Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Tuesday, August 31, 2010

kenangan sambutan merdeka~

salam Merdeka.


eceh,mentang-mentang hari ni merdeka, terus tuka jadi salam merdeka.
hehe :)


dulu,
zaman skolah, saya kat depan skali tengok konsert merdeka.
ade artis-artis bagai duk nyanyi.
ade fireworks.
suke.
da la dapat seat VIP.
xkena berebut-rebut nak tengok artis.
xyah nak kena tahan bau org yg bersesak-sesak.
seat VIP kan.
mane lagi klu bukan barisan pertama depan TV. :P


dulu, zaman skolah, tyme bulan merdeka camni,
mesti sebok nga sambutan pelbagai pertandingan.
pertandingan buat banner kreatif la,
pertandingan poster la,
pertandingan sajak la.,
macam-macam.
dan sebagai seorang yg sangat patriotik,
sah-sah laa akan masok kan.
nak-nak tyme hari sambutan khas.
memang muka saya je yg bersajak atas pentas.
ouh, malu. 
tapi tu laa kenangan.
:)


pastu, tyme high school,
saya nakal cket. (cket ke? macam banyak je)
selalunya malam 30hb akan ade sambutan laungan malam merdeka kat hostel,
saya dan kawan-kawan memang hilang.
fly blk umah member sbb xnak ketinggalan duk seat VIp tengok konsert merdeka.
ye laa,.kat skolah xde fireworks.
mane best kan.
esoknya, dengan selmba balik hostel,
pastu kantoi nga warden yang kami ni senior merdeka lari hostel.
femes sebentar.
ouh, publisiti murahan.
hee~


selalunya,
bulan merdeka camni memang macam-macm sambutan sekolah akan buat.
menerapkan semangat patriotik.
tapi bile kat U,
bulan n malam merdeka saya seperti kosong.
xde seat VIP.
hanya ngadap buku sebab midterm,
ngadap laptop bile da bosan ngadap buku.
perasaan indah utk merasa nikmat merdeka seperti kurang umph nya.
mungkin saya bukan org yg merasa susah utk mendapatkan kemerdekaan itu.
mungkin juga keindahan Ramadhan dan sambutan Syawal yg bakal menjelma membuatkan keindahan sambutan itu tidak seperti dulu.
:)


tapi saya sangat sayangkan negara saya.
saya sayangkan Malaysia.
bagi saya, saya xperlu menunggu bulan Ogos untuk merasa semangat merdeka.
saya xperlu ade pelbagai pertandingan utk rasa patriotik itu.
hari-hari saya sudah cukup membuat saya bersyukur dengan nikmat merdeka dariNya.
Malaysia tanah tumpah darahku~
selamat ulangtahun ke 53 Malaysia.
:)


sumber gambar : encik google



Thanks for reading! :D :')

3 comments:

Uruchimaru @ kf said...

slm merdeka! erkk..sprti tiru plak....

lah ingat betul2 ddk seat vip,rupenye seat vip dpn tb hehehe lucu betul eliana ni ^-^

eliana_adnand said...

hehehe.. seat VIP la tu... paling depan.. :)

azrey said...

Merdekaa !! .....

missing u ;)