Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Sunday, May 29, 2011

rinduu~


Dengan Nama Allah yang Maha Penyayang

Salam Alaik.
Alhamdulillah, just came back from outstation at Kuantan.
had assigned to be an assistant director. feel good then. Alhamdulillah~
Thank you Allah for all the strength. :)

dan awak,

saya rindu.
awak tau siapa awak kan? :)


love,

Thanks for reading! :D :')

Andai itu takdirnya~

Dengan Nama Allah Yang Maha Bijaksana

Salam Alaik

Last week, kami ada shooting in studio with our host, Jehan Miskin.
Ahha! saya da jupe Jehan. Xrasa pape pon bile jupe artis ni.. haha (gelak jahat)
but, he's good,really good. :)

semasa shooting, tetibe di panggil big bos utk buat rehearsal suara latar @ voice over.
hehe.. memang da pernah buat suara latar utk progam tv. tapi, still kena banyak improvement. nak kena blajar lagi buat projection suara dari perut. huhu~.
Da laa i ni xpandai menyanyi. Mana laa pandai nak buat suara dari perut bagai ni..hehe
lalu, boss panggil untuk latihan emotion n penghayatan message.

woaha! bab-bab mengahayati ni laa syahdu cket. di suruhnya saya duk sorang-sorang dalam bilik meeting, n blank kan otak. da laa xreti duk diam.. di suruhnya blank otak plak.. memang syahdu laaa.. hehe

after a few minute, he came n told me. in emotion, we have 3 main emotion, which is :

sad
mad
glad

and, die suruh saya create one situation of glad. jenuh laa pikir ape yang buat saya gembira sangat dalam hidup ni. and i choose to imagine that i went to Mecca, solat there, melawat makam nabi Muhammad, cry when i sujud to HIM. and yes, i am really happy when i imagine i am there. i was crying sebab sgt terharu dengan keadaan itu. eheh. but then, boss stop me and asked :

why did u cry?

i am too happy sir.

thats not what i mean by glad. tuka situation. i want u to imagine something that have peak of glad.

aduh, syahdu! nak glad pon ade macam-macam eh?
pastu tukar laa, change situation, which part of story that i go to visit my bestie at Birmingham.
ada laa part yang buat i felt really happy. tanak laa cite kat sini. *malu* hehe
masa ni pon kena pejam mata jugak. then after finished hayati feeling happy tu, bos da tak tanya pape, but he said,

your happy or glad, doesnt have a high peak.

hehe.takde high peak of glad? takkan nak pikir bestnya kawen bos oi... xpernah kawen lagi.. so tatau cmne rasa glad tu.. ;p

next, tukar emotion. SAD plak.
ouh, yang ni, kejap je laaa,, pikir bout parents and family cket, teros air mata beranak sungai. haha

last, MAD.

jenuh laa duk pikir nak marah sape. and boss helps with create a situation like duit simpanan kena curi laa, camera hilang laa, orang rosakkan kepercayaan laa. macam-macam. tapi i am FAILED! kelakar giler rasa bila xdapat nak feel the real mad tu. huhu

then boss told me :

but how could u cant express ur 'mad'?

sampai akhir session pon, i still cant express my super mad.
at the end, bos said:

awak da bole jadi pelakon. cuma kena belajar utk feel 'marah'. in sending message thru voice pon, u need to feel what u r saying. jangan bersuara without any feel.

hehe. rupa-rupanya kan. Ingat senang nak buat suara latar? :)

nah, tatapan gamba Jehan waktu shooting in studio utk korang. :)



hehe.. jangan lupa saksikan program kami di TV1 ye.
setiap selasa, 9.30 malam.
dokumentari 'Andai Itu Takdirnya'. :)
till then peeps,
take care!

Thanks for reading! :D :')

Saturday, May 28, 2011

senyumlah sayang~

Dengan Nama Allah yang Maha Cinta

Salam Alaik

putaran hidup yang berkisar sepanjang hari dan minggu kadang-kadang seperti tergelincir dari radarnya.

penat.
saya juga manusia.
penat itu normal. :)

pada suatu pagi yang kurang ceria untuk saya mulakan hari dengan senyuman.
dengan gloomy face, bekerja yang memerlukan saya berjumpa orang,
tetapi tiada senyuman sapaan saya lemparkan.
how bad i am bila tidak sedekahkan senyuman.

lalu,disapa mereka yang penyayang.

'kenapa tidak senyum sayang?
senyumlah. kan manis bila awak senyum.
awak seperti menjadi org laen jika tidak tersenyum bila jumpa orang.'

:)
is it that obvious?
sorry all. saya cuma akan senyum bila saya ikhlas nak sampaikan senyuman.
teehee ^____^


with love,

Thanks for reading! :D :')

Monday, May 23, 2011

lemau~

Salam Alaik

yana, awak xde keje ke? muka da macam ayam berak kapur.

ni apehal buat muka nak kena starlight ni? wa starlight lu br tau.

nah duit,pegi turun beli kan air kat kitorang.
(wah, yang ni sy suka! laju jee turun bawah. haha)

mungkin kerana, dah tak biasa duduk diam sampai sume org bole nampak betapa saya seperti sangat LEMAU bila stay in office, without any specific work.

macam nak salahkan jadual shooting pon ada.

Kenapa cuti shooting?
kenapa shooting start next week? kenapa? dan kenapa?
eceh, konon bajet gaya xpauas hati habes la tu.haha

okay, abaikan. susah jugak bila jadik manusia yang hyperaktif ni.
memang lemau habisss bila xkena buat kerja yang perlukan pergerakan.
haish, patut ke salahkan diri terlalu biasakan sangat diri dengan keaktifan?
macam-macam laa ekau ni farah eliana.

dan dek kerana lemau nya keadaan skarang, jari ni seperti aktif plak nak menaip.
bukankah itu salah satu kebaikan lemau nya keadaan? hoho -.-'
tapi betol laa,.kerana lemau nya keadaan ni,ade jugak laa masa duk balas2 msg customer kat fb.. hee..

tapi tu laa.. lemau je ghase bile xde specific keje neh.. selain drp buat research n contact pusat-pusat utk shooting, mengacau orang je laa kejenya. wuwu

Ouh boss.. cuba bos bg sy kerja yg best yg perlukan pergerakan. penat daa saya kaco abg editor dan buli staff len. da bosan buli mangsa yang sama. nak cari mangsa buli yang len plak..

argghhh..lemau!


Thanks for reading! :D :')

cerita di Hong Kong~

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah

Salam Alaik

Sorry! sorry! sorry! laamaaa sangat simpan cerita HK ni.. xsempat nk update.. sowi yep! hee~
Anyway.. tujuan ke HK baru-baru ni bukanlah untuk berpoya-poya mencari Aaron Kwok sahaja, tetapi ada mission yg lagi besar! hehe. Saya ke sana bersama-sama 24 org lagi leader dari UIA.
kami ke sana in a mission of culture and educational exchange. Selain melawat negara orang, kami ke sana untuk melihat mcmna universiti kat sana uruskan hal-hal yang berkaitan dengan accomodation and hostel management dorang..

well..its really suprised us! facilities dorang mmg hebat! walaupon xramai student yg stay kat hostel compared to us yg kat UIA ni (semua budak UIA wajib duk hostel), but then, facilities dorang memang terbaik! security level pon memang kelasss habis! :)

hehe~ neway, ape barang cite without gamba kan? hehe.. jum layan gambo kat HK plak.. :)

 depan hotel kami menginap.. :)

 wif rashid. ni otw nak ke hostel HK Poly U. Poly U ni merupakan uni terbesar di HK.

 tadaa! da nmpak hostel dorang. di tengah-tengah bandar kott.. hee

 at student Hall. wif Nuha n Wana.

 in their room. siap ade aircond, phone, bilik mndi ada bath tab lagi. ekau ado? hee

bilik piano. abaikan si pelakon cemerlang itu. ;P

 ni plak bilik karaoke dorang. 

 ni depan bilik laundry. comel kan org sebelah sy? hehe

 apesal dgn Rashid lagi neh? huhu. 

 wif Hong Kong Polytechnic Uni representative. :)
*bangga jap ngan baju kebangsaan sendiri.hee*

 tengah tunggu bas awam. :)

 gadis-gadis melayu berbaju kurung di negara orang. hehe
ni kat area Harbour. belakang tu star cruise. mampu amik gambo je laa kan.. nak naik, kena tunggu Herbalife la yg bawak. hehe

 symphony of light. cantik gileerrr lampu2 kat bangunan seberang tu. :)

 abaikan lagi muka kepenatan itu. ;p

 ni plak next day, yg mana kami meneruskan misi-misi dakwah. ecece. ni di Kowloon Mosque. penyerahan Quran dan sumbangan khas dari Msia. 



 next, at Peak Tram. naik puncak bukit di Hong Kong utk melihat keindahan tanah ciptaan Allah. Subhanallah.

 Disneyland! hee

 ni plak Last day before pulang ke tanah air. berehat di lobi Hotel sebelum kluar jalan-jalan buat kali terakhir.
 musim spring. so, sejuk berangin camtu je laa..hee

 the girls.

 apa aku buat tu? ish.
 di HK airport


akhirnya. Papai Hong Kong.
Alhamdulillah, nikmat yang Allah bagi telah membawa kami pergi dan pulang dengan selamat. 
betapa hati sangat bersyukur dan kagum melihat Islam di merata dunia. Alhamdulillah, AllahhuAkhbar. 
Hanya DIA yang Maha Tahu setiap yang terbaik untuk kita. :)

'Maka nikmat Allah yang manakah kamu dustakan?' Ar-Rahman.






Thanks for reading! :D :')

Wednesday, May 18, 2011

Syukur kepadaNya.


Dengan Nama Allah yang Maha Kuasa

Salam Alaik

Saya panjatkan kesyukuran kepadaNya,
Yang Maha Besar,
Yang Maha Esa.
Maha Kuasa.

Alhamdulillah, bersyukur dengan setiap nikmat yang di berikan.

TQ Allah, TQ Abah, TQ Mama, TQ lecturers.

Terima Kasih di atas setiap bantuan dan doa yang sentiasa mengiringi setiap perjalanan kehidupan. heart u all.. :)



Thanks for reading! :D :')

Sunday, May 15, 2011

Kita memohon, Dia tentukan.

Dengan Nama Allah Yang Maha Mengetahui



Kita memohon kekuatan,
dan Tuhan memberi kita kesulitan-kesulitan untuk membuat kita kuat.
Kita memohon kebijakan,
dan Tuhan memberi kita persoalan untuk diselesaikan.
Kita memohon kemakmuran,
dan Tuhan memberi kita otak dan tenaga untuk bekerja.
Kita memohon keteguhan hati,
dan Tuhan memberi kita bahaya untuk diatasi.
Kita memohon cinta,
dan Tuhan memberi kita orang-orang bermasalah untuk ditolong.
Kita memohon kemurahan/kebaikan hati,
dan Tuhan memberi kita kesempatan-kesempatan.
Kita tidak peroleh apa yang kita inginkan,
Kita cuma mendapatkan segala yang kita perlukan.

=diambil dari fazrul, Blues Selamanya 106=

Notes tagged by my dearest friend, Zul. bila rasa nak jatuh, rasa down sangat-sangat, rasa buntu, rasa nak give up, i'll read these. ntah bagaimana, ada pelbagai rasa. rasa macam kena lempang sebab xreti bersyukur pon ada. Rasa macam nak nangis sampai tersedu-sedu pon ada. rasa sangat sayang pada mereka yang sayang pada saya pon ada. eceh. Alhamdulillah. Zul, tq very much. heart u dear.

ouh, jgn salah sangka. Zul ni pompuan. hehe. tq Zul. aku tau ko ikhlas tag notes ni. i can feel it. Alhamdulillah. TQ Allah sebab bagi saya ramai kawan-kawan yang sayang saya., bagi saya ramai kawan-kawan yang mengambil berat, Terima kasih kerana bagi saya MEREKA. TQ ALLAH.

saya takkan give up. TAKKAN. TAKKAN! Saya tau, Allah sedang menguji saya. Allah sedang menguji kesabaran dan kesetiaan saya. Allah uji saya sebab Allah sayang saya. kan? :)








till then peeps,
take care.


Thanks for reading! :D :')

Tuesday, May 10, 2011

update~

Dengan nama Allah yang Maha Kaya

Salam Alaik

Alhamdulillah,
just came back from Herbalife training and vacation from Bangkok.

TQ Herbalife! :)

InsyaAllah, akan berusaha sehabis mampu for next goal.

ayuh ke KOREA september nanti! yeah!


Thanks for reading! :D :')

Tuesday, May 3, 2011

kerja ouh kerja..

Dengan Nama Allah Yang Maha Besar
Salam Alaik


hari-hari saya keje, keje, dan keje.
Hari pekerja pon keje jugak.

TERBAIIKK!

tape, keje rajen-rajen, baru bos sayang lebey...hehe

sunggoh,nak sangat update sambungan cerita HK.
tapi, kekangan masa membataskan segalanya. chewah.

Alhamdulillah, hav fun sgt keje skarang. penat memang penat, klua 7.30 pagi, shooting smpai 8 scene sehari, buat script bagai lagi..kul 10 mlm baru blk.. tapi.. best! hari- hari blaja benda baru. hari-hari pon kena buli. Eh, bukan buli ape pon. di buli di sini means di usik. Mama Abah, dun worry, they love me n care bout me. hehe.

rasa macam adik bongsu je tyme keje. kalo tolong wat keje teknikal lebey-lebey cket, mesti kena marah. tak baek taww diskriminasi. mentang-mentang saya ni pompuan. saya pon bole wat keje teknikal tau. huh. tapiii..sy tau dorang marah sebab sayang... hehe

okay, ini laa antara keje saya.. kekadang jadi assistant director.









jadi assistant abg teknikal


jadi assistant bhgn lighting n sounds


jadi clapper girl


jadi assistant make up artist

dengan kata len, saya jadi penyebok untuk semua benda. hehe.

nmpak best, tapi, nasihat saya, kalo korang xtahan penat, xtahan keje lebey masa, jgn libatkan diri ngan keje production camni. ;)

muka xle ketat lagi farah eliana? huhu

till then peeps!
take care! :)

Thanks for reading! :D :')