Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Friday, September 30, 2011

senyumlah~

Salam Alaik

terbaca status dan wall photo seorang wanita di FB. photo bersama hadiah birthdaynya beberapa hari lepas. nak letak ayat pompuan, tapi macam kasar sangat bunyi nya.wanita pon bole lah.
dan wanita itu seorang yang saya kenali.
dia, sudah ada yang lain.

maka, saya pulak yang bersedih. tetiba terasa sebak di dada. wanita ini pernah berhubungan dengan lelaki yang saya kenali. dan lelaki itu adalah insan yang rapat dan terdekat dengan saya.
saya lah insan yang paling gembira di saat mereka bersama. Sebab, saya nampak kegembiraan dan kebahagiaan dalam hubungan mereka. tetapi entah di mana silapnya, si wanita telah memilih jalan untuk mengundurkan diri. si lelaki bersedih. saya tahu. kerana saya kenal hatinya.
tetapi saya tak pernah bertanya kenapa hubungan mereka jadi begitu. *tak baek menyibuk hal rumah tangga orang*
saya cuma diam. dan hari ni, terjawab segala persoalan. haruskah saya berterima kasih kepada teknologi? atau lebih tepat lagi, kepada Mark Zuckerberg? heh.
Si wanita berhak memilih yang di rasakan terbaik untuk dirinya. Biarlah, biar dia memilih. Allah lagi tahu. Saya rindukan senyuman anda wahai lelaki. Senyumlah kembali. wanita itu hanya singgah sebentar di hati untuk menapak di hatimu. bukan singgah sebentar, singgah kembali mungkin?  first love between both of u rite? -.-'
Saya tau terlalu perit untuk kamu hadapi.biarlah. lelaki, mungkin si dia bukan untuk mu. masih ada yang lagi baik menanti. Kami, sentiasa mendoakan yang terbaik untukmu. La Tahzan.
Bertabahlah. kami sayang kepada mu.

Senyumlah kembali. Masih ramai yang ingin melihat senyuman mu.

with love,

Thanks for reading! :D :')

Thursday, September 29, 2011

M besar

Dengan Nama Allah Yang Maha Kasih

Salam Alaik

Bermulanya selepas raya sampai sekarang.
tak, rasanya bermulanya pertengahan puasa sampai sekarang.
virus M besar menyelinap masuk setiap liang-liang roma dan meresap terus ke salur-salur darah. Lantas, jantung menjalankan tanggungjawabnya mengepam setiap sel-sel itu ke seluruh organ dalaman tubuh badan. Maka, seluruh tubuh sekarang makin lemah dan lemau, bahana di serang virus penyakit M besar.

bukan M ini.
M = M.A.L.A.S -.-'


Thanks for reading! :D :')

Monday, September 26, 2011

tak sabar!

Salam Alaik


eh, saya tak konvo lagi.
belom. tarikh konvo 10.10.2011.
cantik kan tarikh tu. hee~

ini gambar baju pinjam masa jadik photographer utk photoshoot graduation last year.
hehe.
eksyenn je lebey kann.. :P
nmapak sangat tak sabar! :D


Thanks for reading! :D :')

Thursday, September 22, 2011

menjemput

Salam Alaik

ini daripada status Facebook one of my childhood friend.
Kawan kami, 'Sheera Alias' baru kehilangan ibu kesayangan. Takziah kepada sheera dan keluarga.
Al Fatihah kepada arwah Umi.



Kematian menjemput bila-bila masa dan di mana sahaja. Jangan kita leka dengan tawaran dunia hingga lupa kedatangan malaikat yang akan datang menjemput. Kematian adalah peringatan untuk kita yang masih meminjam nikmat dariNya. Siapa tak sedih kehilangan ibu tersayang. Lebih-lebih lagi dalam keadaan megejut. Nauzubillah. Mohon jauh kepada kami sekeluarga. Cukuplah kehilangan empat ahli keluarga pada tahun 2010. Telah saya simpan ketat-ketat segala yang tersemat di minda dan di dada. T.T

Sheera, takziah. Semoga Allah tempatkan arwah Umi di kalangan para syuhada. Kuatkan hati. Doa kami mengiringi dari jauh.
love,

Thanks for reading! :D :')

Wednesday, September 21, 2011

bahasa

Dengan Nama Allah yang Maha Sayang
Salam Alaik

weekend adalah hari mengemas bersama housemate dengan penuh keriangan.

sapu umah,
mop lantai,
basuh baju,
jemur baju,
cuci toilet,
kemas living area

'kak, MAJEZINE ko ni nak letak mana?'

'majezin pon bole dik oiii!!'

huahahaha. gelak pecah perut laa kami.

itulah bahana bahasa bercampur.
magazine = majalah : majezin.



sebahagian.

susah jugak klu ada minat yg sama neh. berlambak-lambak lah magazine kat rumah.
bila dua-dua sengkek, mula laa rasa nak jual segala magazine ni..huahaha

till then peeps!

Thanks for reading! :D :')

Tuesday, September 20, 2011

winterbells

Salam Alaik



bunny tu sangat comel.
tak caya, try sini.

tapi jangan sampai addicted main macam saya. hoho :D

xoxo,

Thanks for reading! :D :')

Wednesday, September 14, 2011

missing a routine

Dengan Nama Allah yang Maha Kaya

Salam Alaik

i haven't reading for quite a while.
rindu nak spend time golek-golek atas katil and reading.
rindu jugak nak melepak berjam-jam di book store.
tenang je hati bile dapat bau books. huhu




sunggoh, rindu. T.T

till then peeps! take care!

Thanks for reading! :D :')

Monday, September 12, 2011

kosong


Salam Alaik


kekosongan hati perlu di isi, baru hidupmu bererti. :)

love,

Thanks for reading! :D :')

Thursday, September 8, 2011

biskut merajuk

Dengan Nama Allah Yang Maha Penyayang
Salam Alaik

housemate saya asyik perli pasal biskut merajok.
tapi perli-perli pon, bekas biskut tu jugak yang jadi peneman time dia tengok tv. *bangga* hew~ hew~

al kisah biskut merajuk.

ouh, biskut tu merujuk kepada biskut raya ye. :D
saya memang gigih dan berkeras buat sendiri cookies itu dengan penuh kasih sayang.
bentuk ala-ala famous amos (laa sangat kannn). dan berjaya menjadi hasil kutukan lelaki-lelaki di rumah dan luar rumah. :P

masa tgh gegeh menyiapkan : abg long cakap :

mesti xsedap neh. nampak pon da tau.

(me) : biarlah! jangan makan biskut ni nanti.

*abg long mmg kaki buli sebenarnya. maka saya mmg ignore kan je ayat-ayat dengki beliau*

dah lepas waktu berbuka. lepak-lepak n abg long pon kecoh-kecoh nak rasa cookies tu.

ape ke burok sangat bentuk biskut ko neh? nasib baik rasa die ok.
*huh! daku memendam perasaan*

abah plak merasa. lalu berkata :

nape bentuk macam ape je ni.. Allah bagi deria 'terliur'. abah tgk pon tak terliur.
*okay, mata daku da berkaca-kaca. sentap! sobs*

dan spt bese, haruss lah defend diri sendiri kann..

tape,tape. jangan sesape makan biskut yang org buat ni.
*mood merajok bermula*

nak balik ukay perdana : lalu mengambil bekas dan mengisi SEMUA biskut hasil buatan sendiri ke dalam balang.

adik tegur :
kak yaa tak tinggalkan kat umah cket ke? nak makann..
me : tak payahlah. biskut len banyak. makan yang tu je.
*mood merajok masih bersisa.kesian adik adik jadi mangsa*

balik ukay : cerita kat housemate perihal biskut merajok. gelak besar berdekah-dekah laa die. ko gelak ye kak.. tape, tape..

encik bf dtg beraya di rumah. lalu menghulurkan biskut yg di buat dgn penuh kasih sayang kepadanya.
manisnya!
*si dia mmg xmkn manis*

amik balang, sorokkan.
okay, awakpon jgn makan biskut ni dah.
*merajok lagi*

maka,sebab tu nama biskut tu biskut merajok.
huahahaha. *sengal kan nak merajok sebab biskut. huhu~*

till then peeps! :)

Thanks for reading! :D :')

Wednesday, September 7, 2011

idul fitri 2011

Dengan Nama Allah Yang Maha Kasih
Salam Alaik

power puff gedik. hehe. if bkenan nak ngorat adik-adik, kena ngorat kakak die dulu kay. :P 

pagi raya yang berwarna hijau. eh, bukan. ini warna turqoise.
sepatutnya pagi raya pertama bertema kan warna gold, tetapi tetibe berubah warna kerana anak teruna mama. haish! tak pasal-pasal kena iron baju utk satu rumah balik.
nak buat camne, anak teruna sulong mempunyai kuasa veto untuk menukar dan membuatkan daku hangin satu badan di pagi raya. -.-'
*mau xhangen..kite da siap iron baju tudung bagai..kena tukar uniform plak..kalut weyh!*

ini lah bahana mencari baju melayu murah di malam raya.
lalu, warna pilihan tiada lagi untuk dibeli. nasib baik, KAMI, *geng power puff girl* ada beberapa pasang tema colour baju raya. :D

jika tidak, tema kali ini pasti caca marba. huu~

 anak abah

 anak abah n anak-anak abah. hehe

 wif cuzzie
 kesayangan. :D


wif cuzzie. :)

ouh, anak teruna abah tiada dalam gambar. sabotaj. hehe
dan rupanya, kami terlupa utk mengambil gambar dengan mama. -.-'

p/s : sudah mula merindui geng powerpuff gedik. eh, powerpuff girls. sobs.

love,

Thanks for reading! :D :')