Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Saturday, September 12, 2015

Breastfeeding Journey~ Makan banyak tapi...kurus!

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih

Salam Alaik

Cerita pasal KURUS.. Mesti ramai yang eksaited ye dok? kikiki

Saya ni memang jenis kategori BERISI. Pernah kurus sekeping. SEKALI. Masa umur 18 tahun. 10 tahun lepas hoiii. haha. Tu pon kurus sebab makan hati. kahkahkah. Berat paling kurus masa tu 42 kg. Tinggi 152cm. Maka memang kecik laa iolls macam budak darjah 6. Eh! :p

ouh. external hard drive hilang. Maka memang takde laa bukti gambar pernah kurus tu. Maap yee. Tapi nanti saya cuba cari kot kot ada yang sesat dalam email ke apa kan. hehe

Lepas tu bila masuk UIA.. hati manyak senang maa.. berat naik bagai dipam pam. pernah slim balik. Tu pon dengan bantuan supplement jgk. nan hadoo nak kurus sendiri. kuikuikui. Tapi berat sampai 49kg je. Lepas tu yillek, Naik turun naik turun. Sebab memang badan jenis cepat naik dan iolls KUAT MAKAN. haha. Lebih lebih lagi bila balik kampung.. masakan mama sedap ya rabbiiii. order je.. mesti mama buat. hehe

Eh panjang pulak muqaddimah, Haha. Ampunnn, Okay. Lepas berkahwin, berat saya naik sehingga 56kg. Bahagia uolls. hahahah. Then disahkan mengandung. Berat turun sampai 52kg. Masa janin 9weeks, buat buku merah. Masa tu berat 52kg. Recorded ya. Lepas tu berat naik dalam 10kg. last sebelum bersalin 62 kg. hihihi. Tu pon kalau ikutkan.. xnaik sangat laa berat. Alahan teruk. Baby in tummy 8bulan baru bole makan banyak. sebab perut da turun ke bawah. hee



Ni gambar sebelum bersalin. masa ni bukaan dah 1cm. muahaha. Gambar masa berpantang xde. hee

Lepas pantang 30hari... berat turun sampai 56kg. SAHAJA. hahahahaha. Orang lain kemain turun banyak berat dalam pantang. iolls nan hadooo. makan banyak okay. lapooooo. walaupun berbengkung bagai, memang makan kerap. sebab baby menyusu badan... Lapar je manjang. huuu

Maka lepas pantang tu laa iolls google pasal SET SLIMMING MENYUSU Shaklee.

Niat amik set ni sebenarnya cuma nak pekatkan susu dan bagi Naufal Aqil berisi, kuikuikui. Naufal kan lahir kecikk je,Rasa macam haihhhhhh susu iolls tak lemak berkrim keee. Timbang sebulan pon berat Naufal naik 0.9kg je, Sedih hati mak nakkkk. Pastu bila pam...susu tak meriah sangat dan xpekat. Hati mak kan... Mula laa rasa sedih. sobs sobs. Lalu ku gugel gugel.. dan jumpa pasal set ni. Tanya junior yang jual tu.. set utk slimming menyusu ada ke? Laju je dia jawap ADA tau. haha

Apalagiiiii. Grab je laaa. sebab sedih tengok penimbang. Berat tak turun turun duk tang tuuu jaa. haha. Tapi time makan tak beringat pon. Makan memang pantang... makanan sejuk semua memang tak ambil langsung laa. Tapi makan banyak. huhu. Mama pulak tak larang.. dia kesian takut cucu tak cukup susu kalau larang makan banyak. hehe

Laluuu.. setelah sebulan consume set slimming menyusu ni.. berat turun 2kg! 2kg dalam masa sebulan tu BANYAK bagi iolls okayyy.Ye laa.. makan 5kali sehari kottt, Nak mengharap 500g pon belum tentu dapat kalau takde bantuan supplement kan. Then turun lagi sampai laaa current weight sekarang 49kg :D Lagi slim daripada sebelum kawen, hehehe. Alhamdulillah.. Terima Kasih Allah,, Terima kasih Shaklee! Yang penting susu anak melimpah ruah.. mommy pon sihat dan slim :D


Best kannnnn. Menyusu pon bole slim tau dengan Shaklee. Dapat banyak kebaikan dalam satu masa. heee. nanti saya update lagi info pasal SET SLIMMING MENYUSU ni tau. Tungguuuuuu :D


Salam Sayang daripada Mommy Naufal Aqil yang slim. kikiki :p



Thanks for reading! :D :')

1 comment:

Siti Hardawati said...

Baby kita pun kecij je...
Susu x pekat dan x banyak huhu