Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Monday, July 25, 2016

Cerita Vivix

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah

                    Salam Alaik

Hye semua. Bertemu kembali. Hehe. Mommy ni ngantuk. Penat. Tapi takleh tido. Acano? Hehe.

Maka terhasillah entry blog malam ni. Yang kebosanan tu boleh laa layan celoteh mommy yang tak mampu nak paksa diri tido ni.

Daripada duk kelip-kelip takleh tido, baik kita buat something yang bermanfaat kan?

Soooo... Malam ni mommy nak share pasal VIVIX. 

Memandangkan ViViX tengah on promotion bulan ni. Apakata kita kupas sikit pasal vivix. Hehe

Selalu orang panggil vivix ni TONIK AJAIB. Kenapa ajaib? Haaa. Meh mommy story mory. 

Ni vivix. Say hye to vivix everyoneeee. Hehe

Vivix ni dihasilkan daripada 4 bahan utama. 

1. Muscadine grape yang kaya dengan Polifenol. Anggur ni besar tau.. Mahal giler harga dia.. Beratus- ratus untuk beberapa gram je. 

2. Purple carrot- tinggi kandungan vitamin A

3. Elderberri Eropah - selalu digunakan sebagai rawatan tradisional orang eropah

4. Polygonum cuspidatum - melambatkan proses penuaan

Setiap kandungan vivix ni membantu menagguhkan penuaan. Atau.. Ayat mudahnya ialah AWET MUDA! 

Sape taknak muda kaannnn? 

Pastu Vivix ni dipanggil tonik ajaib sebab dia membantu memulihkan kesihatan kita. Macam membaik pulih sel badan, membantu mencegah penyakit kronik, melindungi jantung dan macam-macam lagi.

Saya ada seorang customer yang juga kakak angkat saya yang belikan vivix ni untuk ibu beliau. Ibu akak ni ni SAKIT JANTUNG, DIABETES dan DARAH TINGGI.

Memang dah lama dia risik-risik vivix ni. Alhamdulillah, ada rezeki lebih dia belikan dua botol vivix ni untuk ibu dia. Kebetulan waktu tu Vivix tengah promosi. Buy 2 get 5% diskaun. Free membership dan cash rebate.

Alhamdulillah, jom kita baca testimoni akak ni 😊


Menangis terharu saya bila dapat mesej ni daripada beliau. 

Bayangkan. Ibu beliau dah lama terlantar, tak bermaya. Menghidap diabetes, penyakit jantung dan darah tinggi kronik.

 Asbab vivix, Allah kembalikan tenaga, Allah kembalikan nikmat kesihatan dan yang paling penting, Allah kembalikan senyuman seorang ibu. 

Anak mana yang tak happy bila ibu sendiri yang selama ni terlantar dan mengaduh kesakitan kini kembali sihat dan dapat berbasikal ke masjid! Kan? 

Alhamdulillah. Alhamdulillah. 

Memetik kata-kata Kaksu, 

"Mula lah belikan Vivix untuk orang tua kita"

Benar, duit boleh dicari, nikmat kesihatan dan kasihnya ibu tiada galang ganti. 

Alhamdulillah. Saya bersyukur kerana dapat membantu orang yang benar-benar memerlukan. 


Kalian jika ada mengenali sesiapa yang memerlukan vivix ni, boleh kenalkan kepasa mommy ya. InsyaAllah, 1001 manfaat vivix akan di rasai. 

*senyum*

Bulan ni ada promosi VIVIX ni.

Buy 6, GET 1 FREE
Buy 2, Get 5% diskaun

Dan dapat juga FREE MEMBERSHIP, FREE POSTAGE, CASH REBATE! 

Boleh pm / whatsapp mommy untuk tahu lebih lanjut mengenai vivix ni

Your trusted Distributor
Mommy NA

Till then peeps 😊😘
Goodnight!  


Thanks for reading! :D :')

Saturday, July 23, 2016

OBSES

Dengan Nama Allah yang Maha Penyayang

Salam Alaik

OBSES? Heee.

Pernah sekali seorang kawan cakap kat mommy. 

"Hang ni obses betol dengan Shaklee ek?"

"Erk. Obses?"

"Awat hang kata gitu?"

"Ya laa. Orang lain pon makan vitamin jugak. Tapi takdak laa macam hang"

Krikk krikk mommy

Hehehehehe

Takpa laa nak tuduh OBSES pon. Memang ceq obses dengan Shaklee ni. Sebab produk dia semua works to me! 

Mommy mula-mula jatuh cinta dengan produk Shaklee selepas pantang.

Masa tu sejak pregnant lagi berniat nak fully breastfeed baby. Tapiii. Oleh kerana salah teknik, tak pandai menyusu anak dalam pantang, 

Susu mommy tak pekat. Anak setiap sejam mintak susu. Nangis makk nakk. Stress sebab rasa macam useless tak dapat bagi susu kat anak.

Dah stress, lagi laa tak dak susu.

Pastu mommy kenal dengan set menyusu Shaklee. 
- ESP, Alfalfa, ostematrix

Then add on pulak omegaguard ( untuk otak baby) dan vitamin C (untuk antibodi)

5 produk ni memang wajib mommy topup setiap bulan. 

Alhamdulillah. Selepas konsisten, sehingga kini di usia setahun 6 bulan, Naufal Aqil masih menyusu dengan susu emas mommy. 

Dan mommy dapat tingkatkan kesihatan dengan optimum. 

πŸ’ŸNo more sakit belakang
πŸ’Ÿ No more resdung
πŸ’Ÿ No more masalah keputihan
πŸ’Ÿ No more sakit sendi dan lenguh badan
πŸ’Ÿ No more kulit kusam 

Hee. Tu cerita hasil konsisten vitamin untuk dalaman. 

Untuk luaran pulak mommy mula berjinak-jinak dengan set Nutriwhite dan Enfuslle Shaklee.

Hasil daripada bonus setiap bulan, mommy mula beli satu per satu produk Nw dan enfuselle ni. 



Ya Allah. Best gilaaa cleanser dia. Eh ni kita cita dalam next entry. Hehe

Now mommy jatuh cinta dengan Vivix plak. Hehe

Sejak amal set cantik premium + shaklee collagen powder ni, terus rasa kulit makin sihat dan cantik. Hehe

Tak caya? Nah ni testimoni sebelum dan selepas mommy 😁


Tadaaaa. Ni pon sejak amal secara konsisten set cantik basic EsP+ vit c+ vit e. Dah nampak perubahan besar. Eceh. 

Tapi bila consume set premium, vivix danShaklee  collagen powder, hasil dia laaagiii kebabom. Hehe

Ini gamba mommy last week. Walaupun tak secantik dan semulus kulit baby Shaklee mommy, i'm so satisfied dengan perubahan kulit sekarang ni😊😊😊

Dah tuuuu. Macamana tak OBSES?? Hahaha

Dah sihat, dah cantik, dah kurus. Tambah plak bila SERIUS buat bisnes, bonus empat angka masuk tiap bulan. 

Sapa yang tak obses kalau duit pon depa bagi kannn??? Hehe

Takpa la, obses atau tak, terpulang pada tanggapan masing-masing. 

Yang mommy tau, Shaklee banyak mengubah hidup mommy. 

Mommy dapat menyusukan anak, badan dah makin sihat, no more backpain, masalah kewangan pon makin kukuh. 

Tapi yang paling BEST, mommy suka SHAKLEE sebab Shaklee ni ladang pahala untuk mommy. 

πŸ’Bantu orang sihat
πŸ’Bantu orang tambah pendapatan
πŸ’ Mommy dapat memberi kpd family dan org yg memerlukan tanpa berfikir soal tak cukup. 😊

Alhamdulillah. Syukur atas nikmat Allah. 

Ya. Memang saya OBSES. Obses kerana Shaklee membawa saya dekat kepadaNya 😊

Kalian yang berminat nak dapatkan produk Shaklee boleh pm/ whatsapp mommy 0179076206 ya 😊😊


Thanks for reading! :D :')

Saturday, July 16, 2016

Setelah sekian lama

Dengan Nama Allah yang Maha Penyayang

Salam Alaik

Hye semua! Dah lama tak berblog. Rinduuuuu. Echek suami pon tegur cakap lamanya tak baca celoteh mommy kat blog. Hihihi

Banyakkkk cite mommy nak share kat blog ni. Tapi almaklumlah. Mommy busy nauuu. Sampai tak sempat nak jenguk little kingdom neh. Hehe

By the wayyyyy. Selamat hari raya semua! Terima kasih yang sudi singgah jenguk blog comel mommy. Eh comel keeee? Kikiki

Alhamdulillah now mommy kat kampung di Besut, Terengganu. Balik beraya sebulan kat kampung. Amik kauuu sebulan.

Mujur keje sendiri kan. Mintak cuti ngan enchek suami je. Kebetulan cik abe outstation di semenanjung jugak. So mommy pon menumpang laa jugak. Kalau tak krikk krikk laa ngan Naufal Aqil kat umah di Sabah tu. 

Ni yang best keje sendiri. Kat mana-mana pon bole berbisnes. Kedai Shaklee mommy kan online jeee. Hehe

Anyway, bila kat kampung ni mommy banyak masa sikit. Eceh. Naufal Aqil ramai pengasuh kat kg ni. Hehe. So mommy pon ada lebih masa nak update blog. Banyak benda nak share tauu. Tapi nanti mommy update lagi ya πŸ˜‰

Nah mommy belanja gambar raya taun ni. Kot laa korang rindu. Mihmihmih 😁😁😁

Bersama anak bujang yang makin banyak akal. Hehe

Cukup laa dua kan? Pengubat rindu je tu. Chewah! Doakan mommy diberi kesempatan untuk share macam-macam lagi dalam lil' kingdom ni ya. Till then peeps!

Salam sayang dari mommy Naufal Aqil

Thanks for reading! :D :')