Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Friday, October 15, 2010

a success will come after series of failures!


salam Alaik


amaran : entry agak panjang dan penuh dengan gambar-gambar.

kegigihan
bekerja bersama 4 lelaki tanpa menghiraukan pandangan mata dan kepelikan dari riak wajah makhluk bernama manusia.

2 October 2010

Pesta Konvokesyen IIUM

saya bersama-sama mereka shooting utk video korporat UIA.
masuk Hall, dengan tag Media plak tu.
da laa saya sorang je satu-satunya pompuan yang jadik photographer.
org len sume segak je dengan coat bagai.
siap bersongkok lagi.
macam nak kawen. hee~
tapi, mereka semua membuat liputan drp pelbagai media.
saya plak, dengan status student, amatur je pon.,
tapi sgt beruntung sebab dapat masok Hall as media person.
alhamdulillah, bersyukur sangat.
first experience.

ye laa..dalam convocation hall tu, yang bole masok cuma Graduation student,
parents, VIP, committee and media.
so, saya yg cuma student bese ni kira sgt beruntung laa kan.
masok tyme first day convocation yang ade Sultan Pahang as presenter plak tu.
teruja ouh! :)

pagi2 lagi da gerak ke CAC Hall.
gerun tengok photographer len.
sume dgn lens panjang2 gabak.
saya? naseb baek Sir Wan bg telephoto, speed light n wide lens.
padahal xde laa pandai guna sgt pon.
first tyme pakai sume lens tu kan.
so, gamba macam xbest sangat.
sedey.
tapi,

a success will come after series of failures!

banyak gamba yg saya amik xjadi.
blur laa,.
over expose laa.
tone lari laa.
sumpah sedey!
tapi dengan support from Sir Wan, Aboi, Kerol n Munir,berjaya jugak men aci redah shoot sekadar mampu.
tq semua.. sonok bekerja walo asyik bertekak n kena sakat je..hehe

iium graduate

teman bergaduh. hee

interprem cket. ;P


3 October 2010

dalam pukol 12tghari,
pegi Convocation Fiesta lagi.xpuas ati kan amik gamba day before tu.
lalu, mencari subject a.k.a model aci redah.
naseb ade kakak2 sayang ni yang sanggop berpanasan bergambar dengan budak amatur ni.
alhamdulillah.memang banyak nk kena improve.but i've fun! :)


twin ini sgt omey! ;)

pelakon tambahan : cik Ros

them.


5 October 2010

sekali lagi klua shooting bersama mereka.
kali ni cover utk Mock Trial.
naseb da xperlu pakai formal bagai macam ari tu kan..hehe
seperti bese, kami bekerja sambil usik mengusik.
asyik kena sakat je.
mentang-mentang saya sowang je pompuan kan..wuwu

pesalah.

kemunculan pelakon, Eira Syazira di saat akhir pementasan.
ghupa-ghupanya die cuma duduk d sebelah saya swaktu sy tgh shooting video. woaha! hee


dan, xlupe juga,
gamba nyte shoot kat KLCC last week.


honestly taking picture at night is kind of challenging
susah meh mau setting manual mode.
penat godek-godek,
akhirnya dapat laa jugak hasilnya.
xbpe puas ati sebenarnya..
memang byk lagi nak kena improve.
i know.
but i believe,

a success will come after series of failures!

tapi, bile nak success tu, kena laa tunggu dengan sabar kan.. hehe~

kpd teman2 blogger..tq for dropping by..
saya tgh bz yg amat skang..
nt2 sy blogwalking ea.. ;)

take care peeps!
have a nice day! ;)
xoxo,

Thanks for reading! :D :')

6 comments:

~ceRRy beRRy~ said...

tp nape ifa tgk sume gambar cun2 belaka!

cayalah farahhh! nnti nk hire farah jd photog wedding la! heeeeee... ;p

Anonymous said...

a success will come after series of failures! <----ini mmg benar!

bunga said...

makcik, ko demam terok ke?
jgn skip makan! jgn skip mkn ubat!
risau weh kat ko..xsakit setiap bulan xsah.. jg diri tu..jgn bz sgt..

p/s : gamba sgt cun! nt dtg sini snap gmba aku grad.taw!

eliana_adnand said...

ifa : aaa...byk lg nk kena improve yang...
neway, tq 4 da compliment! :)

eliana_adnand said...

anon : =)

eliana_adnand said...

bunga : sponsor tiket ke UK, sah2 aku g jadik photographer ko.. ;P

aku ok je laa..ni mesti mama ak cite exaggerate neh... ak ok jep..dun wory.. :)