi melancong gak...hiks!!

miss_eliana said...

to cj:

salam cj.. hehe
alhamdulillah..mcm2 yg kite bole kutip nga travel neh..huhu..

nnt ade laa tu masa nk g melancong..
nnt pegi jln2 jgn lupe wat blk ole2 utk eliana ye..haha.. ;P