Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Monday, May 31, 2010

al-fatihah utk arwah atok..

 :: Dengan Nama Allah Yang Maha Mencipta ::

salam alaik..

saya baru kehilangan seorang datok yg amat sy sayangi 
pada tanggal 25 mei 2010.
arwah atok meninggalkan kami d usia 67 thn.

al-fatihah utk arwah..


saya sangat sayangkn arwah atok.
arwah xpernah membezakan kami d antara cucunya seramai 19org.
x pernah.
masa kecik2, atok selalu bwk sy naek moto honda beliau pegi bekfes..
suapkan air milo.. tuangkan air milo tu ke dlm piring utk sy minum..
atok selalu belikn lauk yg sedap-sedap bile tau anak cucu nk blk umah..
atok selalu membuat kami tersenyum,tertawa.


kini, atok dah xde..
masih terbayang wajah tenang atok di saat mengucupnya buat kali terakhir.
syahdu.. T.T


tetapi, saya redha dengan pemergiannya.
saya redha.
kerana
saya tau, setiapa apa yg Allah berikan dalam hidup ini
hanyalah satu pinjaman.
Allah pinjamkan arwah dlm hidup kami..
dan kepadaNya, arwah di kembalikan.


saya sayang arwah atok.
saya rindu arwah atok.
semoga arwah ditempatkan di kalangan orang2 beriman.
AMIN.




Al-Fatihah utk arwah atok
Nawawi bin Mat Noor
14021943-25052010


Thanks for reading! :D :')

Friday, May 21, 2010

kota bercahaya~



:: Dengan nama Allah Yang Maha Besar ::

salam alaik'

kan da kate saya memang ghajen update blog skang..
kowang jgn laa rs pelik plak.. :P

ni, cite masa klua photoshoot kat i-city, Shah Alam..
suke pegi sana..
lampu2 die..
MasyaAllah..
unik!

walopon..org len da lame pegi n lepak2 mkn megi kat sana,
nk jugak cite yg saya pon da pegi..
n walopon org len da lama letak profile pic dowang kat fb g i-city n i baru nk letak gmba camtu, 
i nk jugak tepek gamba 2 kat cni..
hee~

kepada yg belom pegi, 
sila ajak sy utk photoshoot sekali lagi....
wink..wink.. ^_*

layan gambar jom!





gamba intro..huhu

pokok bercahaya..ecece


 cantik!

 my cousin, fina

 saya n nurul

nurul lagi..

 wah, ijau..

merah plak..hee~ 

 ngan fina lagi.. :)

 nurul n fina plak

 nurul..

gamba penutup... hee~


Thanks for reading! :D :')

Wednesday, May 19, 2010

pengalaman itu mahal~

:: Dengan Nama Allah Yang Maha Berkuasa ::

salam alaik

tetibe kan, aku macam ghajin nak hapdet blog..
sebab aku ghajen 
adalah 
bukan kerana aku mmg ghajen
tapi sebab da kena sound n ade yg bising kata blog ni bersawang..hukhuk..
cian encik blog kan?
ni mau hapdet hari hari utk seminggu,
pastu xhapdet berminggu2 utk sebulan..
haha..
short sems ni bole lg laa buat2 ghajen nak hapdet kan..
long sems nt, kim salam je laa,,,
nnt jadi laa 1 post utk evry month..
2 pon kalo sempat..
da la final year nt..
takotttt... huhu~

okay2..berbalek kepada tajuk entry ye tuan-tuan dan puan-puan..
mengikut kamus saya, (kamus saya howkeyh...nt kowang kata aku rosakkan bahasa pulak)
ekceli...bagi aku laa..
pengalaman ni sgt memberi makna dlm hidup aku..
ape2 je peristiwa yg aku da lalui, di kira pengalaman la 2..
xkesah laa manis, pahit, susah, senang..
yg penting, ia memberikan impak besar dlm hidup..
belajar berdiri d atas kaki sendiri (ye la, xkan nk tumpang berdiri atas kaki kaw plak kn.. :P)
belajar menghargai dan belajar berfikir.. ecece..
pengalaman itu seperti guru utk diri sy..
mengajar sy erti sebuah kehidupan,
getting my turn point..
selamat hari guru pengalaman! 
chewah..*tetibe..haha*



dan..kali ni, aku nk share pengalaman as a mass comm student..
sesape yg da add fb aku, mesti da lama laa tgk gmba2 ni tertempek dlm album..
nama lagi nk update utang kan.. opss.. hee~
ni sebenarnya one of my assignment for video production class..
penat mmg penat bkejaran nk buat story board,
setting set, setting camera, shooting n sgala bagai..
tu xkira part editing lg..
smpaikn xtido 2,3 ari sebab assignment ni..

tapi.. tapi n tapi...
aku sangat sangat sangat
enjoy 
buat mende alah ni..

tyme nk settlekn bende ni, mmg bz yg amat..
nk jupe rumet pon xsempat..
blk dr studio, da lewat mlm.. smpai je, mandi2, solat, gedebush atas katil..
pagi plak, masing2 ade klas kan..
so, jupe pon kat toilet je..
sampai kan dowang kecik ati sbb xsempat jupe n borak2 nga aku..
sehari dua xpe gak,..
ni smpai bminggu aku bz mcm hape jew..huhu..
minta maaf ye sume.. tanggungjawab kn.. :)

tapi, alhamdulillah..
setelah bertungkus lumus,
aku dapat A paper ni..
susah woo nk dapat A = 4 flat kt UIA ni..
tu laa.. kata org, usaha yg bersungguh-sungguh n doa itu sgt mujarab ye tuan-tuan! 
bersyukur sgt2 semua berjalan dgn lancar..
alhamdulillah!


music video yg kami buat ni bout cinta seorang pelajar kepada penciptanya..
lagu ni ialah lagu 'Sempurna' from Andra n The Backbone
n kami olahkn cite die, jadikan video klip yg menunjukkan bahawa,
'cinta yg sempurna itu hanya milik Allah'
(i da try upload kt cni.. tp asyik fail.. if u all nk tgk, can c it at my fb kay.. )


n...ini plak aksi2 sewaktu tgh shooting... layan~

outdoor shooting

wif my lecturer, sir wan maharuddin

khusyuk dgr taklimat

talent = zed

tgh setting utk CGI/ green screen

tetibe jadik bidan terjun for make up bagai..huhu

kami yg sentiasa sengal.. haha

me = camerawoman...

bersama Mr. Director... cowok dari Jakarta dong! hee~


till then..
take care peeps! :)


Thanks for reading! :D :')

Thursday, May 13, 2010

bersediakah kita dgn suatu kehilangan?

:: Dengan Nama Allah Yang Maha Pelindung ::


salam alaik..


recently, sy sering di kejutkan dgn berita kematian org2 terdekat n di kenali..
bila ade yg meninggalkan, sunggoh terasa insaf..
melihat yg sudah pergi, terfikir, bila pula giliran kita..
ajal, maut..mmg di tangan DIA..
Hanya Dia yang maha mengetahui..

bercakap tentang sesuatu kehilangan..


even hilang brg tersayang pon, sudah bole membuatkn kita menangis n terasa kehilangan..
xsuke kan ade benda yg hilang?
dan, akan lagi terasa kehilangan bila melibatkan insan-insan tersayang..


saya,
sangat takot akan kehilangan..
saya sangat takot jika Allah mengambil nyawa insan-insan yg sy sgt sayangi dlm hidup ni..
rasa masih belom bersedia..
jika Allah mencabut nyawa abah..
nyawa mama..
mmg sy xmampu nk bayangkan..
xmampu..


tetapi,
saya tahu,
manusia sentiasa menghampiri saat-saat kematian..
Kematian mereka yg hampir sepatutnya menyedarkan diri pada keperluan mengingati Allah.


Kerna, DIA yg mencipta manusia,
DIA juga yang berhak memanggil kita pulang pada bila-bila masa.

mungkin jugak, Allah akan tarik nyawa saya dulu sebelom saya kehilangan mereka..
Only Allah know..


Ya Allah..
aku mohon keampunanMu, kerahmatanMu dan taufik hidayahMu..
amupunilah diriku..
ampunilah dosa ku, kedua ibu bapa ku, adik beradik ku, keluargaku,sahabat-sahabat ku, guru-guru ku, teman-teman seperjuangan ku, seluruh umat islam di atas muka bumi ini..

Kau panjangkanlah umur ku Ya Allah..
untuk beribadah kepadaMu..
untuk berbakti kepada kedua ibu bapa dan keluargaku..
Kau panjangkanlah umur kedua ibu bapaku..
Kau panjangkanlah umur kami semua Ya Allah..

Ya Allah..
Kau berikanlah kasih, rasa cinta dalam setiap ibadahku kepadamu semoga aku dapat merasakan nikmat beramal kepadaMu Ya Allah..
Sesungguhnya engkaulah yang menciptakan kami,
dan kepadamu lah tempat kami mengadu dan bergantung harap..

Amin...



Thanks for reading! :D :')

Tuesday, May 11, 2010

iium.fm

:: Dengan Nama Allah Yang Maha Penjaga ::

salam alaik..

saya suda selamat sampai di UIA terchenta utk menjalani kehidupan sebagai pelajar yg berwibawa (brwibawa laa sgt kan)


actually, suda minggu ketiga da pon wat short sems ni..
hari-hari yg penoh kerehatan..
pertukaran mahallah yg sedang di renovate betol2 memberikan suasana yg berbeza..


dan yg plg xbest 
BILE
terpaksa bjalan jauh untuk ke kelas krn jln shortcut di tutop..
pagi2 pegi kelas da mcm marathon sbb bpeluh2 n paling xbest, 
baju basah kerana titik-tik peluh membasahi badan..
naseb aircond dlm klas berfungsi dgn baek walopon sy hanya amik 1 subjek memandangkan paper arab xdpt add..
bayangkan... selama 7weeks of short sems ni,
sy cuma ade klas on tuesday n thursday je..
tp 2 pon half day.. 
naseb baik klas best n interesting.. 
kalo x, mau sy drop teros short sems neh,..huhu


tapi..sy still jugak bz kerna suke pegi menyebok di konti radio uia..
uia da ade radio beb!!
kitorang first batch yg start mende2 ni..
*proud*


okay2..mari kite teruskan berlari2 lagi di ruang blog pink ni.. :P
actually, mmg sangat-sangat byk new + old story nk d update..
tp wireless kt bilik lembap yg amat..
nk upload gmba pon berjam-jam..
maka, sume post tersimpan cantik dlm draft..
cantik ok..huhu
saya xbersalah taw.. sila salahkan wireless uia ni haa.. :P


okay, ni sedikit gamba swaktu klua mkn bsama teman2..
dinner je pon,.. tp gegeh benau klua sebab dah sangat muak dgn makanan kafe..huhu
dan juga.. aksi2 DJ di konti radio UIA..


alhamdulillah..
saya bersyukur dengan setiap nikmat dariNya..


kowang nk dgr radio uia x?
jemput2.. :)


iiumfm




on air :)

the DJ for iium.fm
yg suke mencapap..huhu

Hidangan fevret saya..huhu

cik mira yg merangkap rumet saya.. :)


cik tieka.. 

ini adalah garfield.. merangkap juga staff iium fm..hee~




nanti-nanti, sy update lg yep!
janji! hee~
take care peeps! 
*hugs n kisses*


Thanks for reading! :D :')