Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Tuesday, October 26, 2010

dihari ulangtahun abah


23 October 2010

early morning: around 7a.m

ingat nak call abah.
tapi tak jadi.
so, just text him.

Selamat menyambut ulangtahun Abah.
semoga panjang umor, murah rezeki. :D

status : send and delivered.

a few minutes later.
grrr... grrr.. (hp vibrate..hehe)

1 message received.

Tq. Belajar bersungguh-sungguh. 
kejayaan Yana adalah hadiah yang paling bermakna dalam hidup abah.

ouh, saya sebak di situ.
T__T
mudah sunggoh kn Farah Eliana ni touching..huhu

jari pantas reply.

InsyaaAllah,bah. doakan saya juga. :)


InsyaAllah,i will. Untuk Abah, untuk Mama,
utk myself and the fams too. 
sy belajar kerana Allah.
and i believe, He will give the BEST for me.

kalian juga, doakan kejayaan saya,
semoga ia dapat dijadikan hadiah terbaek untuk Abah saya.
May Allah bless us. 
semoga Allah permudahkan segala urusan kita semua.
Syukran Jazilan. :)



ALLAH. PROPHET. ISLAM. PARENTS. FAMILY. STUDIES. FRIENDS. THOSE WHO MATTER.
ultimate concern.



p/s : revision period made my life miserable. stress oii!!

Thanks for reading! :D :')

Saturday, October 23, 2010

padaMu ku bersujud


Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya nama-Mu Ya Allah
Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah


Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hamba-Mu yang slalu bertakwa


Ampuniku Ya Allah
Yang sering melupakan-Mu
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
Dalam sunyi aku bersujud


Afgan : padaMu ku bersujud

Salam
saya sangat berkeinginan utk pulang ke kg.
semalam call Mama,Mama di hospital.
Grandma di ICU katanya.
condition : separuh sedar
punca : strok.

saya sebak. air mata laju mengalir dipipi.
ouh, sy memang cepat sensitif bile libatkan hal family.
sedih. sangat terasa nak balik.
tapi, komitmen len menanti.
Final exam pon meghitung hari je lagi.

Paper saya berderet.

30hb September : Research Method 
1hb October : Advertising ; principle and practices
2hb October : Arabic Language
3hb October : Comm Law Ethics
4hb October : English for academic purpose
7hb October : Writing for Broadcast News
14hb October: Usul al-Fiqh

and 1 more exam, decentralize.

harus, bagaimana?
apa je pilihan yg saya ada?
mesti laa 1 week revision period tu diperlukan utk menghadap buku sahaja.kn?
tapi, hati ni, Allah je tau betapa saya nk blk.
saya rindu wajah tenang nenek.
Ya Allah, sembuhkanlah nenek.
saya masih memerlukan nenek. :'(

nenek, bertahan plz.
Yaa masih ingin memeluk n mencium nenek bila pulang ke kg nt.
sayang nenek. bertahan ye nek.. :'(







Thanks for reading! :D :')

Friday, October 15, 2010

a success will come after series of failures!


salam Alaik


amaran : entry agak panjang dan penuh dengan gambar-gambar.

kegigihan
bekerja bersama 4 lelaki tanpa menghiraukan pandangan mata dan kepelikan dari riak wajah makhluk bernama manusia.

2 October 2010

Pesta Konvokesyen IIUM

saya bersama-sama mereka shooting utk video korporat UIA.
masuk Hall, dengan tag Media plak tu.
da laa saya sorang je satu-satunya pompuan yang jadik photographer.
org len sume segak je dengan coat bagai.
siap bersongkok lagi.
macam nak kawen. hee~
tapi, mereka semua membuat liputan drp pelbagai media.
saya plak, dengan status student, amatur je pon.,
tapi sgt beruntung sebab dapat masok Hall as media person.
alhamdulillah, bersyukur sangat.
first experience.

ye laa..dalam convocation hall tu, yang bole masok cuma Graduation student,
parents, VIP, committee and media.
so, saya yg cuma student bese ni kira sgt beruntung laa kan.
masok tyme first day convocation yang ade Sultan Pahang as presenter plak tu.
teruja ouh! :)

pagi2 lagi da gerak ke CAC Hall.
gerun tengok photographer len.
sume dgn lens panjang2 gabak.
saya? naseb baek Sir Wan bg telephoto, speed light n wide lens.
padahal xde laa pandai guna sgt pon.
first tyme pakai sume lens tu kan.
so, gamba macam xbest sangat.
sedey.
tapi,

a success will come after series of failures!

banyak gamba yg saya amik xjadi.
blur laa,.
over expose laa.
tone lari laa.
sumpah sedey!
tapi dengan support from Sir Wan, Aboi, Kerol n Munir,berjaya jugak men aci redah shoot sekadar mampu.
tq semua.. sonok bekerja walo asyik bertekak n kena sakat je..hehe

iium graduate

teman bergaduh. hee

interprem cket. ;P


3 October 2010

dalam pukol 12tghari,
pegi Convocation Fiesta lagi.xpuas ati kan amik gamba day before tu.
lalu, mencari subject a.k.a model aci redah.
naseb ade kakak2 sayang ni yang sanggop berpanasan bergambar dengan budak amatur ni.
alhamdulillah.memang banyak nk kena improve.but i've fun! :)


twin ini sgt omey! ;)

pelakon tambahan : cik Ros

them.


5 October 2010

sekali lagi klua shooting bersama mereka.
kali ni cover utk Mock Trial.
naseb da xperlu pakai formal bagai macam ari tu kan..hehe
seperti bese, kami bekerja sambil usik mengusik.
asyik kena sakat je.
mentang-mentang saya sowang je pompuan kan..wuwu

pesalah.

kemunculan pelakon, Eira Syazira di saat akhir pementasan.
ghupa-ghupanya die cuma duduk d sebelah saya swaktu sy tgh shooting video. woaha! hee


dan, xlupe juga,
gamba nyte shoot kat KLCC last week.


honestly taking picture at night is kind of challenging
susah meh mau setting manual mode.
penat godek-godek,
akhirnya dapat laa jugak hasilnya.
xbpe puas ati sebenarnya..
memang byk lagi nak kena improve.
i know.
but i believe,

a success will come after series of failures!

tapi, bile nak success tu, kena laa tunggu dengan sabar kan.. hehe~

kpd teman2 blogger..tq for dropping by..
saya tgh bz yg amat skang..
nt2 sy blogwalking ea.. ;)

take care peeps!
have a nice day! ;)
xoxo,

Thanks for reading! :D :')

Tuesday, October 5, 2010

quick update~


salam alaik

jadual sangat pack.
assignment
assignment
dan
assignment

UIA masih bersuasana konvo.
sana konvo, sini konvo.
esemen xnak plak konvo kan.haha

okay, da mula mengarut.
saya sedang siapkan esemen sebenarnya.
otak da blur.
ting tong ting tong. hehe
Allah ada. semoga Dia sentiasa bersama,.
:)



ini cuma baju konvo PINJAM
lakonan semata-mata ya.
saya masih fulltyme student. :)
nt saya update cerita 26th Convocation UIA serta cerita kesibukan saya.
skang nak sebok ngadap esemen dulu.

tq for dropping by peeps!
xoxo,

Thanks for reading! :D :')