Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Sunday, January 29, 2012

after midnight

Salam Alaik

click PLAY if u wanna hear it :)



After midnight I shall kidnap you from the world

And I'll keep you in my room
Hush now my love and hold my hand
After midnight I shall take you to a place
Where no one else should know of
Hush now my love and hold my hand



You are exactly where you supposed to be
And if they come for you
They would have to find me
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/y/yuna/after_midnight.html ]
Stay
Keep me awake
Keep me amazed
Only for today
Keep me dazed
My love is yours only



After midnight
I shall stay awake
And if you chose to close your eyes now
Hush now my love
I'll watch you sleep



You are exactly where you supposed to be
And if they come for you
They would have to find me





ini adalah lagu dan lirik lagu kegemaranku. heh.
sunggoh, terasa hebatnya Allah.
hebatnya Allah menjadikan manusia itu dengan sangat unik.
berjuta irama dan lagu di dunia.
dan ia digubah dengan indah sekali. Subhanallah. :)


ouh,ini namanya entry doakan Yuna menang AJL26.
walopon bukan lagu ini yg dipertandingkan. :P

till then peeps!

Thanks for reading! :D :')

Wednesday, January 25, 2012

home sweet home

Dengan Nama Allah Yang Maha Penyayang
Salam Alaik

i'm home.
di teratak ayahanda dan bonda.
tapi sayangnya, keadaan kesihatan merosot.

demam,batuk,sakit tekak. dan selsema juga.
makin menjadi-jadi pula. -.-"
asal balik umah je. demam. tak pe lah, kifarah dosa.
da banyak sangat kumpul dosa kecil ni.hikhik.

dan malam ini malam terakhir di rumah.
sedihnya nak tinggal rumah.
pasti akan rindu rumah lagi nanti.
dah laa kepulangan kali ni membawa kerisauan kepada ahli keluarga.huu.

kalian,doakan aku tidak apa-apa ya?
sungguh, kesihatan yang merosot itu daripada Allah.
dan aku tahu, Allah pilih aku kerana DIA tahu aku kuat untuk memikulnya.

InsyaAllah, setelah confirmed dgn pakar nanti,
aku bagitau kenapa.
cuma pintaku,
doakan semoga semuanya baik-baik sahaja.
Bi iznillah. Hanya Dia yang Maha Mengetahui. :)

Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui.
                                                                                          ~ Al-Baqarah 216~


love,

Thanks for reading! :D :')

Thursday, January 19, 2012

38

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih

my best friend called last nite and asked me:

apesal blog sunyi sepi tanpa update?

erk. NO, NO. bukan taknak update, cuma macam.... erm..
entah. 

i got 38 entry in DRAFT.
tiga PULUH lapan. bukan tiga belas.
so, bukan takde idea. cuma macam tak sempat nak tekan publish. #alasan.
huahaha. sorry peeps. kebanyakan entry memerlukan gambar dan buah fikiran yang lebih bernas. 
maka, buat masa ini semua idea yang konon bernas itu hanya layak di DRAFT sahaja.
buat waktu ini laa. tengok laa nanti,kalau-kalau i kerajinan nak menggodek external untuk meletak gambar yang bersesuaian dengan entry, i'll update.hehe. *poyo je macam ramai sangat yang menanti my blog post. :P*

okay, maka dah ade update baru.
so enchek best friend, puas hati?
:P

till then peeps, take care! 
love,

Thanks for reading! :D :')

Thursday, January 12, 2012

pemberontak

Dengan Nama Allah Yang  Maha Penyayang

aku memberontak
apabila segenap yang aku perintahkan
tidak berlangsung mengikut mahuku.

Akulah pemerintah
Yang memerintah setiap gerakan anggota dan pemikiranku

Dan daripada seorang pemerintah,
aku menjadi pemberontak,
untuk memasti
setiap nafas yang ku hela
mengikut perintahku
dari Tuhan yang Satu.


love,

Thanks for reading! :D :')