Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Wednesday, January 5, 2011

officially a DJ IIUM.FM

Salam Alaik

Alhamdulillah.
masih diberi peluang menikmati udara ciptaanNya.
masih mampu berjalan ke kelas dengan semangat membara (konon laa)
masih mampu menangis sebab homesick rindu family (da final sems pon nk homesick lg..huhu)
masih mampu bergelak ketawa bersama bff tersayang, nurul, sal n masyi.
bergossip dan bercerita dengan cik Mirae n MJ,
dan masih mampu menikmati kehidupan dengan penuh makna.
Alhamdulillah.

hari-hari yang berlalu menyedarkan betapa Allah menyayangi saya.
menyedarkan saya bahawa saya masih ada mereka yg sentiasa menyokong saya.
malah, meyakinkan saya bahawa setiap yang berlaku dalam kehidupan kita ini, adalah yang terbaek untuk kita.
* senyum*

saya menikmati last semester ini dengan pelbagai rasa.
ececeh..
padahal baru 4th weeks kan..
cepatnya masa berlalu..huhu :)

i know, i'll face too many things in future.
walopon assignment suda bderet,
incoming program yg memenuhi planner,
saya bahagia menikmati nikmat yg Allah berikan kepada saya.
syukran Ya Rabb.. :)

anyway, seperti biasa,
Farah Eliana memang sangat suka buat intro panjang2.. ;P

i'm now OFFICIALLY an IIUM.FM Deejay..
:)
before this, just accompany my frens je lepak kat konti.
now, i'm the deejay yaw!
hehe

masa first tyme on air, sangat amat kelam kabut.
selalunya sy mmg cakap laju n men nak cepat je kan,
bile on air, kena tego sbb ckp laju sgt.
take a breath farah eliana. take a breath.
hehe
dan komen from my rumet plak,
katanya sy xjadi diri sendiri masa on air.. wuwuwu..
ye laa, i'm reading script.. mana nak gheti kelentong sgt.. first tyme plak tu..
lagi laa mcm hape je kan.. huhu
and my first session plak in english..
dgn nervous lg, glabah lg, paham2 je laa.. -.-'

sometimes rasa cam kerek je nk wat segment sendiri in english.
but then, i cant improve my english if i didnt practise it.
maka, inilah waktu terbaek utk belajar. :)
at least, kalo tersalah ke hape, i'll learn form a mistake.kan?
xsalah utk menjadi salah.
yang penting, kita bersedia utk berubah n di kritik.
kita mmg xkan dapat puaskan hati semua pihak.
tapi, biarlaa ape yg kita buat itu lebey baik dr apa yg kita buat pd hari semalam.. ;)

anyway..
now i have my own session.
i named it as Santapan Rohani.
:)
conducted in Malay.
sebab, macam susah cket nk sampaikan dakwah in English.
memang bole, tp sy xyakin.
sy sedar kemampuan diri saya.
bile pk2, saya takot mcm prasan bagos sgt je nk wat program dakwah camni.
tapi, kita, as Muslim,
memang perlu berdakwah kan?
walo benda simple pon, its our duty in Islam.
we're khalifah rite? *senyum*

and, for other session,
(kami perlu on air 2 times a week)
it is double banking.
berduet laa dgn kata len.
the segment about movie's review.
and we named it as 3,2,1 Action! :)

if u wanna to listen to me,
bole ke sini.
atau, kowang bole click je kat widget kat sidebar..
sometimes die akan lambat cket sbb nk buffer sume..
but u can try launch kat ur media player..
i'll b on air every tuesday 4-6pm, (3,2,1 action segment)
and every thursday, 5-7pm. (santapan Rohani segment)
*malu*
sooo... sebarang komen membina dan tak membina sgt di alu-alukan..
tapi..kowang jgn laa kutuk kaw-kaw..
saya budak baru belajar..
dont put high expectation towards me. taw! wuwu..




till then peeps!
take care yaw! ;)

to new followers,
thanx kowang.
saya xde masa lg nk blog walking.
jgn segan2 to drop by n say hi! :)

6 comments:

E.d.Y said...

alahai..dah kuar baru ada channel iium.fm..org luar leh dgr?

asna cute said...

Alhamdulilah! congrats! insyallah one day nti asna nk dgr tau! hehe mesti comel jer suara Eliana nanti on air hehe ;D

All the best dear!

eliana_adnand said...

edy : sure bole.. sbb die livestream...dgr pakai tenet je kan..
dgr laa..nt jgn lupe komen taw! tq! :)

eliana_adnand said...

asna : ala yang..kite x expert sgt pon..but will improve it day by day.. jgn lupe dgr n komen taw! tq! ;)

lieya orange M.I. said...

hyeee...1st time singgah sini...
ni mesti banyak celoteh ni kan..tu yg terpilih jd dj tu....good luck, semoga jd dj berjaya :)

E.d.Y said...

hehe..dah dgr...nice2