Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Monday, February 14, 2011

kan Allah tu Maha Mendengar :)

Dengan Nama Allah yang Maha Mengasihani

Salam Alaik


hari ni supposedly ade 2 presentation.
1 : Language for Academic purpose
2 : Communication Theory

semalam tido pukul 5pg sebab siapkan sume slide segala bagai.
tu pon yang Comm theory macam byk lagi nk kena tambah.
badan memang penat amat lah. weekend yg di gunakan sepenuhnya utk Herbalife, malam baru balik. tapi dengan izin Allah dan bantuan amazing tea mixHerbalife, badan still rasa energetik even stay up smpai 5pg. Klas n presentation start pukul 8.30pg. maka, hasilnya, mata panda laa kan..ape lg.. huhu

Actually, my group memang sangat xready nak present sbb slide kitorang macam ada byk lagi nk kena betolkan. nak bangun tdo pon, amik masa loading lama giler. bagos kan? alarm kat hp drp pukul 6.30 lg duk berlagu riang, tp bese laa.. bgn pagi kn.. nak-nak tyme dapat cuti am. memang liat.. entah bila laa nk berubah neh.. -.-'

pastu, di sebabkan sgt xready, hati macam serabai giler, cuak nk present, sume ade.. bangun plak, mata bengkak. alergic habuk lg laa kot. dgn merah-merah mata nk pegi present? ouh, confident level jatuh merudum laa jawapnye.

bila keadaan camtu, HATI,OTAK,JIWA, DIRI,
cuma mampu

BERDOA.

Sungguh laa Allah Maha Mendengar kan?

memang dari malam tu lg saya DOA je supaya Allah tolong permudahkan urusan kami.
DOA je supaya madam datang lambat n kami XPERLU present.
DOA lagi supaya kitorang sempat siapkan slide.
DOA lagi supaya mata da xbengkak.
DOA lagi supaya Allah tolong kuatkan hati kalau kena marah kalau present LOP tak best -.-'
DOA lagi supaya tak present Comm Theory ari ni.

Alhamdulillah. Allah dengar.
sampai-sampai kat klas, madam xsampai lagi. tgk2,first presenter duk kalot nk betolkan projector sbb projector rosak. *tetibe benda tu rosak plak kan*
pastu, abg technician dtg. *sigh* *kena present ke ni? sobs*

dan, first group present.masa tu da pukul 9 lebey.n they took long time utk present.
madam call me n said :

ur group present next week k.

I was like : Ya Allah. Alhamdulillah! Alhamdulillah! (tp xde laa tunjuk dpn madam tu kan.. cover,cover..hehe)

pastu, end of class, i received text from my group presentation for CommTheory

Slm Yana, class Comm Theory rasanya xde sbb Dr. blk kg. Ayah die sakit.

and me? sekali lagi. rasa sgt bersyukur. sbb Allah dengar lagi doa saya. Allah tunaikan doa saya supaya xpresent hari ni. Alhamdulillah. :) Allah, tolong sembuhkan ayah Dr. Riza ea? Thanx Allah.. :)

see, Allah dengar kan? bila kita mintak betol-betol, doa betol-betol, InsyaAllah Allah tunaikan.
Allah kan Maha Mendengar. Dia dengar setiap permintaan kita. Dia dengar setiap doa kita. Alhamdulillah. Syukran Ya Rabb. Syukran My Love, Allah :)

kalian, jangan kita putus asa. Jangan kita lupa untuk berdoa kepadaNya. Berbicaralah dengan Allah.Dia Maha Mendengar. Maha Mengetahui. Maha Berkuasa atas segala-galanya.
tq Allah. TQ.

Di dalam As-Sahihain, Abu Hurairah r.a. berkata, Rasulullah SAW bersabda,
"Allah SWT turun ke langit dunia pada sepertiga malam yang tersisa, lalu Dia berkata, 'Adakah orang yang meminta, maka akan aku berikan permintaannya? Adakah orang yang memohon keampunan, maka akan aku ampuni kesalahannya? Adakah orang yang berdoa, maka akan aku kabulkan doanya?'"

(HR. Bukhari dan Muslim)

"Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepadamu dari kesusahan dan kesedihan, aku berlindung kepadaMu dari sifat kikir dan penakut, aku berlindung kepadaMu dari lemah dan malas dan aku berlindung kepadaMu dari kongkongan hutang dan penguasaan orang lain (atas diriku)."
Amin Ya Rabbal Alamin


Thanks for reading! :D :')

No comments: