Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Sunday, February 27, 2011

first impression~

Salam Alaik

hari-hari lepak studio dan bergelak ketawa bersama budak2 praktikal IIUM.FM

free cket, lepak kat studio.
ade gap cket, pegi studio.
class cancel, lepak studio jugak.
hari-hari muka ni menyibok kat studio.huhu

one day, si suatu pagi yang hening. (hening ke? haha)

one of studiomate tegor.

N : aku xsangka laa ko camni.
me : ha? camni? camne?

N : aku xsangka la ko ni friendly camni.
me : ( i was like..HA??? wondering habes laa kan..haha)
nape? ko ingat aku camne?


N : tade r..aku xpenah expect pon yang ko ni friendly n bole masok nga kitorang yg gile2 ni.
aku bajet ko ni mcm sombong kot... stok budak pandai kan. mesti fokus blaja je.
mana nak kwn nga org-org camni. xsangka plak ko friendly n bole tahan jugak laa gile2 nya.
me : haha..first impression xle blah.. ade ke camtu..
aku sengal bertempat laa.. ngan org kurang rapat, mmg aku xbuat laa prangai sengal n gelak xhengat camni.. lebey2 lagi klu ngan laki.. mmg la macam sombong..

N : tu laa.. siyes r aku mmg xpenah ter fikir yg ko ni org yg camni. tp bagos laa..xde laa kitorang segan nk wat sengal..hee

*conversation di teruskan dgn lawak sengal mengisi masa yg terluang*

LOL!
siyes, memang sangat terkejut kot bile die cakap camtu. Xsangka Farah Eliana ni friendly?
huahahaha. Maybe sbb kami xpenah bertegur sapa n bercakap kot sebelum ni.
nak-nak die tu lelaki kan.mmg tinggal harapan laa nk tegor tanpa tujuan. -.-'

TAPI, TAPI, TAPI,
skang ni bile slalu lepak sesame, gi makan sesame, klua g bli buah sesame,
bgelak ketawa xhengat sesame,bole plak dorang tanya camni :


*ko ni memang 'masok air' eh?*


ggrrr!! aku tak masok air laa. aku join pakatan SENeGaL ari tu.sebab tu jadi lil bit sengal. hee~ pastu, one day, dorang tgh tgk video Heliza buat aksi sengal.dorang pon beria2 laa panggil aku.


far el! far el! meh cni cepat.. aku nk soh ko tengok cermin diri bile ko sengal n mengade2.


ciess! ko ckp aku mengada-ngada? *haha, ok, admit.mmg ngade pon*. Pastu bole plak nak compare aksi Heliza yg comel tu dgn Farah Eliana yg kurang comel ni? sampai hati dowh...wuwu..


n yg paling xle blah, soalan cepu emas yg paling best bile da rapat n open to ask anything


*far el (nama baru yg di letak sesuka hati dorang), bakal husband ko xpenah merungut ke layan ko yg sengal camni? *


perghh!! sentap dowh! haha..


lalu, dengan sopan santun nya daku menjawab :


*hee..sebab aku sengal laa die syg aku. kan aku jadi diri sendiri. selagi aku tak melampau, die layan je laa. kalo agak2 die malas nk layan perangai kanak-kanak ribena aku, die buat taktau je laa..*


*memang patot laa ko pilih die.. kalo aku, tak tau laa dpt layan tak awek sengal camni.*


CIESSS!


*******************************************************************


but, whatever it is.. its good to know others impression toward us kan?
hehe..
till then peeps!
take care!


Thanks for reading! :D :')

Tuesday, February 15, 2011

shining like a star!

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih

Salam Alaik

Last semester, before pulang cuti semester, i met my luvly sister, Kak Sai'dah. She's in her last semester time tu. So, mmg xdapat nak jupe dah after this. Lagi-lagi Kak Sai'dah duk Singapore kan. Lagii laa susah. We may meet, tapi bukan dalam masa terdekat laa kan. :)

Anyway, before berpisah, kitorang sempat share many things together. Air mata asyik bertakung je time tu. -.-'
Shared many story and hati pon macam berat sangat nak berpisah. :'(
At last, before left, she gave me this :


A star brooch. Ouh, ni hasil pencarian Google ye. saya malas nak snap pic. tapi brooch tu lebey kurang camni laa, in red colour.. :)

Kak Sai'dah said :

Yana, ni brooch kesayangan i.
hope u'll
SHINING LIKE A STAR

MasyaAllah, terharu sangat time tu. *sobs*

I luv u kakak. InsyaAllah, i'll b a star. That's a promise my dear sister. InsyaAllah. May Allah Bless us. :)

Kak Sai'dah, yana rindu akak sangat. Rasa macam nak g S'pore nun jupe akak, hug u, talk to u, n cry on ur shoulder. Kalo dulu, sebizi mana pon kite, mesti jupe jgk walo sekejap kan?
sekarang mmg susah laa n since akak da blk S'pore, agak susah nk contact bagai. -.-'
Tapi, walao apapon, Yana sentiasa ingat akak, doakan yang terbaek untuk akak. I heart u kakak. Rindu akak sangat.. :'(


Thanks for reading! :D :')

Monday, February 14, 2011

kan Allah tu Maha Mendengar :)

Dengan Nama Allah yang Maha Mengasihani

Salam Alaik


hari ni supposedly ade 2 presentation.
1 : Language for Academic purpose
2 : Communication Theory

semalam tido pukul 5pg sebab siapkan sume slide segala bagai.
tu pon yang Comm theory macam byk lagi nk kena tambah.
badan memang penat amat lah. weekend yg di gunakan sepenuhnya utk Herbalife, malam baru balik. tapi dengan izin Allah dan bantuan amazing tea mixHerbalife, badan still rasa energetik even stay up smpai 5pg. Klas n presentation start pukul 8.30pg. maka, hasilnya, mata panda laa kan..ape lg.. huhu

Actually, my group memang sangat xready nak present sbb slide kitorang macam ada byk lagi nk kena betolkan. nak bangun tdo pon, amik masa loading lama giler. bagos kan? alarm kat hp drp pukul 6.30 lg duk berlagu riang, tp bese laa.. bgn pagi kn.. nak-nak tyme dapat cuti am. memang liat.. entah bila laa nk berubah neh.. -.-'

pastu, di sebabkan sgt xready, hati macam serabai giler, cuak nk present, sume ade.. bangun plak, mata bengkak. alergic habuk lg laa kot. dgn merah-merah mata nk pegi present? ouh, confident level jatuh merudum laa jawapnye.

bila keadaan camtu, HATI,OTAK,JIWA, DIRI,
cuma mampu

BERDOA.

Sungguh laa Allah Maha Mendengar kan?

memang dari malam tu lg saya DOA je supaya Allah tolong permudahkan urusan kami.
DOA je supaya madam datang lambat n kami XPERLU present.
DOA lagi supaya kitorang sempat siapkan slide.
DOA lagi supaya mata da xbengkak.
DOA lagi supaya Allah tolong kuatkan hati kalau kena marah kalau present LOP tak best -.-'
DOA lagi supaya tak present Comm Theory ari ni.

Alhamdulillah. Allah dengar.
sampai-sampai kat klas, madam xsampai lagi. tgk2,first presenter duk kalot nk betolkan projector sbb projector rosak. *tetibe benda tu rosak plak kan*
pastu, abg technician dtg. *sigh* *kena present ke ni? sobs*

dan, first group present.masa tu da pukul 9 lebey.n they took long time utk present.
madam call me n said :

ur group present next week k.

I was like : Ya Allah. Alhamdulillah! Alhamdulillah! (tp xde laa tunjuk dpn madam tu kan.. cover,cover..hehe)

pastu, end of class, i received text from my group presentation for CommTheory

Slm Yana, class Comm Theory rasanya xde sbb Dr. blk kg. Ayah die sakit.

and me? sekali lagi. rasa sgt bersyukur. sbb Allah dengar lagi doa saya. Allah tunaikan doa saya supaya xpresent hari ni. Alhamdulillah. :) Allah, tolong sembuhkan ayah Dr. Riza ea? Thanx Allah.. :)

see, Allah dengar kan? bila kita mintak betol-betol, doa betol-betol, InsyaAllah Allah tunaikan.
Allah kan Maha Mendengar. Dia dengar setiap permintaan kita. Dia dengar setiap doa kita. Alhamdulillah. Syukran Ya Rabb. Syukran My Love, Allah :)

kalian, jangan kita putus asa. Jangan kita lupa untuk berdoa kepadaNya. Berbicaralah dengan Allah.Dia Maha Mendengar. Maha Mengetahui. Maha Berkuasa atas segala-galanya.
tq Allah. TQ.

Di dalam As-Sahihain, Abu Hurairah r.a. berkata, Rasulullah SAW bersabda,
"Allah SWT turun ke langit dunia pada sepertiga malam yang tersisa, lalu Dia berkata, 'Adakah orang yang meminta, maka akan aku berikan permintaannya? Adakah orang yang memohon keampunan, maka akan aku ampuni kesalahannya? Adakah orang yang berdoa, maka akan aku kabulkan doanya?'"

(HR. Bukhari dan Muslim)

"Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepadamu dari kesusahan dan kesedihan, aku berlindung kepadaMu dari sifat kikir dan penakut, aku berlindung kepadaMu dari lemah dan malas dan aku berlindung kepadaMu dari kongkongan hutang dan penguasaan orang lain (atas diriku)."
Amin Ya Rabbal Alamin


Thanks for reading! :D :')

Friday, February 11, 2011

usaha.usaha.usaha.

Salam Alaik

Lately cepat sangat rasa down,down,down.
eh, tetibe macam nyanyi lagu plak *baby r u down down down..nananana*
betol ke lirik tu? ah, bantai je laa.. :P

AIM bulan ni, buat Herbalife and dapatkan supervisor by this month jugak. means, kena kumpul 2500 volume points. buat buddies kan. so 2500vp je yg di perlukan. tapi bulan ni plak x purchase brg langsung pon lagi. so, masih belom ada VP yg terkumpul. -.-'

tape,
usaha. usaha. usaha.

bile dalam percubaan mencapai target di jalankan, adat berbisnes. u'll receive NO! Everyday, i memang akan cakap ngan kawan-kawan @ sesiapa je at least 2 person. dan, anta plak msg tru FB sume. tapi, masih belom cukup. xsemua yg dengar berminat n nak amik Herbalife ni. dan seperti biasa juga. will receive NO. again. -.-'

tape, Farah Eliana kan tabah. *pujuk hati sendiri*
selalu bila dgr NO. memang macam down. which is sangat SALAH utk rasa sedemikian. SANGAT SALAH ye. SANGAT SALAH.

sebab, Farah Eliana ni bile down, die akan jadi super duper stress, hangin xtentu pasal, moody n bole mengakibatkan sakit. okay, part sakit memang xsuka. sangat tak suka sebenarnya. n yg paling kesian bila ade sesape especially si dia yang jadi mangsa keadaan bila moody. * sigh*

tapi sekarang, apa yang pasti, kena lagi berusaha. mintak ngan Allah supaya di beri kekuatan, di permudahkan segala urusan.

usaha. usaha. usaha.
doa n tawakal.

Saya percaya, ini kehendak n aturan dari Nya. Hanya Dia yang tahu setiap aturan dan plan future saya. *senyum*

Walau down macamnapon, saya TAKKAN berputus asa. Malah, saya tetap akan bersyukur dengan rezeki yang diberi oleh Nya kepada saya. Alhamdulillah. :)

Anda yang berminat utk gain weight, loose weight, be healthy n improve skin, jangan segan-segan untuk contact saya at eliana0812@gmail.com

till then peeps! Thanx for reading. Take care! :)


Thanks for reading! :D :')

Tuesday, February 8, 2011

Allah marah bila kita mengeluh. kan?

Dengan Nama Allah Yang Maha Penyayang

Salam Alaik

hari ni, terrbangun lambat.
tido lambat kan.
sedar-sedar je da pukul 8. klas plak kul 8.30.
mau tak macam dapat kejutan letrik tgk jam.
bangun kalot2, pegi mandi sume.
naseb baju da iron.
sampai klas pukul 8.45. shake pon minum tyme tgh jalan laju-laju g klas.
sekali, CLASS CANCEL.
okay, korang imagine ape perasaan Farah Eliana skang.
bengang tak? bengang tak? huhu
da laa kite kalot2 jln laju sampai bpeluh-peluh xsempat nak lap kan.
sekali, class cancel okay. wuwu.
selalunya madam sms kitorang kalau class cancel.
tp unfortunately, dia xmsg. maybe. MAYBE ye.
kite kena bersangka baek kpd org yg bagi ilmu kat kite.
MAYBE hp die takde btry kot. kalo tak pon, hp rosak. KOT.
who knows kan.okay, bersangka baek pagi2 sgt bagus utk kesihatan. *tetibe*

so, amik kesempatan masa yg ade pegi library pinjam buku,
carik buku utk esemen sume n tup tap tup tap, da dkt pukul10.
rushing lagi pegi klas sbb xsuke masok klas lambat semata-mata utk dapat publisiti murahan.huhu
sekali lagi. CLASS CANCEL.
ggrrr. Sesungguhnya, Farah Eliana sangat penyabar.
pelik jugak nape xhangen kus kus. rilex je muka.
nak kata suka sbb class cancel, tak plak.
sebab macam energetik habes bgn pg nak gi klas.
nak menuntut ilmu kann.. lagi2 baru blk dr cuti ni.
semangat tetibe macam sangat berkobar-kobar nak belajar. huhu

dan oleh kerana class cancel,
maka haruslah lepak je studio n buat keje yg belom settle.
11.30 class practicum plak. yg ni mmg blaja. :)
next class pukul 2-3.30.
belajar jugak. sambil promote Herbalife kat org sebelah. *sempat lagi kan*

habes klas, duk studio.
wat recording n editing.
tgh2 khusyuk wat keje. teringat pasal confirmation utk praktikal.
sekali, station tv tu ckp, nama saya xde dalam list.
katanya, dorang xterima resume yg sy pos.
dan dorang suroh mail balik.
and i was like.
EH? APE NI? HARI TU CAKAP SURUH POS.
SEKARANG KENA MAIL PLAK? HUH.

Okay, xbaek mengeluh. *I know*
tapi, oleh kerana perubahan hormon yg telah membuatkan emotion kurang stabil,
tetibe jiwa, hati n perasaan sgt DOWN.
ouh, mana Farah Eliana yg sngt kental tu? *sobs*
balik, tahan tangis. tp bile ckp ngan mama,
ckp ngan si dia, meleleh jugak. murahnya laa air mata tyme hormon xstabil camni. haisshh.

otak macam sangat serabut nak pk nak kena scan segala bagai surat
n nak kena settle dlm masa yg sangat singkat.
hati. mengeluh lagi.
keje ade byk lagi xsettle.
report. presentation, assignment, midterm, editing.
tetibe macam : Eh, apesal sume datang bertimbun at the same tyme ni.
dan hati. mengeluh. lagi.

tak baeknya hati.. *sobs*

pastu, after mandi, mood stabil cket bile dpt nangis sedu sedan puas-puas dgn si dia,


hati tanya pada diri.

*kenapa nak kena mengeluh?*

kata kental, kata kuat semangat.
dan tetibe jugak, fikiran jadik betol balik, n fikir.

*A'ah. kenapa perlu mengeluh?*

memang student life camtu kan Farah Eliana.memang itu yang diri sendiri nak kan.dan bila balik bilik tengok masih ade kotak Herbalife yg belom terjual,hati mengeluh.lagi.pastu bile da NORMAL balik,cakap kat diri lagik.

*kenapa perlu mengeluh?*

okay, otak yg rasional memang amat di perlukan utk menjadi normal kembali.
(ayat macam Farah eliana kurang normal plak.huhu)

*dan monolog dalaman juga sangat penting ye utk menormalkan kembali diri dan hati. huhu*

DAN bila dapat cuti am camni, mula laa rindu nak baca quran,
sebab, bila baca Quran, macam dapat advice heart to heart from Allah.
Macam Allah dekat je dengar masalah dan pujuk hati kita.
Hebatkan kuasa Allah.
Quran kan love letter from Allah. :)
tapi, sbb xdapat nk baca. read the translation pon sgt membantu.

let me share with u:


Dan ingatlah kepada Tuhanmu jika kamu lupa dan katakanlah: "Mudah-mudahan Tuhanku akan memberiku petunjuk kepada yang lebih dekat kebenarannya dari pada ini".
[Al-Kahf, 18:23-24]

Adakah kamu menyangka bahawa kamu akan masuk Syurga padahal belum lagi nyata kepada Allah (wujudnya) orang-orang yang berjihad (yang berjuang dengan bersungguh-sungguh) di antara kamu, dan (belum lagi) nyata (wujudnya) orang-orang yang sabar (tabah dan cekal hati dalam perjuangan)?
['Ali 'Imran, 3:142]

Alhamdulillah.
hati da lega.
semangat da berkobar-kobar kembali.
ini yang saya mahu.
ini keputusan hidup saya.
inilah perjuangan saya.

Allah marah bila kita mengeluh.
Jadi, Farah Eliana, berhenti mengeluh.
Allah knows better.
kowang pon. jangan banyak mengeluh macam Farah Eliana ni.
nanti Allah marah. taw. :)

kalian yang nak sehat n sentiasa energetik bersama saya,
jgn segan2 utk contact saya at :
eliana0812@gmail.com

till then peeps! take care! :)

Thanks for reading! :D :')

Saturday, February 5, 2011

sehat bersama HERBALIFE!

Salam Alaik

rasanya sape yg follow blog saya n memang tahu perkembangan kesihatan saya,
sangat tau yang saya memang xberapa sehat.
i mean, xde laa sampai ade sakit kronik.
cuma, selalu sangat sakit.
migrain,
cepat penat, gastrik,
sakit dlm perut,
segugut yg melampau dan sangat mudah demam.
sebulan xsakit, memang xsah.
sedey kan? -.-'

dulu, xde laa macam ni sangat.
tapi, Allah yang bagi sakit kan.
salah sendiri jugak sebab bizi dan selalu xkesah dgn badan sendiri.
tapi, Allah memang Maha Sayang.
DIA bagi saya segala sakit ini untuk buat saya berfikir
dan bersyukur dengan nikmat yang di berikan.

once upon a tyme, (ecece)
my bestie kenalkan saya dengan HerbaLife.
penah dengar sebelom ni.
tapi, taktau pon yang Herbalife ni bukan digunakan untuk kurus semata-mata.
Herbalife untuk sihat.
nutrition dalam herbalife da cukop macam-macam untuk kembalikan kesihatan.
InsyaAllah. Herbalife cuma tools.
Allah yang menyembuhkan.
tapi, kita sendiri kena laa usaha. kan? ;)

bila selalu sangat sakit dan seperti sangat menyusahkan org sekeliling,
saya buat keputusan untuk BERUBAH.
tahun baru, azam baru.
dan azam saya ialah untuk SIHAT.
dan Allah bagi saya sakit untuk berjumpa dengan Herbalife.
saya percaya apa yang berlaku itu ketentuan dariNya.

Alhamdulillah,
after 1 month consume Herbalife,

i lost 4kg. (ingt senang nk loose weight? hehe)
NO more MIGRAIN
more ENERGETIC
da xmudah demam mcm dulu2 lagi.
body da shape up.
tiada lagi masalah bibir kering
period pain berkurang

amazing kan produk ni?
*wink wink*

Alhamdulillah.
semua yang berlaku, atas ketentuan Allah.
InsyaAllah, dengan usaha ini.
Allah tingkatkan lagi kesihatan saya n family saya.
now, mama n abah pon consume this amazing produk.
stakat ni, xnmpak lg perubahan.
sbb dorang br consume kan.
after 1 month, i update bout them kay?
:)


kalian yang ingin sehat,
marilah kita BERUBAH.
berapa lah sangat nilai wang yg kita keluarkan ni berbanding nikmat kesihatan yang Allah bagi.
Kalau jeans beratus2, blouse beratus2 anda bole beli n berhabes,
kenapa tidak utk kesihatan diri?
apa yg kita mkn pada hari ini,
efek die mungkin pada beberapa tahun mendatang.
jangan sampai di saat badan terok tak sehat, baru kita nak jaga.
kan? :)
time tu, ubat ribu reban pon sanggop kita cari semata-mata utk sehat.
jadi, kenapa tidak berubah dari sekarang?
:)

ni plak antara testimonial org yg dah berjaya.. :)








tu antara testimonial mereka yg telah berjaya.
munkin anda pula yang seterusnya! ;)


anda yg ingin maintain health, LOOSE weight, GAIN weight,
nak improve skin, bole buat appoinment ngan saya.
dan, yg ingin menambah pendapatan RM500-RM3000 sebulan pon,
jgn segan2 utk contact saya.

eliana0812@gmail.com


im now independant HERBALIFE distributor.
sy cuma entertain org yg benar2 serius n curious about this product.
:)

thanx for reading peeps! chow! ;)


Thanks for reading! :D :')

Wednesday, February 2, 2011

lets make du'a

Dengan Nama Allah Yang Maha Berkuasa

Salam Alaik

hati sangat sayu mengingatkan keadaan teman2 dan saudara Islam di Bumi Mesir sana.

kalian,
mari kita berdoa bersama-sama.
Semoga mereka selamat pulang ke tanah air dan tidak di timpa sebarang bencana.

Hanya kepadaNya kita memohon bantuan dan perlindungan.

Ya Allah, selamatkanlah mereka..lindungilah mereka..

thank u Allah.. :)


Thanks for reading! :D :')

Tuesday, February 1, 2011

sepi yang berisi

Dengan Nama Allah Yang Maha Kasih

Salam Alaik

maaf kerana menyepi.
bukan menyepi kerana sentap hati,
tapi menyepi kerana mencari isi.
ecece..hehe

kalian yang concern.
time kasih.
time kasih kerana membising bertanya 'bila nk update story'.
xsangka ramai yg kesah bile sy xupdate.
kesah ke? hehe..
bukan sy xnak update.
cuma, masa n keadaan kurang mengizinkan utk update cerita.
draft belambak2. tulis cket, tp xabeh.
so, cmne nk publish? huhu

okay, abaikan cerita tu. :P
saya skang tgh cuti midsems.
so, skang ni ade kat umah.
kat rumah, ye.kat umah. hehe
alhamdulillah,
sangat happy bila blk umah.
seronok dpt mkn masakan mama,
seronok dpt lepak2, spend tyme nga family,
sonok lyn n sakat adik2.
sronok dapat bgosip ngan mama,
sronok sbb dpt on9 24 hours.
sonok sebab dapat minum shake yg mama blended nga ice pagi2..
n most interesting, kitorang spend tyme together,
having shake for our breakfast n dinner. besttt!!
:D

anyway.. ade yg bertanya,
'yana, bz ngan ape skang?'
hee.. i'm final year student.
amik 19credit hour (klu student uia, 19c.h tu da byk.. :P)
kena jadi deejay lagi,
kena prepare script, n mcm2 lg as a student.
plus skarang, saya da amik keputusan terbesar dlm hidup saya utk berubah.

* berubah yg macamana? *

nanti saya cite.
nk g buat minum petang..
jap g abah da nk blk from office.. hee
*mcm kejam plak biar cerita tergantung cmni.. hehe*


till then peeps! take care!

Thanks for reading! :D :')