Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Saturday, November 26, 2011

hijrah

Dengan Nama Allah Yang Maha Kasih
Salam Alaik

"Dulu:
Mungkin kitalah yang tak kenal Tuhan, tak tahupun siapa Rasulullah SAW, Quran jauh sekali nak pegang apa lagi baca pun tahu tak tahu, solat tunggang-langgang, solat bila rasa nak, ‘aurat memang ke laut China Selatanlahkan, batas-batas pergaulan semuanya digaul sebati dengan nafsu dan syaitan-syaitan yang berpangkat setia. Segalanya hidup semata-mata untuk dunia.
Tetapi,
Tak bermakna hidup ini perlu diteruskan tanpa tujuan, kerana manusia memerlukan perubahan. Tak kisahlah apa yang dah berlaku, lepaskanlah ia pergi dan bawalah diri kepada Ilahi. Permulaan yang kurang baik tak semestinya berakhir duka dan sebaliknya. Permulaan yang baik tak tentu berakhir dengan senyuman dan sebaliknya.  " (Anonymous)

itulah yang mampu kita lakukan sebagai tanda kesyukuran dan penghijrahan.
Hijrah itu kompleks maknanya. terlalu subjektif. saya telah memilih untuk berhijrah kepada satu perubahan yang di tuntut syariat. Semoga istiqamah. InsyaAllah,Semoga Allah sentiasa bersama, mengiringi HIJRAH yang saya mulakan sejak hati mula mengenal cinta Tuhan. Alhamdulillah. :)Salam Maal Hijrah peeps. 
love,

No comments: