Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Monday, January 17, 2011

dream, hope and action

Dengan Nama Allah yang Maha Penyayang

salam alaik

membiarkan blog bersawang dengan penuh habuk dan kulat bukanlah disengajakan.
keadaan dan komitmen kepada perkara yang lagi mustahak menjadi keutamaan.

saya sedang berusaha dalam mencapai impian dan harapan.
dan segalanya itu takkan tercapai tanpa usaha dan kekuatan daripadaNya.
Abah, Mama, terima kasih kerana memberi restu dan keizinan.
langkah pertama saya bermula dengan restu kalian.
*senyum*

dan 'awak'. terima kasih utk segala support dan sanggop menjadi pendengar setiap keluhan dan repekan yang kadang-kadang xberapa logik utk di layan. terima kasih. :)
utk kawan-kawan, terima kasih juga kerana memandang usaha ini sebagai satu perjuangan.
InsyaAllah, saya akan berusaha dan lakukan yang terbaek.

Semoga Allah sentiasa bersama,
memerhatikan saya,
semoga tidak leka dengan tawaran dunia.
semoga perjuangan ini seiring dengan redha dariNya.
InsyaAllah. :)

DREAM, HOPE AND ACTION.
May Allah Bless all of us.
Amin. :)


Thanks for reading! :D :')

Wednesday, January 5, 2011

officially a DJ IIUM.FM

Salam Alaik

Alhamdulillah.
masih diberi peluang menikmati udara ciptaanNya.
masih mampu berjalan ke kelas dengan semangat membara (konon laa)
masih mampu menangis sebab homesick rindu family (da final sems pon nk homesick lg..huhu)
masih mampu bergelak ketawa bersama bff tersayang, nurul, sal n masyi.
bergossip dan bercerita dengan cik Mirae n MJ,
dan masih mampu menikmati kehidupan dengan penuh makna.
Alhamdulillah.

hari-hari yang berlalu menyedarkan betapa Allah menyayangi saya.
menyedarkan saya bahawa saya masih ada mereka yg sentiasa menyokong saya.
malah, meyakinkan saya bahawa setiap yang berlaku dalam kehidupan kita ini, adalah yang terbaek untuk kita.
* senyum*

saya menikmati last semester ini dengan pelbagai rasa.
ececeh..
padahal baru 4th weeks kan..
cepatnya masa berlalu..huhu :)

i know, i'll face too many things in future.
walopon assignment suda bderet,
incoming program yg memenuhi planner,
saya bahagia menikmati nikmat yg Allah berikan kepada saya.
syukran Ya Rabb.. :)

anyway, seperti biasa,
Farah Eliana memang sangat suka buat intro panjang2.. ;P

i'm now OFFICIALLY an IIUM.FM Deejay..
:)
before this, just accompany my frens je lepak kat konti.
now, i'm the deejay yaw!
hehe

masa first tyme on air, sangat amat kelam kabut.
selalunya sy mmg cakap laju n men nak cepat je kan,
bile on air, kena tego sbb ckp laju sgt.
take a breath farah eliana. take a breath.
hehe
dan komen from my rumet plak,
katanya sy xjadi diri sendiri masa on air.. wuwuwu..
ye laa, i'm reading script.. mana nak gheti kelentong sgt.. first tyme plak tu..
lagi laa mcm hape je kan.. huhu
and my first session plak in english..
dgn nervous lg, glabah lg, paham2 je laa.. -.-'

sometimes rasa cam kerek je nk wat segment sendiri in english.
but then, i cant improve my english if i didnt practise it.
maka, inilah waktu terbaek utk belajar. :)
at least, kalo tersalah ke hape, i'll learn form a mistake.kan?
xsalah utk menjadi salah.
yang penting, kita bersedia utk berubah n di kritik.
kita mmg xkan dapat puaskan hati semua pihak.
tapi, biarlaa ape yg kita buat itu lebey baik dr apa yg kita buat pd hari semalam.. ;)

anyway..
now i have my own session.
i named it as Santapan Rohani.
:)
conducted in Malay.
sebab, macam susah cket nk sampaikan dakwah in English.
memang bole, tp sy xyakin.
sy sedar kemampuan diri saya.
bile pk2, saya takot mcm prasan bagos sgt je nk wat program dakwah camni.
tapi, kita, as Muslim,
memang perlu berdakwah kan?
walo benda simple pon, its our duty in Islam.
we're khalifah rite? *senyum*

and, for other session,
(kami perlu on air 2 times a week)
it is double banking.
berduet laa dgn kata len.
the segment about movie's review.
and we named it as 3,2,1 Action! :)

if u wanna to listen to me,
bole ke sini.
atau, kowang bole click je kat widget kat sidebar..
sometimes die akan lambat cket sbb nk buffer sume..
but u can try launch kat ur media player..
i'll b on air every tuesday 4-6pm, (3,2,1 action segment)
and every thursday, 5-7pm. (santapan Rohani segment)
*malu*
sooo... sebarang komen membina dan tak membina sgt di alu-alukan..
tapi..kowang jgn laa kutuk kaw-kaw..
saya budak baru belajar..
dont put high expectation towards me. taw! wuwu..




till then peeps!
take care yaw! ;)

to new followers,
thanx kowang.
saya xde masa lg nk blog walking.
jgn segan2 to drop by n say hi! :)


Thanks for reading! :D :')

Sunday, January 2, 2011

simpan semua ketat-ketat

Salam Alaik

emosi menulis di pagi hari.

2010 yang di tinggalkan.

kehilangan 4 ahli keluarga yang xkan dilupakan.
bermula dari atok, 25.5,2010,
arwah pakcik 8.11.2010,
makcik, 9.11.2010
nenek 12.10.2010.

mungkin 2010 bole di anggap tahun air mata?

mungkin.
tapi saya percaya, Allah Maha Tahu apa yg dia tentukan utk hambanya.
kematian itu pasti kan?
kita yang hidup, harus tingkatkan amalan.
kerana kematian sentiasa dekat dengan kita tanpa mengira waktu dan usia.

kenangan bersama arwah akan saya simpan rapi ketat-metat dalam lubuk hati.
hanya Allah yang tahu betapa saya rindukan mereka.
betapa saya rindu untuk mencium pipi atok dan nenek.
betapa saya merindui utk berborak dengan pakcik dan makcik.
T.T
Semoga mereka semua di tempatkan di kalangan org beriman.
AL FATIHAH.



Thanks for reading! :D :')