Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Wednesday, March 30, 2011

budak tak sedar diri

Dengan Nama Allah Yang Maha Kasih

Salam Alaik


study week ouh study week. my final exam just around the corner. just around means, SANGAT dekat. lusa je pon. tapi, tatau laa hantu ape yang merasok diri buat saya sangat RAJIN study sampai tido pukul 3, 4 pagi. eceh. bukan study buku laa. study GAME.

hamik kaw. gatai tangan sangat godek hard disk sampai jumpa folder game yang ade dalam 130++ game dalam tu dan hati macam :

eh,eh, bile masa plak ade game banyak-banyak ni?

eh, eh, nape sume game best-best ni?

eh, eh, bile nak habes level maen ni?

okay, itu kata hati kanak-kanak yang tak sedar diri yang dia tengah study week, ade 5 paper final menanti, tak sedar diri ni last final exam untuk her degree, pastu macam hape je maen game tak hengat dunia. itu laa dia, budak xsedar diri. Haisshh!

pastu, bila sedar dah tak banyak masa untuk study, mula laa gelabah carik buku, baca dalam 4 page, mata pon jadi layu, tukar position study atas meja ke tempat yang lagi best ----> katil yang ade tilam empuk. pastu, sambung baca buku, tarik teddy bear konon-konon untuk keselesaan study, pastu, tak sampai 5 minit, mata layu lagi, tangan pon layu, sume layu pastu teros mimpi best-best. maka, sikap gelabah yang konon-konon nak baca buku kat position yang best tu teros jadik lena yang panjang~

bagos kan? pastu, bila bangun, mula laa rasa cam nak nanges sebab rasa buang masa giler duk tipu diri nak study, tapi jadik stido. :'(
pastu mula laa hangen ngan sume orang sebab jeles tengok dorang rajen study. pastu lagi, mula laa STRESS merajai diri sebab rasa banyak giler topic nak kena cover tapi macam takde mood nak study. kesian mood di persalahkan. dasar manusia kan. salah sendiri, tapi nak jugak kata menda len yang salah. huhu.

so, skarang, budak ni tengah STRESS. cara nak hilangkan stress adalah tido. eh, cukop-cukoplah tido fel oii. wuwu. Haa... ade cara yang lagi bestkan utk hilang kan stress? ape? men GAME? pandai!

okay laa. bye korang. Game Mystery Age sedang menanti. eh, tanak lah. men plant vs zombie pon best jugak. okay, masih tak sedar diri ye. kalian ade ubat untuk budak xsedar diri ni tak? huhu.


nah, amik laa. tatapan gambar poyo budak tak sedar diri ni. hee~


love,

Thanks for reading! :D :')

Sunday, March 27, 2011

saya TAKKAN give up!

Dengan Nama Allah Yang Maha Kasih

Salam Alaik

Baru lepas on call ngan mama. hari ni berkali-kali mama call, tapi xsempat nak angkat n cakap ngan mama. petang, call mama balik. tapi, Abah yang angkat. cakap ngan abah, bagi report harian.tapi,masih xdapat cakap ngan mama sbb mama tgh solat. so,
borak-borak ngan abah je laa petang td.. tyme nk maghrib camtu, mama call balik. masa tu sy di toilet. so,masih xdpt cakap ngan mama. dlm kul 9 baru call mama blk sebab klu call tyme maghrib, mmg tau still xdapat cakap ngan mama sebab mama bz dating ngan Penciptanya. macam susah giler kan nak cakap ngan mama hari ni. selalunya call sekali, teros dapat cakap ngan mama. tapi, Allah saja menambah tahap kesabaran saya utk buat saya hargai mama n kasih sayang melalui suara mama. Alhamdulillah. ;)

bila dapat oncall, memang full report laa kena submit. dari cerita bangun tido, cerita pegi mana, dengan sape, buat ape, cerita Herbalife, cerita hati, cerita sedey. cerita syahdu, sume ade. siap tambah gossip, tambah cerita family, cerita adik-adik, cerita gelang mama da longgar sebab body mama shape up laa.. macam-macam! hehe

tapi, lepas jee cakap sume tu, satu perasaan ajaib muncul. persaan apa?
perasaan LEGA!
hehe. macam beban batu seketul da takde atas kepala. mama xde laa bagi nasihat pape pon. she just lend her ears, listen to me, laugh wif me. thats all. tapi, memang terapi hati TERBAEK! teros macam semangat baru datang.. yeay! ajaibkan suara seorang ibu.. :)

dan...lepas cakap ngan mama, teros rasa macam, okay,aku takkan give up! struggle for last final exam, struggle utk Herbalife, struggle utk tolong org sehat! yeah!

''Ya Allah, Kau permudahkanlah setiap urusanku. Kau jagalah lisanku, kau jagalah hatiku, kau jagalah akhlak ku. bantulah aku untuk mencapai impian dan tanggungjawabku. Kau kuatkanlah hatiku Ya Rabb, permudahkanlah, permudahkanlah. Engkau yang Maha Memahami dan Mengasihani. Permudahkanlah setiap urusan ku.. Ameen.'' :)

with love,

Thanks for reading! :D :')

Thursday, March 24, 2011

minggu-minggu terakhir.

Dengan Nama Allah yang Maha Sayang

Salam Alaik

Ya. Minggu-minggu terakhir di UIA. saya pon tatau apa yang patot saya rasa. gembira sebab da habes buat degree? gembira sebab da xperlu stress-stress pk pasal assignment, pasal exam, pasal kerja editing sume tu? entah lah.

apa yang saya tau n rasa skang, saya sedih utk tinggalkan mereka. Nurul, Masyi n Sal. kami selalu berempat. setiap petang, wajib makan sesame utk meluangkan masa bersama. tapi, sejak i busy dengan student life, bz ngan iiumfm, bz ngan Herbalife, masa yang di luangkan bersama-sama makin berkurang.tak, SANGAT KURANG sebenarnya. bila balik bilik, ,masing-masing sibuk ngan kerja masing-masing. so, xkan laa nak kaco kan. maka, bila da balik lewat malam after follow up customer, masok bilik sendiri, buat kerja sendiri. kalo xpon, i balik, settlekan apa yang patot, n tido. memang sangat jarang lepak, duduk, gelak n layan muvi sesame.

plak tu, my weekend selalunya di penuhi ngan training Herbalife @ outing pegi distribute flyers.
so,memang makin jarang laa bersama dorang. dan bila di minggu-minggu terakhir ni, masing-masing akan sibuk ngan assignment masing-masing n preparation for final. -.-'

sometimes, rasa sangat xbest bila masa tu macam sangat singkat utk bersama. rindu nak bgelak ketawa tak hengat dunia bersama-sama. Tatau laa kalo dorang terasa hati ke hape sbb mmg sangat jarang spend time together. sobs.

Dalam hati, saya memang sangat sedey. tapi, saya ada target yang perlu saya capai utk kehidupan saya. study n business. two ultimate goal after religion. saya terpaksa jadik selfish di semester terakhir ni sebab Allah dah bg petunjuk apa yang perlu saya buat utk masa depan saya.Tapi itu xkan mengubah kasih n sayang kepada mereka. Hanya Allah yang tahu betapa saya sayang n hargai mereka dlm hidup saya. T.T

Nurul,Masyi, Sal. sowi sangat sebab macam da lama xspend tyme sesame. i'm really sorry. Gonna miss all of u.. sayang kowang ketat-ketat. :'(

Friendship Forever



tetibe entry ni bertukar jadi entry sedey.


Thanks for reading! :D :')

pelbagai rasa di lubuk hati

Dengan Nama Allah Yang Memiliki Rahsia Hati

Salam Alaik

Tinggalkanlah aku dalam sepiku,
biar di bawa angin lalu,
engkau, aku dan kamu,
jangan di biar kenangan berlalu.

Gusar di hati,
hiba yang menyelubungi,
biarlah ianya sunyi,
terpahat di sanubari.

Tinggalkanlah aku dalam sepiku....
Biar di bawa angin lalu...



Thanks for reading! :D :')

Wednesday, March 16, 2011

Doo Bee Doo~



Did you hear the news on the radio today?
People have agreed to give their love away
I can't wait to be there in line!
Politicians have agreed to honour and obey
They'll come down and listen to what the people say
I can't wait to be there in line, no no!
Children will play in the streets
Loving everyone they meet
Open hearts will be the rhythm of the day
Neighbours will greet each other
Sisters and the brothers
Even enemies will come to be friends
I can't wait to be there in line
If you are ready
Feel free to come around
If you are ready
Vem ca amigo, irei levar-te la
If you are ready...
Say you want to live and grow in kindness every day
Say you know the meaning of love
See every person that you meet
As every you and every me
And then I'll know you feel the rhythm of love!
I can't wait to be there in line, no no!

Great song! great voice! Love it! :)

Thanks for reading! :D :')

Wednesday, March 9, 2011

new name

Bismillahirrahmanirrahim..

Salam Alaik

Farah Eliana nama di beri. Sejak dari kecik lagi suka ngan nama sendiri. Bole plak camtu kan? :P tape, mama n abah pilih nama tu ngan penoh kasih sayang kot.. mesti laa suke kan..hehe

tapi kini, tetibe nama tu macam da berubah.

Farah Eliana telah di beri nama baru.

Kalau dulu, Kak Na (my senior) panggil saya
Sharifah Aryana.
(kowang kena tanya kak na sendiri knpa sy dapat nama camtu..huhu)

zaman skolah dulu, ada yang panggil
budak kecik
*skang da xbape kecik kott...wuwu*

n mostly, kawan2 rapat panggil
yana
farah

close family n relatives
yaa

tapi, sejak selalu duk studio ni,
tetibe dapat nama *komersial* baru.

farah eliana da btukar jadi

Far El
Elly

and last skali jadik
Fel

tetibe nama panjang i jadi simple amat!
haha..

and skang ni ade nama yg lagi best

*HYPER*

my lecturer gave that name to me..
haha.. hyper sgt smpai dapat nama panggilan baru.. huhu~




till then peeps!
take care! :)



Thanks for reading! :D :')

Thursday, March 3, 2011

saya dah berubah, anda bila pula?

Dengan Nama Allah Yang Maha Besar

Assalamualaikum
salam sejahtera ke atas kamu. :)

rasa macam da lama giler xupdate blog. mesti kowang rindu tuan blog ni kn? :P
skang ni quite bz dgn mcm2 hal. keje memang xyah cakap laa.. belambak-lambak. tapi bole je duk kat bilik, lepak2, sebab sangat 'RAJIN' nak buat. ish..memang dasar budak rajin kan. nk buat camne. -.-'

by the way, bile update je, mesti nak cite pasal Herbalife. sowi ye kawan-kawan. Herbalife tu dah part of my life. so, mmg akan ade laa selit2 walopon cket pasal Herbalife ni. hee.. :P

Alhamdulillah, dah dekat 2 months consume. HERBALIFE memang SANGAT BEST n LUAR BIASA!

kenape best? sebab :

ari tu pegi photocopy notes. tetibe ade sorang junior tegor :

kak yana!! da kurus laa skarang! pipi tu yg plg nampak skali..
ye ke? Alhamdulillah.. akak mkn herbalife. Alhamdulillah, da bertambah sehat n body pon da fit.
she replied : akak pon mkn Herbalife? jd ke?
Alhamdulillah, its works on me,. u xnk try?
she : ye ke kak? nk tau jugak la psl Herbalife ni..

itu salah satu drp teguran.

next

kakak! da kecik! jelesnya..

yana, da makin slim ea skang..

yana! u nmpak healthy compared ngan dulu. slalu nmpak u pucat2, slalu xsehat je dulu..

Alhamdulillah, tu yang org len nampak. yang saya sendiri rasa?

~i lost my migrain
~lost weight 5kg after 7 weeks consume
~ segugut da kurang
~ felt more energetik

dan, yang paling best,

hari tu selongkar balik baju2 lama sebab nak pakai utk dinner. Malas nk beli yg baru. so, recycle, mix n match je laa kan. pastu, i saw my old jubah. da lama xpakai jubah tu sebab da ketat n xmuat nak pakai. (i love wearing jubah..tp sbb tyme gemok, da xmuat..so jubah tu di abaikan..hee) tetibe terdetik hati nk try sarung. MasyaAllah! i da bole pakai balik jubah tu! size XS tu! YEAY! Alhamdulillah! da xperlu membazir beli jubah baru.. yeay! TQ Allah temukan sy ngan Herbalife. TQ Herbalife! :))

ini before n after

tak caye i sebesar tu dulu?

ok, ni real picture. 2010 punye gmbo.

ni 1 lg bukti. *malu tgk diri sendiri yg kembang..sobs*


and ni gmba last week. i amik semata-mata nak wat testimonial. huhu
jubah tu size XS okay! hee

and last week, balik timbang mama ngan abah.

Mama : lost 2.3 kg, umur dalaman da makin muda setahun.
Abah : xbyk perubahan sgt. but he said, he felt more energetik, ari tu pegi medical check up, kolesterol pon da turun.

Alhamdulillah! Alhamdulillah! Happy sangat bila Allah bantu usaha kami utk tingkatkan kesihatan. Alhamdulillah!

and, most of my customer = my lecturer sayang laa. i love them n i want them to be healthy. Alhamdulillah, Allah bukak hati dorang utk cuba makan produk ni.

orang tua kan, memang manja laa cket. selalu nak kena remind n check dorang minum ngan betol ke tak. yang paling comel, siap mintak tolong buat shake utk dorang. tapi takpe, saya suke! hee~ i buat shake utk dorang nga penoh kasih sayang tuu... ingat senang nk dapat kasih sayang dari Farah Eliana mudah-mudah? hehe

Alhamdulillah, most of them makin sehat, felt more energetik.

one of them selalu msg me:

Power lah teh tu, dah mlm tak letih. very focus. Ini akibat minum petang tadi!

kenyang sangat minum shake for dinner. malam tadi tidur lena!

itu personal testimonial dari dorang. Alhamdulillah! Alhamdulillah! TQ Allah! TQ Herbalife!

kalian, xnak join utk sehat bersama kami?
feel free to contact me!
agak2 malas nk anta mel, msg je kat my FB.. :)

improve health, gain weight, loose weight,
ask me how!


Thanks for reading! :D :')