Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Tuesday, August 30, 2016

Penyelamat untuk ibu hamil!!


Dengan Nama Allah yang Maha Penyayang

                       Salam Alaik

Mommy ada join satu grup ibu hamil di FB. 

Seronok. Sebab banyak info dorang share. Dan kalau ada kemusykilan, memang di situ laa ruang untuk beri cadangan dan pendapat.

Pelbagai soalan yang depa tanya. Yang paling kerap pasal kaki membengkak, kurang tenaga semasa hamil, dan susu apa yang baik untuk di minum.

Mommy ni dulu masa pegnen, eh tak. Memang sejak dari dulu tak suka susu.
Euwww. Bau pon nak muntah. Apatah lagi nak minum πŸ™ˆ


Tapi demi anak dalam kandungan, mommy telan jugak susu. Tu pon dua kali minum je. Pastu cannot gooo~~

Pastu apa lagi? kena marah dengan suami laa. Kikiki

Akhirnya ibu cadangkan mommy amik pil kalsium. 

Oleh kerana pil ni takdak bau., so LULUS!! Kita telan je laa sebelum tido. Kalau tak nanti asyik kena jeling je ngan suami. Hehe

Tapi paling tak sangka pil kalsium Shaklee ni rupanya bukan sahaja bantu orang yang tak suka minum susu dapat khasiat susu, tapi dapat kurangkan juga bengkak dan krem kaki. 

Wanita hamil kan selalu bengkak-bengkak kaki. Lenguh tu takyah cakap laa. Nak-nak pinggang dan belakang.

Tak sangka plak Ostematrix ni membantu.

Memang penyelamat untuk ibu hamil!! πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻





Haaa.tu kata mommy. Jom kita baca testimoni pengamal tegar ostematrix Shaklee ni semasa hamil plak.




Tadaaa. Best kan? 

Kalau kalian sedang hamil dan hadapi masalah seperti 

🌟 kaki kejang
🌟 tak suka minum susu
🌟 sering penat dan sakit belakang
🌟 tidur tak lena

Boleh cuba ostematrix ni tau. Grab sekarang sementara harga tengah murah gilaaa 😁

Mommy nak bagi harga murah special punya! 😍





Thanks for reading! :D :')

Sunday, August 28, 2016

Saya sembelit!

Dengan Nama Allah yang Maha Kasih

                       Salam Alaik 

Hye semua! Tq sudi singgah my little kingdom. Hehe

Huishhh tajuk. Kemain bukak pekung di dada. Hahah. 

Taklah. Tu cerita dulu. Cerita sebelum kenal pil kalsium jantung hati Shaklee ni. 

Cerita ni berlaku semasa berpantang. Hehe. 

Pantang dan sembelit memang digeruni ramai. Especially yang banyak jahitan. 

Walaupun mommy ni tak banyak jahit masa bersalin dulu, tapi seriau jugak laa time nak membuang tu. Hee. 

Bayangkan, Time membuang perlu ambil masa hingga setengah jam. Last-last cancel sebab anak dah memanggil-manggil. 

Terbantut rasa nak membuang oii bila anak duk melalak kat luar. Last-last, simpan laa najis tu lagi dalam perut sampai perut mengeras kesakitan. Heheh

Tapi tak sangka. Niat mengambil ostematrix untuk lenguh sendi membantu melawaskan dan membuang!

Eh ajaib! Kata pil kalsium Ostematrix ni untuk lenguh-lenguh sendi. Apehal tolong bantu kita lawas plakkk?? 

Tapi mommy sukaaaaaaa. Sebelum tido telan pil oste ni. Pagi esok perut ready dan lega. 

Ya Allah. Allah je tahu perasaan ibu berpantang dapat membuang everyday tau! Rasa sihat ya rabbiii bila dapat membuang ni. Sunggoh! 

Bila duk cari-cari info pasal ostematrix ni, baru laa mommy tahu. Rupanya ostematrix ni kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin D yang membantu melembutkan najis sekaligus melawaskan pembuangan.

Wahhhh. Patut laaa lawas je membuang! 


Haa. Ni kandungan dalam Osteomatrix ni tau. 

Berbeza betol dengan pil kalsium jenama lain. Eh eh. Takbaik kutuk brand orang. 😝

Okay. Berbalik kepada cerita sembelit dalam pantang. Hehe.

Alhamdulillah. Lepas amalkan osteomatrix ni secara konsisten, no more sembelit berlaku. 

Rasa sungguh sihat dan gembira bula dapat membuang. Anak pon happy sebab dapat ngempeng lama-lama ngan mommy. Hihi

Kawan-kawan yang dalam pantang atau alami masalah pembuangan, boleh cuba Ostematrix ni tau! 


Nanti mesti manyak senyumm seperti ini baby Shaklee. Hehe.

Naufal Aqil pesan, siapa nak oste murah boleh pm dan wasap mommy. Bulan merdeka ni promo Oste! Lagi banyak beli laagiii untung! 



Ni no wasap mommy. 0179076206. Simpan siap-siap tau! Hehe

Till then peeps! See u again 😘



Thanks for reading! :D :')

Saturday, August 27, 2016

SAYA MUNGKIN LUMPUH

Salam Alaik

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani

Perkongsian kali ni lebih panjang. Mohon baca dengan tabah. Hehe. 

14 tahun dahulu., saya pernah kemalangan. Ya, teruk. Terpelanting di jalan raya. Berjahit di kepala. Luka di kaki dan tangan.

Kebetulan waktu tu tengah training sukan golf Majlis Sukan Sekolah Sekolah Malaysia (MSSM). Terus di gugurkan untuk bertanding. Coach tidak mengizinkan kerana keadaan diri yang teruk. Macamana nak jalan sambil bawak beg golf yang besar dari tuan untuk tournament 18 lubang? Sedih? Yes i am. 

Selepas kejadian, saya terus berhenti aktif daripada dunia sukan. Gantung kayu golf dalam bilik. Heh. Tak lah, abah derma kayu golf tu kepada club untuk kegunaan rakan-rakan seperjuangan. 😊

Kesan daripada kemalangan itu sangat teruk. Berjalan kaki sebelah macam tempang. Tapi mama duk bawa pergi mengurut dan diurut mama setiap malam, alhamdulillah, saya kembali normal. Parut kemalangan sehingga kini jelas. πŸ˜…

KU SANGKA LANGIT CERAH HINGGA KE PETANG. RUPANYA HUJAN DI SIANG HARI

Bertahun saya percaya yang saya dah sihat, tidak sakit. Walaupun hakikatnya, urat dan saraf saya sangat sensitif, badan saya lemah. 

Lepas bersalin, segalanya terbongkar. Eceh. Macam terungkai misteri je. Hee. 

Walaupun dah mengurut dalam pantang bersama bidan, hairan sungguh kerana lenguh pinggang, sakit belakang sangat teruk. 

Saya syak ini kerana keadaan menyusukan anak secara duduk. Awal2 dulu takpandai menyusu anak sambil baring πŸ˜‚

Tapi rupanya saya silap. Urat, tulang saya lemah! Setiap kali bangun pagi, suami lah yang usaha untuk bantu saya. Angkat dan bantu saya duduk dengan selesa.

Menangis ketika menyusukan anak itu biasa. Sangat biasa. Sehinggalah ketika di kampung, terjumpa seorang bidan mengurut. Mama cakap, 

"Cuba mengurut ngan bidan ni. Bagi sedap badan sikit. "

Lalu saya serah diri. Saya book bidan untuk mengurut selama 3 hari. 

Di sentuh. Di uli. Lalu dia menegur. 

"Yana pernah jatuh? Teruk urat dan badan awak ni"

"Pernah kak. Eksiden. Jatuh terpelanting. Masa zaman sekolah dulu" jawab saya.

"Allah dik. Patutlah. Kedudukan tulang punggung dan tulang belakang awak senget.(saya tidak pernah scan dengan doctor selepas kejadian)

"Kalau orang lain, lepas bersalin camni memang dah tak boleh berjalan. Dah lumpuh! Ini pun urat awak agak sensitif. Memang kena jaga makan. Tapi kalau ikutkan, awak sihat ni. Siap boleh menyusu, dukung anak ( ketika ni naufal berusia 4bulan, berat hampir 8kg)

"Sihat kak. Sebab makan vitamin. Dari lepas pantang memang tak skip. Amik pil kalsium jugak"

"Patutlah. Ni urat awak ni teruk. Berlendir lagi sikit. Kalau tak dipecahkan lendir ni, memang TAKLEH BERJALAN la awak bila tua nanti."

Menangis dalam hati. Bersyukur kerana Allah beri peluang untuk menikmati nikmatNya. 

Siapa sangka, ikhtiar saya untuk amalkan set sendi lepas berpantang membantu menyelamatkan saya jadi lumpuh di hari tua? 

Allahu. Shaklee ini cuma asbab. Semua ini dari Allah. Tapi berikhtiar itu wajib. 

Setiap hari saya pasti takkan skip set sendi saya ni. Sayang sangat. 



Semoga Allah limpahkan kesihatan untuk saya dalam meneruskan kehidupan sebagai seorang ibu dan suri hati suami saya. 



P/s: bulan ni ada promosi set sendi ni. Kalian yang bermasalah boleh hubungi saya, yana: 0179076206





Thanks for reading! :D :')