Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Sunday, August 30, 2015

Selamat berkenalan! hihi

Dengan Nama Allah yang Maha Penyayang

Salam Alaik

Blogging ni bahaya sunggoh. Bila start blogging balik.. mula laa macam-macam idea nak share. haha

Okay.. sebenarnya,.. rasa macam pelik plak bila da lama xupdate blog,..pastu tetibe update pasal anak. 

Pasal kawen apa sume tak citeeee. Tapi tetibe cite pasal anak kan (rujuk entry sebelum ya) hihi.


Baiklah kawan kawan. Hye, Selamat berkenalan. hehe. 

Nama saya Farah Eliana. Boleh panggil Yana. Saya dah berkahwin dengan suami saya. Asri Zahari dan kami mempunyai seorang putera. Muhammad Naufal Aqil. Sekarang saya tinggal bersama suami di Sandakan, Sabah. Iya bahhh. di Sabah bahhh. :p

Saya sekarang dah berhenti bekerja sebagai kuli. kikiki. I'm now a HAPPY WORK AT HOME MOMMY! wiwiwi. Sekarang saya cuma FOKUS sepenuhnya dalam membantu orang sihat dan menjana pendapatan dengan SHAKLEE. InsyaAllah. :)




Okay. ni gamba kawen. hehehe. Tanggal 1 November 2013. Kami selamat di ijab kabulkan. :D

Alhamdulillah... dan tanggal 5 Februari 2015 Naufal Aqil selamat dilahirkan. Hehe. nanti tang pengalaman bersalin sume kita cte kemudian naaa :D


Ni plak gamba kami bertiga. hee.Tapi masa ni Naufal Aqil baru 3 bulan. Skang da 6bulan. Susah nak amik gamba bertiga skang. xde fotografer :p

Haaa. da abeh dah part berkenalan. kikiki. Nanti kita cte lagi ya. Banyak benda nak share ni. Tungguuuuuuuu :D

Your Trusted SID
Your Trusted Consultant
Your Trusted Coach
.Yana. 0179076206


Salam sayang daripada Mommy Naufal Aqil


Thanks for reading! :D :')

Friday, August 28, 2015

Kerana anak.. saya memilih Shaklee (PART 1)

Salam Alaik

KENAPA SHAKLEE?

Ceritanya begini..hehe.


Ini little hero saya. Muhammad Naufal Aqil bin Mohd Asri

Naufal Aqil lahir dengan berat 2.92kg. Kecik molek toet je bila tengok dia. hihi. Anak pertama. Memang banyak mengubah kehidupan saya. Dan saya memilih untuk breastfeed my little hero secara eksklusif. Alhamdulillah. Allah limpahkan susu emas buat si anak. Tetapi keadaan berpantang, menyusukan anak sangat lah memenatkan. Lebih lebih lagi bila saya tak pandai menyusu anak dalam keadaan baring.

Anak bujang iolss ni kuatnya lahaiii ngempeng. Baru je nyusu, nyusu lagi. Tak puas-puas! haha. Alhamdulillah Naufal Aqil memang jenis tak meragam dalam pantang. (habis pantang pun masih behave. hihi. Alhamdulillah) Malam-malam tido jee. Cuma yang tak tahannya kuat ngempeng. Lenguh pinggang mommy sebab boleh dikatakan kena bangun duduk nyusukan dia setiap 2jam. Penat wooooo. sakit pinggang! Tambahan pula dalam pantang kan.. urat sume tengah bengkak tak elok lagi.. breastfeeding journey masa tu kekadang bikin stresss. Tapi demi anak, kena JAGA EMOSI. BERTAHAN Farah Eliana!

Saya berpantang menggunakan set herba. Habis je pantang, terus contact junior sekolah sy ni. Selalu nampak dia promote pasal Shaklee. Google punya google, tanya enchek suami, dan cik abe bg lampu hijau. Kesian cik bini penat katanya. wiwiwi

Borak punya borak. saya amik SET SENDI (untuk legakan sakit pinggang) dan SET SLIMMING MENYUSU. hehe. Berat tak naik banyak pon masa pregnancy. Tapi bfeed baby memang buat saya selalu lapar.Maka, kena laa ambil langkah berjaga jaga! Kasi bakar itu LEMAK. wiwiwi (pasal set ni kita cite next entry ya)

Alhamdulillah. kerana produk yang BEST. HASIL pon mestilah BESTTT!! Banyak perbezaan bila saya amalkan supplement. Naufal Aqil pun kemain membesar dengan sihat dan kuat. Mommy makin mengecil. Hihi.

Kerana Naufal Aqil.. saya memilih untuk sihat dan berikan yang terbaik melalui Shaklee. Alhamdulillah :D



Now Naufal dah 6 bulan. Berat dah 10kg. hehe. Pergi mana mana mesti orang panggil dia BABY SHAKLEE. hihi. Alhamdulillah. Susu mommy masih cukup untuk Naufal. Semoga mommy dapat menyusukan hero mommy ni secara eksklusif sampai 2 tahun. :)

Sehingga berjumpa lagi ya. Jumpa lagi di lain entry :D

Your Trusted SID
Your Trusted Consultant
Yana. Whatsapp 0179076206


Salam Sayang dari Mommy Naufal Aqil,

Thanks for reading! :D :')

Kembali beraksi!

Salam Alaik

Kembali beraksi!
Weee~~ Lama iolls xmerapu bagai dalam blog ni. Tapi kali ni kembali dengan niat BERBEZA :)

NIAT nak BANTU orang. hehe

Setelah berkurun private kan dan xbercerita di sini.. sy membuat keputusan untuk menggunakan medium blog ni untuk membantu lagi ramai orang sihat dan menjana pendapatan dengan Shaklee. :D

Dalam kepala ni ada macam-macam nak update. hihi. Moga Allah berikan masa dan kesempatan. Insya Allah. 

Nanti kita sambung lagi ye. Wil share and update more bout my new love. Anak bujang dah memanggil. hehe

Your Trusted SID,


Thanks for reading! :D :')