Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Wednesday, September 29, 2010

episod : kami beruntung!


salam Syawal

:: cerita weekend ::

dan saya telah berjaya menghabiskan masa bersama-sama cuzzie melepak-lepak di Mid Valley n tonton wayang FREE!
yuuhuuu!
Free tuuu
jeles x? jeles x?

bayangkan, kami tengok Step Up 3 yg 3D.
tapi, FREE!
anda mampu?
:P

tapi....
kami xabeh tengok pon..
sebab machine rosak..
huahaha..
hangin jugak mula2 tu..
naseb die ckp bole refund blk money..
kalo tak...mau ade cinema tbakor nt..haha

tapi kira untung gak laa..
kami tgk da nk abeh kot..
dalam 20 minit lagi kot cite tu nak abeh..
tunggu tyme battle akhir competition dorang je..
da laa tgk yg 3D kan..
walopon mcm xtau ending,
kira ok laa.. kn?kn?
dapat blk duit tiket RM18 sorang..
4 orang da bape kan..
untung..untung..hehe..

dan oleh krn movie xabeh tgk,
maka mlepak-lepak dan bjalan smpai lenguh kaki..
naseb dorang laa kan hang out nga kaki shopping cam farah eliana ni..
dari satu outlet ke satu outlet..
2 pon byk skip..
sbb kesian kat dowang..teehee.. ^__^

jejaka-jejaka peneman.. :P

wif fina..

them..

p/s : utk cik bunga: majok ah cmni. da blk sni bukan nk dtg jupe ak! grrr!



Thanks for reading! :D :')

Monday, September 27, 2010

craving for these~

Salam Syawal.

craving for this booties.

available at Forever 21.
aaa.. mau! mau!
my dear booties..
waiting for mummy to pick up u yaaa...
ngee~
(hempuk kepala laju-laju. bajet kaya je. ;p)


adorable. yeah!

dan.. tetibe rs nk tuka watch baru,



awesome rite?


siap ade butterfly lagi..
aaaa...mau jugak!

abah, want this for next birthday bole?
wink wink!


haiippp! nafsu shopping unlimited sunggoh! 

p/s : forever 21, Guess, Charles n Keith, sila buat SALE besar-besaran. harap maklong! :P


take care peeps!
xoxo,

Thanks for reading! :D :')

Friday, September 24, 2010

phew!


Salam Syawal

phew!
lega!

minggu yang sangat hectic.
penat giler rasa otak dan badan neh.

da langsai 3 midterm yang bederet-deret,
2 assignment telah berjaya di submit,
and 1 presentation juga suda selamat di persembahkan.

beberapa hari tido x tido je,
tapi makan tetap makan. :P

tadi petang after midterm, balik men game sebab konon-konon menzahirkan rasa bebas la da settle  byk benda this week.
after zohor, around 2pm camtu, macam nak tido kejap.
sekali bangun,
pukol 8.04 pm okay!
aaaa...gila ah lama tido!
asar ntah kemana, maghrib pon tinggal ciput je.
plak tu, ade klas skill pukol 8.
mmg laju je amik towel, gi mandi.
tp sebab mcm da lambat nk bsiap n bjalan ke klas, ponteng skills LAGI.
nmpak sgt pemalas nk g skills kan..haha
tapi turun jugak bawah utk meeting program Korea.
:)

balik meeting, lepak2,layan game lagi, layan muvi,
pastu skang macam xle nak lelap mata. 
penangan slalu tido kul 3,4 pagi setiap hari sampai da xmampu nk tido awal macam dolu-dolu.
haish! tp pcaya laa..kalo da kaki tido, letak je kepala kat bantal,
sure sedap je mimpi abg awal ashaari.
eh..eh... terlebey suda.. haha~ :P

haa.. ni laa game yg slalu buat sy xlena tido..hee.


okay peeps,
da nk suboh pon..
mau mandi.. solat n tido.
hehe :)
till then,
take care!



Thanks for reading! :D :')

Sunday, September 19, 2010

eid mubarak :D

Salam Syawal

adik-adik da tido.
esok dorang sekolah.
xde teman study n bgelak ketawa xhengat dunia.
ouh, saya pasti rindu saat ini bile blk UIA nt.
haish.da nk abeh cuti pon..
:'(

saya baru nk update cite raya.
xbasi lg kn?
syawal kan sebulan..kn? kn? :)

 selamat hari raya! :)

 cuzzie - dad's side
 twin yg keletihan..sedey xsempat nk men nga dorang..

 wif cuzzie n sista

 tyme open house

kwn2 yg hadir ms open house

semua gambar ini hanya peristiwa yg berlaku pada 1 n 4 Syawal sahaja.
hari-hari syawal saya kali ini yang banyak dipenuhi dgn mengadap laptop utk siapkan esemen
 dan study for next midterm.
ni pon rajen nk update sebab da nk muntah ngadap buku.
otak da blurrr.. hukhuk.

dan, the most DISLIKE part this syawal ialah,
everyone keep complaining n telling me

eh, u da berisi la.
yana, nmpak len. makin 'sehat'.
kakak, apsal pipi makin kembang?
bahagia eh skang? berseri-seri. badan nmpak naek.

my answer?
CISSS!
haha. sunggoh laa. pompuan kan.
mmg xsuke bile org tego psl pipi kembang n badan berkembang.
haish..
perlu ke diet?
makan lg best ape..hukhuk. :P

mcm ni pon ko ckp gemok? cisss! haha

xoxo,


Thanks for reading! :D :')

Saturday, September 11, 2010

di saat kita bersuka ria

Salam Syawal

macamana raya anda semua?
tahun ni macam meriah cket kan.?
first day raya da bderet member-member upload gamba raya kat fb.
saya?
walo di kerah adik-adik,
memang malas nk upload.
tengok laa nanti-nanti.huhu

hari ni x gi raya mana2 pon.
bangun pagi,
mood swing.mulut terkunci.
abah ajak ikot pegi raya pon, saya xikot.
duk umah, mngemas satu bilik.
xbaek sunggoh mood ni.
raya-raya pon suke nk swing. hampeh je.
org len kemain lagi bersuka ria. :'(


tadi tgh dinner.
ntah ke berapa kali sy santap.
memang makin berkembang la raya ni. pasti.
santap depan tv.
tengok berita TV3.
then, klua berita tentang rakyat negara len menyambut Syawal mereka.
*tangan sy sedang asyik menyuap mknn ke mulut masa tu*

first, klua berita tentang rakyat Bangladesh. yes. meriah walo xwarna warni macam kita.
next, berita warga Kashmir.
sambut Syawal dengan membuat bantahan selepas solat raya.
then, sambutan Syawal warga Pakistan.
mereka menyambut Syawal dalam keadaan berduka.
waktu tu, tangan sedang menghala ke mulut.
terus terhenti. tersentak.xjadi nk suap.
saya sedang enak makan sedap-sedap,
mereka berduka.
Syawal di sambut dengan serba sederhana kerana bencana banjir yang baru menimpa.
sedih. sayu hati. mata berair.
tetibe ter 'emo'.
tapi memang sedih.
kita sedang bersuka ria, bergelak ketawa, makan xhengat dunia,
tapi ade umat Islam yang len menyambut Syawal dalam duka.

pastu, umat Islam di Washington pula di cemuh kerana sambutan Syawal kali ni jatuh pada 11 September.
xadil.
bukan rakyat mereka je yg mati.
60% yang mati bencana 11/9 tu orang Islam.
ORANG ISLAM.
kenapa kita yg harus dicemuh n di persalahkan?
:'(


di saat kita bersuka ria,
ramai lagi yg berduka.
hanya berdoa yang mampu saya berikan kepada mereka.
Amin Ya rabbal Alamiin.
Semoga Allah perkenankan.
T__T


doa itu senjata umat ISLAM. mari kita sama2 berdoa utk umat Islam yang sedang berduka.
Semoga Allah sentiasa permudahkan segala urusan mereka.
Semoga Allah sentiasa bersama mereka.

xoxo,

Thanks for reading! :D :')

Tuesday, September 7, 2010

mencari kasut raya~

salam terakhir Ramadhan


semoga semua pembaca sentiasa dalam lindunganNya.

saya sedang berbahgia di umah.
hari-hari berbuka nga seafood.
heaven~ hee

blk je umah ai tu, my dad tnya,


abah : awak da ade kasut raya belom?
me : erk..kira da ade laa..da bwk balik heels yg slalu pakai tu.
abah : xnak yg len dah?
me : erm..xpe la bah.. pakai yg tu je laa..


baek x anak abah?
haha..
pastu mula laa menyesal sbb jealous tgk adik2 ade 2 pasang kasut raya sorang.
haish! tp tape laa..xmo susahkan abah,.
da besa kan..
xkesah sangat pon...
(ye ker xkesah? hehe)

tapi, kalo aku request nak pakai boot ni wat raya,
abah approve x?
hehe..


sumber gambar : sini


mau! mau! mau!

xoxo,

Thanks for reading! :D :')

Sunday, September 5, 2010

terasa kehilangan..

salam alaik

aku semakin terasa kehilangan
kehilangan seorang sahabat,
seorang pendengar, pekongsi suka duka,
seorang penasihat peribadi diriku,.

masih terbayang wajah terakhir tika kau menghantarku
bukankah wajah itu wajah ikhlas seorang sahabat milikku?
ke mana hilang sifat peka,sifat mesra,
 sifat penyayangmu yang sentiasa bersamaku?
di manakah dirimu sahabat?

kenapa diri ini rasa dikau semakin jauh?
 semakin pergi dari diriku?
adakah kerana 'dia',
kau membawa diri sebegini?

kita pernah berjanji,
menjadi kawan sehidup semati,
kasih ku, sayang ku sebagai sahabat
takkan luntur untuk dirimu.
kerna aku, sangat menghargaimu dalam hidupku.

sahabatku,
pulanglah kepadaku.
aku merinduimu.
merindui dirimu yang dulu.



p/s : pakcik, aku tau kau akan baca blog ni.walo bukan hari ini, mungkin esok. mungkin juga d masa depan nt.aku betol2 rindukan ko. rindukan 'sahabat' aku yg dulu. kembalilah. aku masih perlukan ko. sama seperti aku perlukan ko di waktu muda remaja dulu. T.T



Thanks for reading! :D :')