Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Sunday, August 28, 2016

Saya sembelit!

Dengan Nama Allah yang Maha Kasih

                       Salam Alaik 

Hye semua! Tq sudi singgah my little kingdom. Hehe

Huishhh tajuk. Kemain bukak pekung di dada. Hahah. 

Taklah. Tu cerita dulu. Cerita sebelum kenal pil kalsium jantung hati Shaklee ni. 

Cerita ni berlaku semasa berpantang. Hehe. 

Pantang dan sembelit memang digeruni ramai. Especially yang banyak jahitan. 

Walaupun mommy ni tak banyak jahit masa bersalin dulu, tapi seriau jugak laa time nak membuang tu. Hee. 

Bayangkan, Time membuang perlu ambil masa hingga setengah jam. Last-last cancel sebab anak dah memanggil-manggil. 

Terbantut rasa nak membuang oii bila anak duk melalak kat luar. Last-last, simpan laa najis tu lagi dalam perut sampai perut mengeras kesakitan. Heheh

Tapi tak sangka. Niat mengambil ostematrix untuk lenguh sendi membantu melawaskan dan membuang!

Eh ajaib! Kata pil kalsium Ostematrix ni untuk lenguh-lenguh sendi. Apehal tolong bantu kita lawas plakkk?? 

Tapi mommy sukaaaaaaa. Sebelum tido telan pil oste ni. Pagi esok perut ready dan lega. 

Ya Allah. Allah je tahu perasaan ibu berpantang dapat membuang everyday tau! Rasa sihat ya rabbiii bila dapat membuang ni. Sunggoh! 

Bila duk cari-cari info pasal ostematrix ni, baru laa mommy tahu. Rupanya ostematrix ni kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin D yang membantu melembutkan najis sekaligus melawaskan pembuangan.

Wahhhh. Patut laaa lawas je membuang! 


Haa. Ni kandungan dalam Osteomatrix ni tau. 

Berbeza betol dengan pil kalsium jenama lain. Eh eh. Takbaik kutuk brand orang. 😝

Okay. Berbalik kepada cerita sembelit dalam pantang. Hehe.

Alhamdulillah. Lepas amalkan osteomatrix ni secara konsisten, no more sembelit berlaku. 

Rasa sungguh sihat dan gembira bula dapat membuang. Anak pon happy sebab dapat ngempeng lama-lama ngan mommy. Hihi

Kawan-kawan yang dalam pantang atau alami masalah pembuangan, boleh cuba Ostematrix ni tau! 


Nanti mesti manyak senyumm seperti ini baby Shaklee. Hehe.

Naufal Aqil pesan, siapa nak oste murah boleh pm dan wasap mommy. Bulan merdeka ni promo Oste! Lagi banyak beli laagiii untung! 



Ni no wasap mommy. 0179076206. Simpan siap-siap tau! Hehe

Till then peeps! See u again 😘



Thanks for reading! :D :')

No comments: