Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Tuesday, August 31, 2010

kekuatan yang sentiasa bersama

Salam Ramadhan

hari-hari terakhir Ramadhan.

10 hari terakhir merupakan hari yang paling di nanti.
tapi saya,
di beri nikmat ber'cuti'.
nak buat mcmna, pompuan.
dinding uterus roboh.
memang xdpt nk nolong~
tapi saya redha.
masih ada perkara-perkara len yang bole di buat utk menikmati hari-hari terakhir ini.

semalam exam Comm Law Ethics.
alhamdulillah,
walo ade yg xdapat jawab,
saya bersyukur kerana masih gagah utk ke klas n menulis.
paper law. saya memang x expect dapat tinggi pon. :'(

dugaan pagi di singgahi dengan sakit perut.
period pain pada mulanya.
saya klu period pain, memang terok.
lantas, brekfes dgn air nescafe.
dengan harapan dapat tahan mata dr mengantuk.
nak ulangkaji kan. 
saya klu ngadap buku je mesti ngantok.huhu~
tapi, agaknya kerana perut kosong,
saya muntah-muntah n cirit birit.
habes lantai bilik tersembur dgn air nescafe yg di keluarkan tanpa sengaja.
perut makin sakit dan keadaan xmengizinkan utk ulangkaji.
*sigh*

tapi petang itu gagahkan juga kaki utk midterm law.
saya jumpe encik lecturer,
he gave me option either nak proceed @ buat xm after raya.
tp if after raya, soalan mmg super duper difficult.
yang ni pon da super difficult. :'(
saya berdoa, dan tekad utk seat for the exam.
tengah-tengah menjawab, perut sakit lagi.
berlari ke toilet utk buang isi dalam mulut.
sakit.senak.penat.
T.T

abeh exam, terus ke klinik.
malangnya, xdapat MC.
Doctor UIA memang kedekut MC.
sabo je laa..

tapi, kekuatan yang Allah bagi sentiasa bersama saya.

Alhamdulillah.


kadang-kadang saya pelik bile saya di uji dengan kesakitan yang pelbagai.
macam-macam ada.
kalo ade yg jenis cepat bosan dgr cerita saya,
pasti menyampah bile bersama saya.
asyik sakit je.
sahabat-sahabatku,
 maafkan saya klu sy menyusahkan kalian mendengar rintihan kesakitan saya.
saya hanya ada Allah dan kalian untuk mendengar.
selalunya saya xkal mama bile tgh sakit.
bile da sehat barang sehari dua,
baru saya akan call mama n bgtau condition saya.
memang sengaja.
xmau dowang risau.
T.T






semoga kekuatan menghadapi hari mendatang sentiasa bersama saya.
sesungguhnya segala nikmat di dunia hanya pinjaman.
nikmat yang dipinjamkan bole di tarik bila-bila masa sahaja.
tapi saya yakin, Allah menguji kerana Allah mahu saya mensyukuri nikmat dariNya.
subhanallah. walhamdulillah. wa la'ila haillah. Allahuakhbar.
selamat beramal!


xoxo,


Thanks for reading! :D :')

kenangan sambutan merdeka~

salam Merdeka.


eceh,mentang-mentang hari ni merdeka, terus tuka jadi salam merdeka.
hehe :)


dulu,
zaman skolah, saya kat depan skali tengok konsert merdeka.
ade artis-artis bagai duk nyanyi.
ade fireworks.
suke.
da la dapat seat VIP.
xkena berebut-rebut nak tengok artis.
xyah nak kena tahan bau org yg bersesak-sesak.
seat VIP kan.
mane lagi klu bukan barisan pertama depan TV. :P


dulu, zaman skolah, tyme bulan merdeka camni,
mesti sebok nga sambutan pelbagai pertandingan.
pertandingan buat banner kreatif la,
pertandingan poster la,
pertandingan sajak la.,
macam-macam.
dan sebagai seorang yg sangat patriotik,
sah-sah laa akan masok kan.
nak-nak tyme hari sambutan khas.
memang muka saya je yg bersajak atas pentas.
ouh, malu. 
tapi tu laa kenangan.
:)


pastu, tyme high school,
saya nakal cket. (cket ke? macam banyak je)
selalunya malam 30hb akan ade sambutan laungan malam merdeka kat hostel,
saya dan kawan-kawan memang hilang.
fly blk umah member sbb xnak ketinggalan duk seat VIp tengok konsert merdeka.
ye laa,.kat skolah xde fireworks.
mane best kan.
esoknya, dengan selmba balik hostel,
pastu kantoi nga warden yang kami ni senior merdeka lari hostel.
femes sebentar.
ouh, publisiti murahan.
hee~


selalunya,
bulan merdeka camni memang macam-macm sambutan sekolah akan buat.
menerapkan semangat patriotik.
tapi bile kat U,
bulan n malam merdeka saya seperti kosong.
xde seat VIP.
hanya ngadap buku sebab midterm,
ngadap laptop bile da bosan ngadap buku.
perasaan indah utk merasa nikmat merdeka seperti kurang umph nya.
mungkin saya bukan org yg merasa susah utk mendapatkan kemerdekaan itu.
mungkin juga keindahan Ramadhan dan sambutan Syawal yg bakal menjelma membuatkan keindahan sambutan itu tidak seperti dulu.
:)


tapi saya sangat sayangkan negara saya.
saya sayangkan Malaysia.
bagi saya, saya xperlu menunggu bulan Ogos untuk merasa semangat merdeka.
saya xperlu ade pelbagai pertandingan utk rasa patriotik itu.
hari-hari saya sudah cukup membuat saya bersyukur dengan nikmat merdeka dariNya.
Malaysia tanah tumpah darahku~
selamat ulangtahun ke 53 Malaysia.
:)


sumber gambar : encik google



Thanks for reading! :D :')

Sunday, August 29, 2010

berchenta dengan...

salam Ramadhan

weekend kali ini yang di isi dengan

tido,
berchenta dengan

buku + notes.


saya ada 3 midterm exam dan 2 assignment yg perlu di submit before cuti.
*pitam*

sumber gambar : encik Google

this coming monday : midterm Comm Law and Ethics.
(yang ni, mmg mencabar minda dan hati. banyak giler notes + books nak kena rujuk. paper law kan. paham-paham je laa. sume nak kena hafal fact. aigoo)

1hb Sept : Midterm research Method.
(insyaallah, saya bole score. ^__^)

3hb Sept : midterm English for Academic purpose
(wat argumentative essay. n sy memang 'pandai' bab mengarut neh. eh. mengarang. haha)

dan. assignment yg perlu di submit ialah research for Comm Law paper + term paper of EAP.

*pengsan lagi*

after cuti plak,
sampai je UIA,
bderet-deret midterm exam.

maka,
saya akan beraya bersama buku-buku sekolah sahaja nanti.
hasishh! spoil mood raya sunggoh!


p/s :pose xcukup tapi sebok nk raya kan? hehe


till then peeps!
xoxo,

Thanks for reading! :D :')

Saturday, August 28, 2010

penyakit yang sakit



salam Ramadhan

saya telah mengenalpasti penyakit baru yang sebenarnya telah lama bermaharajalela di dalam diri saya.

penyakit itu adalah




penyakit suka tido.

sumber gambar : encik Google

Ya Allah... tak tau laa kenapa penyakit ni susah sangat untuk disembuhkan.
pantang ada masa terluang sikit,
pasti pikir nak tido,tido dan tido.
nak kata xcukup tido,
xde laa sangat pon.
jarang saya xcukop tido melainkan ade assignment n midterm yang memerlukan mata ni berjaga.

haish!
seksa sunggoh!

ade sesape ade ubat untuk penyakit ni?
kesian saya terseksa..wuwuwu..
:'(



Thanks for reading! :D :')

Wednesday, August 25, 2010

four fantastic

salam Ramadhan

semoga anda semua sentiasa dalam Lindungan dan RahmatNya.

alhamdulillah.
sudah Ramadhan yang ke 15.

saya pasti akan merindui Ramadhan kali ini.
ini mungkin Ramadhan terakhir utk kami berempat bersahur, berbuka n berterawikh sesame.
yes, final year da kan..
so saya akan grad dulu sebelom mereka.
i'm doing my degree for 3years and half.
compared to them which will stay for other half year.
awal satu sems je pon. hee~

admittedly, i really appreciate them in my life.
Thank you Allah for send them to me.

this entry titled as four fantastic.
which means four of us made life fantastic.








they are my BFF.



Salbiyah Rahmat



she's the coolest among us.
captain Hockey UIA.
bole di katakan sepanjang masa pk pasal history, stamina, kalori,
senaman n Tomoyo Nagase.
when i told her i want to take diet pill sbb da makin kembang,
die laa yg paling bising sbb i dun need all of that pills except bersenam.
ouh Sal..kite malas nk bersenam..hehe
but, die memang company terbaek.
she luv history so much.
jarang kan nk jupe org yg sangat cintakan Sejarah.
but, thats her.
everything in her life must relate to History.
Sal..sal.. hehe

second : Nurul Izati Azizan





Nurul ialah rumet saya selama bersems-sems.hehe
she seems serious,
tapi, she is really a good friend and company.
si penggila cite Korea and DBSK.
lagi-lagi si Micky.
haish! Chang Min lagi hensem laa Nurul.. :P
dan Nurul juga ialah org yg selalu buat saya calm down.
baran sy xbertempat.. tp ntah cmne, die bole buat saya terdiam.hehe
bdw, she's taking political sciences.
sangat rajin study.
kadang-kadang segan nga Nurul sbb sy jenis main-main tyme study..
dan Nurul jugak laa yg buatkan saya bersemangat utk dapatkan Dean List..
Nurul jugak sorang yg really understanding + caring.
she might not show her luv, but we know, she luv us like we luv her.. hehe..
sayang Nurul! :)

next, Masitah Baharom





ouh, ini si budak kurus yang pendiam.
eh, xde la pendiam sgt pon..
tp nakal die..kemain.. hehe
tp die laa yg paling lembut n baek hati
selalunya, dia lah yg tolong lipat pakaian saya.
benda yg paling malas utk saya buat.
jadi, bile die nmpak pakaian saya blonggok2 seminggu xberlipat
n tetibe sy blk klas da tersusun cantek, keje Masyi la tu..
dan..die juga adalah ustazah saya utk ajar paper Arab.
huish..arab die mmg mantap..
klu xde die, mau every sems sy fail arab tu..
bile Masyi ajar grammar, senang jee nk paham..
Masyi, awak patot jd ustazah arab kot nt.. hehe

yg keempat,





saya laa..sape lg kan..hehe
si budak demok yg suke makan, tido, dan tido.
:P

i really love n appreciate their existence in my life.
mereka laa yg paling tahan dengan perangai cerewet saya,
mereka la yang paling paham perangai gila shopping saya,
paling tahan dengan perangai cepat hangin saya,
paling tahan melayan saya bila sengal,
paling tahan dengan segala kerenah saya,
dan paling tahan bila sy selalu sakit.

dan tipu juga kalo kami xpernah bergadoh @ berkecil hati.
pernah berlaku,
tapi masing-masing sentiasa pujuk diri n cuba memahami.
kami masing-masing xsempurna.
ada yg lebih tang tu, ade yg kurang tang ni.
tapi, itulah perfection dalam FRIENDSHIP kami.

ALHAMDULILLAH
Syukur kerana Allah menganugerahkan nikmat ukhwah ini.
InsyaAllah, semoga hubungan kita berempat sentiasa berkekalan.

Sal, Nurul n Masyi,.
kite mintak maaf kalo kite ade terlebey n terkurang pape nga korang..
minta maaf jugak kalo selalu susahkan korang..
korang is the best in my life after my family.
Terima kasih kerana menerima kelebihan dan kekurangan diri farah eliana ni seadanya.
semoga kite semua berjaya di dunia dan akhirat.. :)


dan,
(nk selit jugak..hehe)


cik Amirah Fatin Zulkafli a.k.a mirae.






thank u 4 everything dear.
tq kerana sentiasa berada di sisi tyme susah n senang saya
sy pon sayang awk jugak!
:)

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics

" sometimes, its hard to make other smile, but, as long we know FRIENDSHIP will never die, everything will become easy".


"A hug is worth a thousand words. A friend is worth more."- Jasmine Fitzwilliam-

" seseorang itu dikenali berdasarkan sahabatnya, maka hendaklah berwaspada / bijaksana dalam memilih sahabat " ( Riwayat Ahmad ).

xoxo,

Thanks for reading! :D :')

Sunday, August 22, 2010

weekend ecsape

salam Ramadhan

weekend escape.

last weekend yang di isi dengan hangout wif BFF and bestie.
minggu-minggu yang bz.
ni baru sempat nak update
next week plak akan bz nga quiz n midterm bagai.
ouh,wish me luck peeps!


bdw, kaki saya da makin baek.
alhamdulillah.
da xperlu menggunakan khidmat kerusi utk solat.
alhamdulillah.
indah dan penoh nikmat rasa hati bile dapat sujud kepada-Nya.
betol la, setiap ujian ada hikmahnya.
before sakit, macam xpenah nak hargai nikmat ada kaki.
tapi, bila di uji,
baru tau betapa pentingnya nikmat kaki dalam kehidupan seharian.
MasyaAllah, 
saya bersyukur sangat kerana masih di beri peluang untuk merasa nikmat kaki ni.
^__^
bayangkan, masa kaki sakit,
sangat seksa utk bgerak.
berjalan lagak seperti org berpantang,
naek turun tangga, sangat menyeksakan.
yg paling menyedihkan, xdapat sujud kepadaNya.
solat hanya di atas kerusi.
:'(


tapi syukur sangat sekarang..
da mampu berjalan, melompat tgedik-gedik seperti biasa.
hee~


eh, tetibe content entry lari tajuk..
hehe.. sowi ye..


bdw, jum layan gambau on weekend escape.
me wif my BFF and bestie.. :)
heart them.. :)

hidangan berbuka

saya n Masyi

udang tempura

 tomyam thai

ikan kerapu 3 rasa

sal, Masyi n Nurul

dan..ini pula sewaktu hangout wif bestie.. :)

dari kiri : Mirae, saya,Ati


ouh, kami memang pelahap.. haha


mirae, Ati n Qori




till then peeps!
sujudlah kepadaNya di waktu anda masih mempunyai nikmat itu.. 
selamat beramal! :)


xoxo,



Thanks for reading! :D :')