Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Wednesday, April 27, 2011

HK update day one~

Dengan Nama Allah Yang Maha Mengetahui

Salam Alaik

Alhamdulillah. 24 April 2011, Jam 1pg, selamat tiba di Malaysia tanah air terchenta. Penerbangan pergi balik KL- HK, HK-KL. Alhamdulillah.. :)

Okay, tamo cerita banyak, lets picture tell the story! :)

di LCCT

tgh tunggu luggage masok kargo..hee~

kenapa perlu teleng? ish. hee

hee~

yeay! da nmpak HK!


di HK Airport

tunggu our luggage~

Quran Kareem. utk distribute di masjid di HK. siap tulis FRAGILE lagi.. :)

having shake for energy n good nutrition. Ingat sonang nak dapat mknn Halal kt sana? naseb baek ade shake Herbalife! hehe

 otw ke hotel..

Hong Kong yang bz. :)


 at hotel.tgh tunggu nak check in.

yeay! da dapat enter room. cantek kann..

tayangan tv in cantonose. naseb baek kecik2 dulu slalu layan cite cina..phm jugak laa sposen..hehe

 having dinner di salah satu restoran halal.

me n Nuha

 muka-muka kelaparan. hehe

 ni plak jejaka-jejaka yg kelaparan. :P

 tadaa~ da dapat makanan! sila jamu mata ye semua.. ;)

 mereka n spek besauu..

di depan Temple market.. shopping time! jum kite tgk ape yg ada kat sana.. :)

 gelang jed..

 ranta camni murah kott kat sana.. tapi sy xbeli pon..sbb xpakai.. hehe

 butterfly! :)

me at Temple Street Market... ala-ala petaling street laa kat Malaysia ni..

okay, itu cerita first day kat sana. nanti-nanti ada masa saya update lagi yep! skarang bz ngan internship. :)


till then peeps! 
take care! 
with love,

Thanks for reading! :D :')

Tuesday, April 19, 2011

off to Hong Kong

Dengan Nama Allah Yang maha Menjaga 

Salam Alaik

i'm off to 

Hong Kong. 
20 April 2011- 24 April 2011.

Pray for my safety ya!
Thanx peeps!

love,

Thanks for reading! :D :')

Wednesday, April 13, 2011

delighting you.always.


Dengan Nama Allah yang Maha Kasih

Salam Alaik

da lama tak menembak.
rindu.
dan tetibe juga.
rasa nak upgrade apa yang dah ada.


CANON.
Delighting you. Always. :)

i heart u my Mr. C.
:)

p/s : abah, next birthday nak upgrade lens voley? hee.

love,

Thanks for reading! :D :')

Tuesday, April 12, 2011

one more to go~

Dengan Nama Allah Yang Maha Besar

Salam Alaik

Alhamdulillah, 5 final paper finished. ONE MORE TO GO~ Yeah!
paper contemporary issue in communication hari tu macammmm... nak kena bako! huhu~
the question is not tough. but, the answer is. teeheee~ memang laa., dah nama nya study macam xstudy.. mau xnak kena bako kannn... tapi tape, da lepaskan. x expect utk dapat A pon. da lulus pon da cukup baek~ wuwu. Sepatutnya paper yang bole di goreng dengan penoh kesedapan itu masak dengan penuh menggoda utk perut yang lapor. akan tetapi, hasil gorengan telah menjadi hangit n terbakor kerana chef tertido n taktau nak menggoreng. haha. perumpamaan entah hape-hape je.

tapi betollaa,.. memang siap bole tertido masa exam, tetibe selsema n bersin bagai sebab xtahan sejuk sangat dalam exam hall, pastu mata ngantok giler sebab xcukup tido. *sape soh tak tido malam before tu kann*
pastu... bole plak macam blur xtau nak jawap hape sedangkan macam da paham sangat concept n issue pada soalan tu.. padan laa muka kan.. sape soh super rajin utk paper ni kannn...

okay, seperti bese, intro di awal perenggan memang perlu panjang. Maka, SILA, abaikan repekan yang entah hape-hape. huhu.
After exam, kerana kesedihan hati, kami sempat membuat keputusan untuk menggembirakan hati yang lara. cewah. lara laa sgt... Maka, kaki di langkah menghala ke KLCC untuk makan. MAKAN semata-mata. dan, pilihan kali ini, di chilli's. perot kenyang, mata pon layu. balik studio,maen game jap, on9 jap, pastu kerana memang da xtahan giler ngantok, teros baring atas tikar mengkuang in studio. lalu, tanpa di sedari, tertidor dengan lena yang panjang sampai pukul 7.50mlm. hamik kaw! puas ati tido. huhu~

pastu gelabah-gelabah balik sebab da xde org kat studio, except mira yang khusyuk menghabeskan game. huhu~

okay, sila layan gambar kami melantak. gamba kurang quality cket sbb this is unexpected outing. maka, SLR tertinggal di bilik. gamba ini di ambil hasil blackberry waji. thanx waji..hee


me n zul. look at the food. awesome! hee~
*abaikan muka kembong xcukup tido*

this is amira's fajitaa. :)

 zul's burger

mine~ hee~

melantak dengan sangat sodap. kenyang giler! :) da laa tgh lapo kan...tau-tau je laa cmne gaya org lapo makan.. hee~ akan tetapi, i went there dgn sangat serabai. pakai selebet-selebet pegi exam, pastu dengan pakaian camtu je g KLCC. But then, it's ok. i mash memakai pakaian yg sopan. eceh. perasan. :P

anyway, i'm home. duk rumah hanya mampu mengadap mama, gossiping, eating, baking n enjoy the moment in syurga dunia. haha. enjoy tak enjoy, i still have one more paper to survive. all the best to all iium student. walopon da ade yg abeh paper n i baru tergedik nak wish, i peduli hape kann. yang penting, i nak buat yang terbaek for my last paper. InsyaAllah. May Allah Bless. Amin~

till then peeps, take care!

Thanks for reading! :D :')

Friday, April 8, 2011

kerana Malas.

Dengan Nama Allah yang Maha Penyayang

Salam Alaik.

tengah men game. Abah just called. submit report as usual. then, dalam sejam dua camtu, he text me :

Buat renungan anak-anak Abah.

Hadis Rasulullah SAW yang bermaksud :
'Syaitan akan mengikat kepala setiap dari kamu dgn 3 ikatan ketika sedang tidur.
Dengan setiap ikatan syaitan membisikkan :
' Nikmatilah malam yang panjang'
Apabila kamu bangun lalu mengingati Allah, maka terhurailah satu ikatan.
Apabila kamu berwuduk, maka terhurailah ikatan yang kedua.
Kemudian apabila kamu bersolat, terhurailah ikatan yang ketiga sehingga dia menjadi cergas dan bersemangat.
Kalau tidak, kamu akan menjadi LEMBAP dan MALAS.'

Maka, moral of the story, Abah bagi pesanan supaya anak die ni tidak jadi lembap dan pemalas,
rajin bangun tahajud dan sebagainya. *sobs*

well, thats Abah. selalu bagi indirect msg kpd anak-anak nakalnya. huhu~
Thanx Abah. Abah always know bila masa saya sangat down dan 'rajin'.
memang setiap kali cakap ngan Abah pon, selalu sangat ngadu 'rajin' nak study. maka, Abah knows ape yg anak dia buat n bila ngadu kenapa xdpt jawap paper final, he know WHY.
*tetibe rasa bersalah*

okay, nak delete semua game n movie dalam external hard disk skarang.
nak baca buku and jadik super rajin plak. bye korang. saya sayang Abah, so kena dengar cakap Abah. hee~


till then,
take care peeps!!


Thanks for reading! :D :')

Wednesday, April 6, 2011

momentum


Dengan Nama Allah yang Maha Sayang

Salam Alaik

next paper saya ialah esok hari, pada jam 9pg nanti. saya sekarang d konti IIUM.FM. nak kata study, xmacam study. sebab, memang da xle nak baca buku, da xle nak mengadap note. pagi tadi baru lepas paper keempat. still have two more, esok (7april) and 15 April. momentum untuk study da gugur entah ke mana. pelik daku pelik. sepatutnya saya super duper semangat untuk dapatkan dean List lagi sems ni. tapi, usah di biar harapan yang belum tentu dapat di gapai tanpa usaha. highlight di situ. TANPA USAHA.

Astargfirullahal'azim. fel, mengucap..mengucap.. ade beberapa jam je lagi untuk mengadap next paper. selalu sangat layan malas sampai suka tinggalkan sesuatu perkara bila MALAS merajai diri.

okay, kena set dalam otak ni. Malas is negative word. delete it. dun ever say it. Dulu kecik2 Mama memang xbagi kitorang cakap negative word. sebot b***h pon xle. apatah lagi nak maki-maki bagai. mau nak kena cili mulut? huhu~

maka, kawan-kawan, jangan 'rajin' n teros tinggalkan benda tu bila 'rajin'. Saya laa tu suka buat kerja camtu. Adoi,. please. i need momentum . momentum ouh momentum. come to mummy plz! wuwu~

dan, bile skarang ni, ada satu masalah yang lagi besar dalam hidop. i want HERBALIFE SUPERVISOR pin!! want it badly. tapi usaha macam ciput. Allah takkan bagi sesuatu kalo usaha tu tak setimpal. sobs. T.T
tapi itu laa, menangis laa airmata darah sekalipon, u cant get anything without putting effort.

i have put my effort. but it's still not enough. sobs. nak tissue.. :'(




i need this pin. i need change. i need momentum.
PLEASE... T.T



Thanks for reading! :D :')