Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Tuesday, November 29, 2011

ouh DECEMBER!


Dengan Nama Allah Yang Maha Penyayang


hello DECEMBER!
welcome home!
you know how much i miss u aite?

i won't say "be nice" to you,
coz i know u'll b awesome to me. :)

and YES,
i'm looking forward to be with u.

love,


Thanks for reading! :D :')

Saturday, November 26, 2011

hijrah

Dengan Nama Allah Yang Maha Kasih
Salam Alaik

"Dulu:
Mungkin kitalah yang tak kenal Tuhan, tak tahupun siapa Rasulullah SAW, Quran jauh sekali nak pegang apa lagi baca pun tahu tak tahu, solat tunggang-langgang, solat bila rasa nak, ‘aurat memang ke laut China Selatanlahkan, batas-batas pergaulan semuanya digaul sebati dengan nafsu dan syaitan-syaitan yang berpangkat setia. Segalanya hidup semata-mata untuk dunia.
Tetapi,
Tak bermakna hidup ini perlu diteruskan tanpa tujuan, kerana manusia memerlukan perubahan. Tak kisahlah apa yang dah berlaku, lepaskanlah ia pergi dan bawalah diri kepada Ilahi. Permulaan yang kurang baik tak semestinya berakhir duka dan sebaliknya. Permulaan yang baik tak tentu berakhir dengan senyuman dan sebaliknya.  " (Anonymous)

itulah yang mampu kita lakukan sebagai tanda kesyukuran dan penghijrahan.
Hijrah itu kompleks maknanya. terlalu subjektif. saya telah memilih untuk berhijrah kepada satu perubahan yang di tuntut syariat. Semoga istiqamah. InsyaAllah,Semoga Allah sentiasa bersama, mengiringi HIJRAH yang saya mulakan sejak hati mula mengenal cinta Tuhan. Alhamdulillah. :)



Salam Maal Hijrah peeps. 
love,

Thanks for reading! :D :')

Tuesday, November 15, 2011

hakuna matata

Dengan nama Allah Yang Maha Penyayang
salam Alaik

Hakuna Matata
status bb by one of my officemate

wonder apa maksudnya. tapi tak pernah bertanya dan cuba menggali jawapannya.

satu hari, sy buka FB. ternampak status kakak yg 1 usrah dgn saya di IIUM dulu..
statusnya sgt simple n menarik mata.


..tersentuh, hati mula luruh...seandainya rebah, Kau masih ada... 

Hakuna Matata!^^


terdetak dlm hati. apa maksud hakuna matata ni sebenarnya? huu
curious. lantas, encik google membantu dengan engine nya yg berguna. :)

jawapan dari encik google.

click wiki. rupanya 'hakuna matata' membawa maksud 'no worries'

benar, memang itu ayat kegemaran my ofismate. hehe

hakuna matata peeps! ^__^Y


Thanks for reading! :D :')

namanya siapa?

Dengan Nama Allah yang Maha Penyayang
Salam Alaik

bertugas sebagai salah seorang comittee utk Festival Filem Malaysia.
Lucky i am? yeah, no doubt. :P

namun, saya lebih dikenali dengan nama Adik.
rata-rata panggil saya Adik. Adik. dan Adik.
just a few yg rapat je call my nick name, yana.
yang len, memang panggil Adik.
i guess, because i yg paling muda heh? :P

and one day, sebok2 pasal tag nama kami sbg pass utk masuk penjurian session.

dik, nak nama penoh.
Farah Eliana.
xyah nama ayah la kan. bole?

ouh, nama awak Farah Eliana?
a'ah. nape bang?

cantiknya nama. asyik panggil Adik je. sampai xtau nama. hee
:)

''The only source of knowledge is experience."
Albert Einstein

 till then peeps!

Thanks for reading! :D :')