Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Tuesday, August 31, 2010

kekuatan yang sentiasa bersama

Salam Ramadhan

hari-hari terakhir Ramadhan.

10 hari terakhir merupakan hari yang paling di nanti.
tapi saya,
di beri nikmat ber'cuti'.
nak buat mcmna, pompuan.
dinding uterus roboh.
memang xdpt nk nolong~
tapi saya redha.
masih ada perkara-perkara len yang bole di buat utk menikmati hari-hari terakhir ini.

semalam exam Comm Law Ethics.
alhamdulillah,
walo ade yg xdapat jawab,
saya bersyukur kerana masih gagah utk ke klas n menulis.
paper law. saya memang x expect dapat tinggi pon. :'(

dugaan pagi di singgahi dengan sakit perut.
period pain pada mulanya.
saya klu period pain, memang terok.
lantas, brekfes dgn air nescafe.
dengan harapan dapat tahan mata dr mengantuk.
nak ulangkaji kan. 
saya klu ngadap buku je mesti ngantok.huhu~
tapi, agaknya kerana perut kosong,
saya muntah-muntah n cirit birit.
habes lantai bilik tersembur dgn air nescafe yg di keluarkan tanpa sengaja.
perut makin sakit dan keadaan xmengizinkan utk ulangkaji.
*sigh*

tapi petang itu gagahkan juga kaki utk midterm law.
saya jumpe encik lecturer,
he gave me option either nak proceed @ buat xm after raya.
tp if after raya, soalan mmg super duper difficult.
yang ni pon da super difficult. :'(
saya berdoa, dan tekad utk seat for the exam.
tengah-tengah menjawab, perut sakit lagi.
berlari ke toilet utk buang isi dalam mulut.
sakit.senak.penat.
T.T

abeh exam, terus ke klinik.
malangnya, xdapat MC.
Doctor UIA memang kedekut MC.
sabo je laa..

tapi, kekuatan yang Allah bagi sentiasa bersama saya.

Alhamdulillah.


kadang-kadang saya pelik bile saya di uji dengan kesakitan yang pelbagai.
macam-macam ada.
kalo ade yg jenis cepat bosan dgr cerita saya,
pasti menyampah bile bersama saya.
asyik sakit je.
sahabat-sahabatku,
 maafkan saya klu sy menyusahkan kalian mendengar rintihan kesakitan saya.
saya hanya ada Allah dan kalian untuk mendengar.
selalunya saya xkal mama bile tgh sakit.
bile da sehat barang sehari dua,
baru saya akan call mama n bgtau condition saya.
memang sengaja.
xmau dowang risau.
T.T






semoga kekuatan menghadapi hari mendatang sentiasa bersama saya.
sesungguhnya segala nikmat di dunia hanya pinjaman.
nikmat yang dipinjamkan bole di tarik bila-bila masa sahaja.
tapi saya yakin, Allah menguji kerana Allah mahu saya mensyukuri nikmat dariNya.
subhanallah. walhamdulillah. wa la'ila haillah. Allahuakhbar.
selamat beramal!


xoxo,


Thanks for reading! :D :')

12 comments:

~ceRRy beRRy~ said...

xpe..
ALLAH bg kesakitan utk beri nikmat yg lain pula selepas ituh...

farah, blog ni jd slow la sejak ada si comel dua kat side tuh.. hihi...

lionteen said...

nsb la lionteen da 'cuti' dulu..hehe

bunga said...

sayang, kenapa ko selalu saket neh?
mesti terok kan condition ko masa tu?
get well soon dear!

Uruchimaru @ kf said...

syukurlah andai DIA memberi kite sakit kerna itu tande DIA mengingati,meyayangi & mnegur kita..!

*get well soon eliana!

azrey said...

sabar la k..ade hikmah di sebalik sume tu...insyaAllah sume ok nnt....u need more rest..rest taw..take care ;)

eliana_adnand said...

~cerry berry~ : betol tu.. setuju! :)
makin slow ek? ok2..tq yang..nt kite buang... :)

eliana_adnand said...

lionteen : hehe..untung lionteen.. selamat mendapatkan lailatul qadar! :)

eliana_adnand said...

bunga : yang..windu!
aku memang cmni dr dulu lg.. tp cepat je recover.. alhamdulillah! :)

eliana_adnand said...

kf : setuju! tq kf! :)

eliana_adnand said...

azrey : insyaallah.. tq..

reena said...

alahai kesiannya awak :( hope cepat sihat k.. :)

azrey said...

i'am always pray for u.. ;)..may Allah bless u sokmo...insyaAllah ameen...nnt kte jmpe yer ...miss u sokmo..sempat je beribadat..tulun2 mama kat dapur kay..tu pn sebahagian ibadat gak hehe..take care daaa~ ;)