Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Tuesday, December 13, 2011

dan kerana

Amaran : ini entry panjang daripada biasa.jika anda tidak berniat untuk membaca bebelan yang mungkin boleh membuatkan anda bosan,sila tekan button pangkah(X) di penjuru kanan yep. :)

Salam Alaik


Taktau tajok ape yg paling sesuai. Maka, 'dan kerana' di pilih sebagai tajok kerana sy sgt suka menyebut ayat tesebut. #motif? Haha

Okay, abaikan.
Kemurungan yang berlaku beberapa minggu lepas telah tamat. Alhamdulillah. Timeline twitter yg sgt negatif n melambangkan kemurungan pon semakin berkurang.huahaha.
Maaf kepada follower twitter.life so miserable past three weeks.biasa laa,.twitter kan tempat meroyan dan meluahkan perasaan yg terpendam. Hoho.Tapi Alhamdulillah. saya telah kembali kepada dunia realiti. Ecece.

Alhamdulillah. syukur kepadaNya yang Maha Penyayang dan Maha Pemurah. Sayaaanggg sangat kat Allah.saya tau, Allah pon sayang saya. Hehe :)

Life ni memang selalu ups n down. Bila sy down, memang tak tentu arah sgt.Ingatkan kemurungan berpunca drp penangan PMS. (Kepada yg xphm ape itu PMS,sila google yep). tetapi,apabila kemurungan itu berlanjutan hingga beberapa minggu, barulah sy sedar bahawa sy yang bermasalah. I mean, my self,my emotional management and, my ibadah.depression mode telah memberikan tekanan n kegelisahan yang panjang.kadang2 rs tertekan tu datang secara tiba2 tanpa sebab yg jelas.kepala rs sgt berserabut,airmata laju membasahi pipi,disusuli perasaan enggan bertemu dgn sesiapa.malah,sehingga enggan berbual n bergelak ketawa seperti biasa. Wajah muram,stress,n airmata je yg jd peneman setia. -.-"

Tapi..Allah Maha Sayang. Allah memang takkan bagi apa yang kita mintak. Kerana Allah akan bagi apa yang kita PERLUKAN. Subhanallah. Mungkin terlalu banyak yang sy mintak pada Allah.dan permintaan sy tu mungkin xsuitable utk diri sy. :) dan,Allah juga telah menghantar ramaii sgt wonderful person in my life.Alhamdulillah.MasyaAllah. Allah hadiahkan sy macam2 perkara,tp kerana terlalu memikirkan perkara yg sebenarnya menambahkan lg kemurungan sy dan tidak membantu pon meningkatkan my self esteem,sy sebenarnya sgt membuang masa. Ouh Farah Eliana. Kata masa itu nyawa! Prove it girl! Hehe

Benar.masa itu nyawa. Bila di ambil, ia takkan kembali lagi menjadi milik kita. So,fill ur life with happiness!
Kenapa nak fikirkan benda yang miserable sedangkan too many sweet things in life yang boleh kita nikmati? Kaannn? Setuju tak? Hehe.
Tapiii.. Hidup xselalunya gembira. Ada waktu kita perlu bersedih. Barulah hidup kita seimbang.kan? :) and..i remember how bad I am when I lose my self track. From a happy n cheerful girl, I became saddy n very emotional girl. I lost my hyperness sbb terlalu fikirkan kesempurnaan kehidupan. Farah Eliana! #tampardirisendiri
Nothing perfect in this world.
u cannot be perfect! Sbb u can't enjoy ur life! *Bole camtu? Haha* Believe me, if u follow rule,xsemestinya ur life xkan ade masalah.*Ops,xde niat nak ajr korang jd notty yep. Hehe*

Tapi,that's reality. Human create the rule.so,we can break it! Hehe.

So,follow Allah's rule! 
Senang je! Sy telah ABAIKAN segala perkara yang merunsingkan minda n diri sehingga membuatkan diri lost track. Abaikan.bukan meninggalkan. Sila fahami ayat tu.hehe. Maka,saya telah membuat keputusan untk MOVE ON. MOVE my self from -ve n back s very positive girl. Tapi, positive bertempat. Hehe. 

Dan...alhamdulillah. kekuatan yang datang itu daripada Allah. Saya telah menyerahkan segala urusan kepada Allah.dan sy hanya perlu usaha untuk menjadikan setiap perkara yang dirancang berjalan seperti kehendak. Alhamdulillah. Inilah kuasa istikharah! :) kan da ckp,Allah tu pemurah n penyayang. :) DIA Maha Mendengar! Mintak n pastinya DIA akan tunaikan.Cuma bila, bagaimana n macamana, itu semua terpulang pada kuasaNya. :)


Trust me,empty is a choice.fill it with joy and happiness. Its up to u. Live well or live hell, u choose!
Bring back smile to ur day!:) 




till then peeps! 
Love,

Thanks for reading! :D :')

2 comments:

oshinz said...

yes.. semangat untuk move on tu yang kita perlukan!!! =) biar secelaka mana pun hidup kita, nikmatinya kerana itulah hidup kita.

Anonymous said...

Allah is Everythings... (^_^)...