Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Saturday, May 26, 2012

dunia baru


Salam Alaik

Ffuuuhhhh! Ffuuuuhhhh! Blog berhabuk!
Sorry enchek blog. kesian awak diabaikan tuan tanah. hee :)

Alhamdulillah, segala puji, syukur kepada nikmat yang Allah berikan. Subhanallah. Penyayangnya Allah. :)
Alhamdulillah, saya sihat. :) Maaf kepada mereka yang menanti cerita terbaru. Eceh. Bajet retis. Haha.

Setelah digesa berkali-kali oleh banyak pihak, akhirnya update jugak entry setelah 2bulan lil kingdom di abaikan. phewww~ dua bulan okeyh... -.-"


Rinduuuu sangat pd blog comel ni. #eh.comel ke? ;p Hehe. Kalian rindu tuan blog ni tak? :)

Anyway. Berbalik pada tajuk entry. Dunia baru. Ya, dunia baru. Saya telah berpindah dari Ampang ke Shah Alam. Woah. Ya, shah alam darul round about. Teeheee ^_______^

Sebatang kara di campak ke sini. Alhamdulillah, Allah mudahkan segala urusan saya. Saya percaya, setiap keputusan yg sy buat ini adalah rancangan terbaik drp Allah utk sy. Allah pinjamkan kekuatan milikNya> Subhanallah. Tq Allah :)

Dan, dunia baru yg kedua adalah dunia kerja. As u all knows.. Dulu sy keje bhgn belakang tabir kan. I mean in  film production. Now, da tukar jadi reporter plak. Hewhew. ouh, bukan reporter unutk main stream. tp untuk portal web, Antarapos.com.

Well, drp org yg xpernah buat news, memang sangat susah laa nak adapt kan memula tu. Menangis setiap hari sebab stress xreti nak wat angle news. muahaha. 


Lebih-lebih lagi kena cover in political issue. Memang nanges laa srikandi ini. Hoho. Dah laa memang tak minat politikus kan. Kena plak cover political thingy. Tak ke macam belajar medic jadi banker? (apakah perumpaan engkau wahai farah eliana. Hehe)

Tapi syukur Alhamdulillah, Allah hantar ramai org untuk bantu saya. Sungguh, serahkanlah segalanya kepada Allah. Dia Maha tahu, Maha penyayang. Minggu-minggu awal di tempat baru memang saya sangat stress n rasa seperti seorang loser. yes, LOSER. news asyik kena reject n re-do je. tapi, kita kan belajar daripada kesilapan. Kalau tak salah, camne nak tahu mana yang betul kan?  Alhamdulillah, now i believe i become better and better than before. so far da tak perlu re do news lagi dah. hee~






Jadi.. Ini laa dunia baru sy sekarang. Alhamdulillah, semua ini drp Allah. Kekuatan ini juga daripada Allah. Allah pinjamkan kekuatan yang tak bertepi kpd saya. Alhamdulillah. Hanya Dia sebaik-baik perancang. :')

So far, I'm enjoying my job. Alhamdulillah :)

So..smpai d sini dulu. Nanti-nanti sy update lg. Kalau sempat I'll share my experience when covering Bersih 3.0 aritu. Pedih mata wooo kena sembur gas.hehe.

Till then peeps! Take care! May Allah grant us wonderful day everyday. :D

Thanks for reading! :D :')