Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Thursday, February 23, 2012

My secret

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih

Assalamualaikum :)



The way i view my life and everything around me changes since i started reading Quran translations.

Cubalah!

Semoga Allah membuka hati kalian juga! Biiznillah! :)
Now...the secret revealed. hehe. Me won't stop reading this love letter. InsyaAllah. :)



Thanks for reading! :D :')

Wednesday, February 22, 2012

wordless wednesday

Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih

Assalamualaikum... :)


love,


Thanks for reading! :D :')

Monday, February 20, 2012

air barli

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum dan salam sejahtera. :)


ini air barli

aku tak penah suka minum air barli.
sebab rasa dia macam.. erk... pelik. hewhew
tetapi..kerana keadaan kesihatan yang memerlukan aku minum air barli ni untuk sejukkan badan,
minum laa jugak. terpaksa tahan nafas time minum sebab aku memang tak suka rasa dia. huu.

Mama cakap aku panas dalam. sebab tu dalam telinga bengkak. dan sakit.wuwu
rasa macam cakap dalam kotak. dah laa suara serak manja kalah Ellah.hewhew
berdengung je telinga ni...
dan Alhamdulillah, lepas minum air ni, bengkak dalam telinga da makin surut.
maka... jika kalian panas badan, bole laa cuba air barli ni.. :)

Love,

Thanks for reading! :D :')

Sunday, February 12, 2012

melting heart

Salam Alaik



melts my heart. seriously. ;)

Love.

Thanks for reading! :D :')

Friday, February 10, 2012

menjaga hati


Salam Alaik



sama-sama kita jaga hati yuk!
hati kita milik Allah.Jagalah amanah daripada Allah. :)
Jum'ah barakah everyone!

Love,

Thanks for reading! :D :')

Thursday, February 9, 2012

abah dan nama

Salam Alaik

da lama tak membebel. selalu update macam ayat poyo nak puitis je. puitis ke? muahaha.
dah lama dah amik gamba kat bawah ni. tulisan abah kat my troli bag.
(taktau laa ape nak panggil beg besa gabak yang slalu org guna utk travel tu ape..kalu panggil beg tarik keluar dari Akademi Fantasia boleh? ngee~)
i guess ni name tag yang abah letak masa aku nak packing untuk masuk UIA dulu. ish dah 4 tahun da pon nama tu terlekat kat situ.hehe .
seeeee.....


sampai hati Abah lupa nama anak sendiri.
sobs sobs. hehe. DAH!! takyah nak tacing pelik-pelik! muahaha
sebenarnya sejak dari sekolah dulu lagi pon abah still tulis my name camni. dulu-dulu kan selalu parents kita yang tulis nama kat muka depan buku sekolah. so,start dari darjah 1, memang abah yang tulis my name kat cover page buku sekolah tu.
dan abah tulis my name FARAH ILIANA. instead of FARAH ELIANA.
nak sentap voley? muahaha. sampai laa umur 20tahun pon abah still tulis my name camtu.
sampai laa di suatu hari, i tegur Abah.

me: Abah ni...nama orang 'E' laa..bukan 'I'.
Abah : eh? takpe laa.sama je.


mana samaaaaa!! hehe.
tak sama ngan yang dalam IC. tapi takpe, i tetap Farah Eliana / Farah Iliana di hati Abah.
Kegirangan kelembutanku. girang di mata Abah. lembut di mata Abah. Bia laa org len nak cakap i xlembut pon.. :P

till then peeps!
love,

Thanks for reading! :D :')

Wednesday, February 8, 2012

bicara rindu

Salam Alaik

ini bicara rindu.
rinduku pada Dia yang satu
rinduku pada Rasul pembimbingku
rinduku pada bondaku.
rinduku pada superhero sejak kecilku
rinduku pada mereka yang berkongsi rahim ibuku
rinduku pada mereka yang berkongsi duka dan tawaku.

Ya Allah,aku rindu.
sampaikan salam rinduku pada mereka ya?
tolong jagakan mereka untukku,ya?.
aku percaya,hanya Allah sebaik-baik penjaga. :)

“Maka Allah adalah sebaik-baik Penjaga dan Dia adalah Maha Penyayang di antara para penyayang.” (Yusuf: 64)




love,

Thanks for reading! :D :')

Friday, February 3, 2012

craving

Salam Alaik


i'm craving for this.
taknak yang masak sendiri.
sebab staying alone n xde orang nk join melantak. :'(
naaakkkkk.sobs.

Thanks for reading! :D :')

Wednesday, February 1, 2012

wordless wednesday

Salam Alaik


love,

Thanks for reading! :D :')