Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Friday, July 30, 2010

Is ur spending normal?

salam alaik.


gambar dari sini : lydia teh

seperti tajuk n gambar yang tertera,
saya seperti tertarik utk mengulas gambar ini dengan lebey lanjut.
eceh, ayat formal habesss.. haha

is your spending normal?

for me, i'm not.
i'm such an impulsive buyer.
always spending without any second thought
berkenan, amik, bayar.
*mcm kaya sangat kan*
but, i'll be impulsive buyer tyme tgh kaya je.

n semenjak di kelilingi bff selaku 'penguatkuasa' yang sangat sayangkan saya,
saya makin berhati-hati in spending money on no need thingy.
ye la, dorang memang penguatkuasa hebat.
nk beli benda2 yg xperlu je, dorang akan bg signal @ wat muka yg membawa makna
tak payah beli.
hehe.. saya suka sikap dorang. kalo org len mesti macam rimas kan.
nak beli ape pon, sukati laa kan. duit kite.
but for me, saya bersyukur dapat 'penguatkuasa' seperti mereka.
at least, saya xmenyesal sbb x terbeli bende yg hanya nak sebab nafsu shopping yg menggila.


admitly, saya memang gile shopping.
klu hangout je, nk jugak beli sumting.
tisu watsons pon jadi. hee. 
tapi skang ni, kegilaan shopping ni da mcm berkurang bile klua nga dorang.
bayangkan laa, saya bole spend beratus-ratus utk shopping bende perlu + xperlu, n they all just spend bout puluh2 je.
besar bezanya tu. kan?
so, i learn from them.
beli yang perlu @ yg mmg sangat-sangat nak saje.
atau yang mmg da lama berkenan n simpan dalam otak nk beli tyme kaya cket,
n bile ade duit, ade laa permission utk beli. hee~

tapi, klu sy klua nga org len n bukan nga dorang,
mesti laa saya jadi impulsive buyer balik.
pity me rite?
huhu

bdw, is ur spending normal?
mind to share peeps?
kot laa ade yg perangai kaki shopping yg spend beratus sebulan utk shopping.. hehe



p/s : i love my 'penguatkuasa' : Masyi, Nurul, Sal. BFF forever! :)

till then peeps!
xoxo,

11 comments:

azz said...

=)

Uruchimaru @ kf said...

ehem3 jgn si penguatkuasa terperdaya pi shoping sudah iye hee :)

ella said...

biasanya kalau saya ngn kawan2..saya yang jadi penguatkuasa..hehe..

bukan apa,kawan2 ni dorang membeli ikut nafsu,,smua benda warna pink dorang nak capai..tp setakat ni takdelah mereka2 nak komplin pasal saya..

=)

eliana_adnand said...

azz: :)

eliana_adnand said...

kf : dorang slalunya teman kite je.. kite yg terlebey shopping..huhu

eliana_adnand said...

ella : wah..bole geng my bff neh.. hehe..
mesti u jimat je kan tyme shopping.. bagos2.. :)

anOOan said...

my spending is ridiculously not normal. i wish i have bff like urs. hehe.

nice walking here~nice blog~nice u~

Anonymous said...

kDlc GHD Flat Iron
rCub wholesale nfl jerseys
vIzm botas ugg baratas
9iVmy ghd nz
7bVqz ghd hair straighteners uk

Anonymous said...

cTsh ghd straightener
rUwq ugg boots sale
aYpf michael kors handbags
8fWhf ugg boots sale uk
4rUxb chi straightener
0mBwa ghd hair straightener
1yOty cheap nfl jerseys
9wEdm ghd hair straighteners
7nItn cheap north face
9nOxo ugg baratas
0tSyg ghd gold styler
8zDcd michael kors sale
9uWyj nfl shop canada
4nDor planchas ghd baratas
1uXrn cheap ugg

Anonymous said...

bTlx coach
tVlz ugg boots sale uk
dRud michael kors outlet
3cHda ugg boots uk
6qIvl chi iron
0qYmz michael kors bags
1oLsb nfl football jerseys
9vEnf coach outlet
0dJba north face sale
5hApb ugg
7oXof ghd salon styler
9xHxr michael kors
6uDor nfl jerseys
5mCmc planchas ghd baratas
5tNlo cheap uggs

Anonymous said...

QkjHwo http://kuroebaggu.com/ BzhSaz [url=http://kuroebaggu.com/]クロエ バッグ[/url] KinOlr http://saiyasunerubutan.com/ RgyFmv [url=http://saiyasunerubutan.com/]クリスチャンルブタン 店舗[/url] WywEdh http://mcmhannbai.com/ WgyToh [url=http://mcmhannbai.com/]MCM キーケース[/url] UajYjj http://vuittonkakaku.com/ OgwZyi [url=http://vuittonkakaku.com/]ルイヴィトン[/url] KdvCpk http://chloenihon.com/ ZjoNbb [url=http://chloenihon.com/]クロエ ネックレス[/url] EaiVei http://louboutindendou.com/ MoqYdz [url=http://louboutindendou.com/]クリスチャンルブタン 靴[/url] UgpPql http://guccisenmon.com/ GaaBqz [url=http://guccisenmon.com/]グッチ 店舗[/url] XydQga http://tuminihoo.com/ SotKvc [url=http://tuminihoo.com/]TUMI バッグ[/url]