Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Sunday, August 16, 2009

menunaikan separuh lagi janji..

:: Dengan Nama Allah yang Maha Penyayang ::

salam n greetings to all..

haish..kenape aku da jadi macam buntu nak letak tajok entry ea skang?
kowang sume..sila jawab..
sila..sila...
nnt aku blanje air milo kalo kowang dapat jawab dgn betol..

hikhik.. :P

so.. kabare wak?

waras?
aku waras jo..
haha.. (sejak bile jadik jowo neh? hoho)

okay..ini sambungan cerita yg di janjikan..
janji kan.. kena laa tunaikan..
nnt jadik org munafik lak kalo xtunai janji..
huhu~

http://www.emocutez.com


Second Day:


pagi2 lagi kami diminta turun utk memecahkan lemak serta merenggangkan tulang temulang di badan..
hee~ kami bersenamrobik laa..
plus berpoco2 skalik..
klako tgk budak2 nie berpoco2..
tunggang terbalek step masing2..
(mentang2 ko pandai berpoco2 kan..berlagak ye farah eliana)

bergamba setelah penat berpoco2..


sterusnya..

setelah berjaya memecahkan lemak2 (konon laa kn..)
kami segera menyerbu ke dining hall utk bekfes..

ye laa..tadi da pecahkan byk lemak kan..
skang masa utk mengumpul kembali lemak..
haha~


then, session seterusnya ialah session bersama Dr Adillah Ishak..
Dr. ialah lecturer UIA..
from deparment Political Science..
and..for this session, she shared about how 2 b a leader in Islam,
by define the word BISMILLAH..

byk jugak ilmu2 len yg die share bersama2 kami..
InsyaAllah, we'll be a gOod Islamic leader..
^__^


nescafe itu penting sbg teman mata yg mngantok..huhu~

ini pula dam ular,.peneman di saat kebosanan melayan talk..hoho..


da next session is session by Counselling Services Unit..
kali nie, kami juz duk dlm group mahallah masing2..
mula2, kami di minta menjawab personality test utk mengetahui kami nie jenis manusia yg macamana..
maka..jawab laa berpuluh2 soalan utk memenuhi permintaan pihak penaja..hiks.. ;P

setelah bertungkus lumus memerah otak...
everyone dpt laa tau jenis personality masing2..


cube teka aku dpt ape? hehe~
aku dpt same marks between popular sanguine n perfect melancholy...
for popular sanguine nie, orgnye ialah..
seperti aku laa.. haha~
xde, mereka2 yg tergolong dlm group popular sanguine ni ialah org2 yg peramah, sociable, talkative, optimistic n etc..

kira betol laa kot aku org yg camni..
mulut farah eliana mana penah gheti nak berenti bcakap kan..huhu~
dan..utk perfect melancholy plak, orgnye ialah jenis yg..
analytical, respectful, idealistic, perfectionist,workaholic, detailed n etc...

erk..ye ke aku camni?
perfectionist ea? hohoho..
da la marks utk dua2 group ni sama...
haishhh... multiple personality neh.. ekeke...
baru aku sedar aku cmni..hukhuk...
tapi bak kata wana, aku mmg camtu..cuma xpasan je..

ye laa..diri kite..mane kite nk pasan kan..ngee~

tuan tanah bersama cik Wana.. hee~


seterusnya, session kedua bersama CSD lagi..
kali ni, kami men games yg menguji ketangkasan minda berfikir, kefokusan n kerjasama antara ahli..

alhamdulillah, all members give the best effort.. ;)
http://www.emocutez.com

ptg lak, session telematch..
yang nie, kami balik semula pada group masing2..
aku, kembali pd group chicken..cip! cip! cip! hee~
antara games yg kami men ialah:
pass2 belon air n xley bagi belon tu pecah,

isi air laut dlm botol,
kaki berikat (sukati aku je bg nama games..hee~)
men sambung2 brg..hukhuk..



dan..grouP aku dpt no 2!!
(hebatkan kami..;P)

sila tepok tgn kuat2!! haha~


pastu..acara bebas...
men2 tepi pantai...


mlm plak, session memperkenalkan new line of comittee members..



lpas selesai 18 Mahallah di UIA (termasok Gombak + Kuantan)
lama ouh nk tunggu abeh sume..huhu..

blk2, kami supper rmai2 kt bilik ngan roti canai yg sgt sodap..
org len mana ade dpt roti canai..
kami je yg dapat..huhu~
ade org yg sponsor roti canai tu..
da laa byk..free lak tu..
mmg laa sodap kn..hee~



Last Day:

For last day nie,
just a sharing moments wif senior and closing ceremony..
dan, xlupe juga, bai'ah @ majlis angkat sumpah..
bahawasanya kami,
akan menjalankan amanah yg di berikan dgn tulus ikhlas,..
insyaAllah.... =)


dlm kul 2,
lpas lunch sume, kami pon berangkat pul
ang...

dari kiri : izzatul,noni,siti n me.. ;)

Alhamdulillah, Mc Lead kali ni betol2 membantu mengeratkan lagi ukhwah antara MRC members..
InsyaAllah, segala task akan dtg akan dijalankan dengan bertanggujawab..
hidop HALIMAH!!
hidop orange!!
^__^



time kasih sudi membaca..
sayang kowang!!
ngee~

http://www.emocutez.com

p/s: giler panjang report neh...hukhuk...

10 comments:

azrey said...

salam..huhu..program yg menarik..
ermm ape lgy ek..hehe =P
bgus la xtvt camni coz leh memupuk semangt kerjasama antara MRC/BRC sekaligus merapatkan hubungan sesama muslim/muslimat,ukhwah/ikhwah mn2 aje leh..yg penting semangt kerjsama mcm wonderpet n harp2 smngt tu lebey dari wonderpet tu ade dalam diri n di pupuk dalam diri kite sesama saudara islam..agar kehidupan seharian kite ni seimbang dengan hal duniawi n ukhrawi..duakaligus lgy dapat melahirkn modal insan yg berjaya..insyaAllah..ermmm..
(wah wah wah..udoh2 la tu azrey huhu)okay2 hehe..itu je la nk menyibok..sekian,wassalm..=)

p/s:
Tidak sempurna iman seseorng itu sehingga ia mengasihi saudara (sesama islam) sebagai mana ia mengasihi diri sendiri....

~ceRRy beRRy~ said...

fuiyooo..
siap de poco2..dah lama ifa x wat poco2 tuh..dh lupe dh steps die..
hik2...

hoho..siap de dam ular agy..
ni dgr ceramah ke x nih? =P

lionteen said...

poco2 mmg besh..
i luv it..
hehe

khaLifah feDi said...

oh ho owner blog ni eurg jawa ea..!!!

ora mangan ? hee peace!!!

~PakKaramu~ said...

Salam ramadan al mubarak

miss_eliana said...

to azrey:

eheh..mmg menarik pon..
tp syg, xde briefing psl cmne nk wat student programme.. ksian mrc2 baru..
huhu~

miss_eliana said...

to ~ceRRy BeRRy~ :

hee~ ifa neh...
tau2 je kitorang xfokus dgr talk tu..hukhuk..

miss_eliana said...

to lionteen :

kite pon suke jgk! hee~

miss_eliana said...

to Khalifah fedi:

kf!!
saje je ea??
org baru nk blagak jadik org jawa..hukhuk..

miss_eliana said...

to pakkaramu:

yup..selamat berpuasa jgk!
=)