Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Thursday, June 24, 2010

mari bergossip!


salam alaik

saya suda selamat sampai d rumah dgn hati yg berbunga2 riang.. :P
maka, sisa-sisa kehidupan di rumah ini di habiskan dgn aktiviti yg sangat sangat amat
berfaedah.

selain daripada
makan
tido
membuli adik-adik

saya aktif juga
bergossip.

hee.. tak..tak..
saya tak suke bergossip.
xbaek.
tapi sy sangat suke tengok
Gossip Girl.

season 1, 2 sume da settle..
skang dlm usaha utk menghabiskan season 3 plak..

xtau laa ape yg buat aku lekat sangat dengan Gossip Girl ni.
maybe sbb terpegun tengok kekacakan Dan Humphrey n Nate Archibald kowt.. agaga

cite ni byk told about friendship, trust, openness, n fashion!
dan byk ajar how 2 b diplomatic person. Auww! haha
Sunggoh. mmg sgt suke.
sampai bole hafal ayat die..

' Gossip Girl here.. your one and only source into the scandolous lives of Manhattan's elite.'

i'm kinda obsess wif this.
:D

so far, season 1 n season 2 mmg sgt best.
season 1 byk told about serena n how she met Dan. n ada jugak part gaduh2 ngan her bestfriend, Blair. but watever happened between them, they r still bestfriend. Nate n Chuck plak antara bestfren + boyfriend dorang. dorang ni mcm legend je kt high school dorang. mmg anak org kaya habess n hidup dorang sentiasa jadi tumpuan manusia2 lebeh2 lagi Gossip Girl.
Gossip Girl bukanlah pasal pompuan2 yg suke bergosip. tapi, mcmne website (gossip girl) expose kn cerita2 pasal serena, dan, nate, chuck n blair. xlupe juga adik Dan, Lil J. Ape je yg dorang buat, mesti kantoi ngan Gossip Girl.
sape GG? itu rahsia yg mmg kite sume xkan tau..huhu..

dan.. season 2 plak, byk belit2 cket. hee~
byk story bout preparation dorang to Uni. n pelbagai scandal2 yg hot. haha.. (siot je buat ayat kan.. :P)
bdw, kowang leh tgk sendiri cite2 ni..
mmg sgt best!



pelakon utama : Blake Lively as Serena Van Der Woodsen

for me, she is really gorgeous. fashion die simple.just nice. n she is really open minded. dlm cite ni laa.. kat lua, mmg aku xpnah jupe. :P
bdw, serena is the aim of gossip girl utk bergossip. pape je yg berkaitan ngan serena, mmg akan jadi isu n tersenarai dlm carta hot gossip girl. mmg fenomena terhebat laa. hee~


leighton Meester as Blair Waldorf.
die, mmg sgt loaded (actually sume watak dlm cite ni anak2 org kaya je) n she is like queen in her high school. whatever she said, sume org kena dgr n kena ikot. like a queen control. but, fashion die, superb. anak fashion designer. no wonder la kn? hee

ini pula Chace Crawford as Nate Archibald. He is sooo hensem okaeyh! macho gitu..
die adalah bf kpd Blair in season 1 dan jugak ada skandal ngan serena. In season 2 tetibe suke kat Vanessa, bestfren Dan n jugak skandal ngan adik Dan, Lil J. Ouh.penoh ngan skandal.
ish ish ish.. :P


ini pula Ed Westwick, as Chuck Bass. Die mewarisi empayar bapak die, Mr.Bass. Dan, mmg party-man. Die mmg sgt suke berparty, kinda mysterious, n in season 2 he love Blair! OMG! haha


Ini pula, jejaka idaman i. haha.. Penn Badgley, as Dan Humphrey. Dia, sgt kacak n i adore him!! pegang watak yg sgt naive in Season 1 but in Season 2, die jadi playboy.. :'(
tapi... i tetap suke die.. agaga :D


ini pula si comey Jenny Humphrey @ lil J. Adik kepada Dan Humphrey atau nama sebenarnya Taylor MomSen. Die, mmg berbakat in fashion n really gud girl. pandai behave. Ouh, memuji mcm die mmg betol2 camtu kt real life je kn.. haha

okay, cukop suda review tentang GG.
i nk sambung tgk yg season 3 plak...
:D

till then peeps!
take care!

Thanks for reading! :D :')

6 comments:

bunga said...

makcik!! sejak bile ko layan series cmni weh?

bdw, GG mmg best kn,.. nate hot! :P

Uruchimaru @ kf said...

emmm cik eliana klu tiada keje pi bercucuk tanam di blkg umah nun hee..
~jgn mare nnti kena jual~

~ceRRy beRRy~ said...

ohh..ifa byk jugak dgr psl cite nih..
tp x penah tgk lagi...
lebih obses dgn NCIS LA ngan CSI..
hehehe...


tp hensem2 la... ^______^

eliana_adnand said...

bunga : da lame laa.. :P
windunya nk gossip2 nga ko kan... :)

eliana_adnand said...

kf : hee... blakang umah xbyk ruang.. klu bercucuk tanam kt farmville d facebook.,mmg tiap2 ari buat..hehe

eliana_adnand said...

ifa : try laa tgk...mesti melekat nt yang... :D