Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Friday, August 28, 2015

Kerana anak.. saya memilih Shaklee (PART 1)

Salam Alaik

KENAPA SHAKLEE?

Ceritanya begini..hehe.


Ini little hero saya. Muhammad Naufal Aqil bin Mohd Asri

Naufal Aqil lahir dengan berat 2.92kg. Kecik molek toet je bila tengok dia. hihi. Anak pertama. Memang banyak mengubah kehidupan saya. Dan saya memilih untuk breastfeed my little hero secara eksklusif. Alhamdulillah. Allah limpahkan susu emas buat si anak. Tetapi keadaan berpantang, menyusukan anak sangat lah memenatkan. Lebih lebih lagi bila saya tak pandai menyusu anak dalam keadaan baring.

Anak bujang iolss ni kuatnya lahaiii ngempeng. Baru je nyusu, nyusu lagi. Tak puas-puas! haha. Alhamdulillah Naufal Aqil memang jenis tak meragam dalam pantang. (habis pantang pun masih behave. hihi. Alhamdulillah) Malam-malam tido jee. Cuma yang tak tahannya kuat ngempeng. Lenguh pinggang mommy sebab boleh dikatakan kena bangun duduk nyusukan dia setiap 2jam. Penat wooooo. sakit pinggang! Tambahan pula dalam pantang kan.. urat sume tengah bengkak tak elok lagi.. breastfeeding journey masa tu kekadang bikin stresss. Tapi demi anak, kena JAGA EMOSI. BERTAHAN Farah Eliana!

Saya berpantang menggunakan set herba. Habis je pantang, terus contact junior sekolah sy ni. Selalu nampak dia promote pasal Shaklee. Google punya google, tanya enchek suami, dan cik abe bg lampu hijau. Kesian cik bini penat katanya. wiwiwi

Borak punya borak. saya amik SET SENDI (untuk legakan sakit pinggang) dan SET SLIMMING MENYUSU. hehe. Berat tak naik banyak pon masa pregnancy. Tapi bfeed baby memang buat saya selalu lapar.Maka, kena laa ambil langkah berjaga jaga! Kasi bakar itu LEMAK. wiwiwi (pasal set ni kita cite next entry ya)

Alhamdulillah. kerana produk yang BEST. HASIL pon mestilah BESTTT!! Banyak perbezaan bila saya amalkan supplement. Naufal Aqil pun kemain membesar dengan sihat dan kuat. Mommy makin mengecil. Hihi.

Kerana Naufal Aqil.. saya memilih untuk sihat dan berikan yang terbaik melalui Shaklee. Alhamdulillah :D



Now Naufal dah 6 bulan. Berat dah 10kg. hehe. Pergi mana mana mesti orang panggil dia BABY SHAKLEE. hihi. Alhamdulillah. Susu mommy masih cukup untuk Naufal. Semoga mommy dapat menyusukan hero mommy ni secara eksklusif sampai 2 tahun. :)

Sehingga berjumpa lagi ya. Jumpa lagi di lain entry :D

Your Trusted SID
Your Trusted Consultant
Yana. Whatsapp 0179076206


Salam Sayang dari Mommy Naufal Aqil,

Thanks for reading! :D :')

No comments: