Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Thursday, November 18, 2010

kerana ALLAH lebih menyayangi dan mengetahui


Salam Alaik

alhamdulillah, suda selesai final exam for this semester.
saya redha dengan ketentuan dariNya.
for me, it was really bad performance.
harapan Dean List memang hancur. saya tau. kerana sangat terok.
Mama, Abah, i'm really sorry.
T__T

hurm..regarding to title of this post,
i really dunno how and where to start it.

saya
telah kehilangan 3 insan yang disayangi dalam keluarga besar kami.

bapa saudara saya. Arwah Kamaruzzaman Nawawi (8 Nov 2010)
isteri pakcik, iaitu ibu saudara saya, Arwah Zainab Bakar (9 Nov 2010)
dan nenek kesayangan, Arwah Zainab Ilias (12 Nov 2010)

Ya, Allah lebih menyayangi. Semoga mereka ditempatkan dikalangan orang2 beriman.

arwah makcik memang da lama sakit. she hav Breast Cancer. da selamat operate n jalankan kimoterapi sume. tp, kimo tu gagal kerana sel cancer makcik sgt aktif.

arwah pakcik pula, baru di sahkan mempunyai cancer paru2 n ia telah merebak ke otak.
dan sakit pakcik baru disahkan dlm 1 week after Raya puasa hari tu.
means, sangat baru n sangat cepat.
tapi, Allah lagi menyayangi.
Pakcik pergi sehari sebelum makcik takde.
itupon, arwah makcik taktau her husband meninggal coz at the same time, dia da tenat n in critical condition.

mereka meninggalkan 4 anak-anak.
yg sulong, 18, Feena.
next, Paiq, 17 and adik dorang Syameer, 13 n Syakeer 8thn.
they are so young.
yatim piatu senggang sehari je.
Hanya Allah dan mereka yg tahu perasaan n keadaan mereka.

saya yg melihat ni pon,
perlu 'berlakon' tabah demi kekuatan mereka.

next, on Friday.
masa tu, saya bersama anak2 arwah.
membawa mereka dari kg arwah ibu mereka utk pulang ke KL. (arwah pakcik n makcik dikebumikan di kg makcik, di Kulim).
about 20 minutes nk sampai Jln.Duta,
we got a call.
Nenek da takde.
around 3pm camtu.

MasyaAllah.
saya, memang tak terkata.
masing-masing diam seribu bahasa.
then, i called my dad.
he said, i dun need to go back to kg coz i need to focus on my next paper which is on 14 Nov.
xpuas hati dgn decision abah.
but then, i need to agree.
arwah nenek akan di kebumikan mlm tu jgk.
if i wanna go back,
seperti xsempat.

saya.
terkilan.
saya xsempat jupe arwah nenek di saat nenek sakit.
saya xsempat pelok n ciom nenek.
dan saya xsempat tatap wajah nenek buat kali terakhir.
tiada juga kucupan terakhir utk nenek.
saya rindu nenek.
sangat.
tapi, Allah lebey menyayangi nenek.

Allah lebey menyayangi mereka.
seluruh ahli keluarga berduka dengan kehilangan mereka.
dugaan terbesar bagi keluarga kami kerana kehilangan 3 ahli keluarga dalam masa yg xsampai seminggu.

Ya Allah..
yang maha mengetahui akan setiap kejadian dan dugaan yang di berikan kepada kami..
tabahkan lah hati kami..
kuatkanlah hati anak2 arwah dalam mengharungi kehidupan mendatang,.


sama2 lah kita sedekahkan Al-Fatihah utk ketiga-tiga arwah..
tq.



al-Baqarah: 155
“Dan sesungguhnya akan kami berikan cobaan kepadamu, dengan sedikit ketakutan, kekurangan harta, jiwa, dan buah-buahan. Dan berikanlah khabar gembira kepada orang-orang yang sabar, (yaitu) orang-orang yang apabila ditimpa musibah, mereka mengucapkan “inna lillah wainna ilaihi raji’un”.

Surah Al-Baqarah Ayat 216 :
“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.”




p/s : kpd rakan2 blogger, nt2 sy blogwalking, kutip award n jawap tag eh.. to new follower, tq mem'follow' blog sy yg xseberapa ni.. jgn segan2 say hi yep! :)

4 comments:

Cik Lily said...

takziah eliana. Al-Fatihah buat arwah.

Anonymous said...

salam takziah.
Allah lagi menyayangi.. Al-fatihah..

~ceRRy beRRy~ said...

Ya Allah..
x dpt bayangkan perasaan kamu masa tuh..
sabar yek dear...
ALLAH sgt menyayangi mereka...
salam takziah..

AL-FATIHAH

eliana_adnand said...

tq sume..
ajal itu pasti..cuma kita xtau bile kan..
kita yg hidup ni perlu meneruskan kehidupan.. :)