Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Saturday, July 9, 2011

ku pohon~

Dengan Nama Allah Yang Memiliki rahsia hati

salam Alaik


saya sedang berusaha menyiapkan practical report. tapi seperti biasa, idea takkan mencurah untuk menulis report. tapi idea tetibe mencurah untuk menulis blog. rasa macam dah lama tak menulis dari hati. eceh. :p

sekarang saya sedang beristirehat di rumah. ye, di rumah. bila balik, semua bertanya,

what is ur next plan?

plan? banyak. cuma tak tau nak buat yang mana dulu. sampai saya pon naik kompius. huhu.. dah laa benda paling susah dalam hidup ialah buat keputusan. haish. susah betol. bila berbincang dengan family, dorang just ikut apa yang saya rasa tebaek untuk saya. They give me full support for everything i wanna do. cuma. saya je laa yang kena buat keputusan. -.-'

then, bila jumpa saudara mara, yang tu cakap macam tu, yang ni cakap macam ni. ada yang suruh sambung master teros. ade yang suroh keje bhgn sales laa. ade yang bg cadangan soh apply PTD laa. ade yang suroh buat itu ini untuk kemewahan diri. -.-'

yes, pandangan masing-masing. rezeki tu kan Allah yang tentukan? saya lagi berminat untuk bekerja berlandaskan apa yang saya belajar dan minat saya. dan saya tau, bila kerja dalam industri camni, memang anak perempuan kesayangan akan memberi kerisauan dan sedikit diskriminasi dalam pemilihan kerja berkenaan. dan saya juga paham. family mana yang sanggop tengok anak kerja sampai tak cukup tido, tak cukup rehat, tunggang langgang je hidup sebab kejar kerja dalam industri yag hectic. kan?

but for me, saya rasa saya masih muda. saya rasa selagi saya berkesempatan oleh Yang Di Atas untuk merasai nikmat kerja mengikut minat saya, kenapa harus saya tolak. kan? waktu bujang dan masih sihat ni laa saya nak merasa semua tu. di waktu Allah kurniakan kesihatan ni laa saya nak bekerja mengikut hati. its process of life kan?

tapi, dalam diam, hati saya meronta untuk saya meneruskan usaha n misi yang telah terbengkalai. yes, Herbalife. kadang-kadang, bila balik training, saya stress. ya, stress. stress sebab saya je yang paham apa yang saya nak dan saya je yang paham dengan keadaan diri dan kehidupan saya. saya naakkk sangatt teruskan buat herbalife secara fulltime. tapi, hati saya juga menuntut saya meneruskan impian saya. susah kan bila jadi manusia yang susah nak decide. dan dalam herbalife jugak ada kata,

u must decide.
Farah Eliana, DECIDE!

saya sedang mengelap airmata. saya kusut. kenapa bila nak decide, saya semakin stress?
sebab saya tak tahu apa yang patot saya pilih.
Ya Allah, hanya kepadamu aku memohon. Mudahkanlah pilihanku. tunjukkanlah aku jalan yang terbaik untukku. Amin.. T.T

Thanks for reading! :D :')

1 comment:

Hishyamuddin said...

inysaALLAH nanti dpt la keputusannya ok..