Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Friday, April 23, 2010

makan mmg sedap~

:: Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah ::

salam alaik..
keluarga saya n saya baru balik dari kg..
eh, xde laa baru..
sejak beberapa jam lepas laa..

melawat atok yg xbpe sehat..
sedey tgk atok yg da xlarat cmtu.. ;'(

dan..dlm pukol 11 pm lebey cmtu,
kami gerak pulang ke rumah..

abah bertnya, anak2, nk makan pulot ikan kering x?

dan..seperti mengantuk di sorong bantal..
kami menjawab...

nakkk!!!

tp mama bising sebab da lewat mlm.
tp krn abah sygkn anak2, abah brenti jugak kt restoran tu..hee~
kami pon syg abah jugak~~


ini laa yg sy n abah order..

tp adik2 demand..
xnk mkn pulot2.. neh..
dorang order bihun tomyam + bihun sup..



ok sume.. smpai sini dulu yep..
mau rehat2..
skt perot sbb mkn kenyang sgt..huhu

take care peeps!


Thanks for reading! :D :')

Tuesday, April 20, 2010

jualan tudung~



salam alaik..

ni tudung hasil jahitan tgn bonda sy..
(di bhgn awning je kay.. :)


sesape yg berminat, bole laa mail sy :

eliana0812@gmail.com
n jgn lupe leave msg kt shoutbox k!
takot terlepas pandang kt mel 2..hee~

tudung ni cuma RM75 termasok postage..

rasanya, da cukop murah ni..
if korang g tgk kt ARIANI, kowang mesti terkejut dgn hrga kt sana.. huhu




CODE : elisha 01
size S
SOLD OUT

CODE : elisha 02
size M
SOLD OUT

CODE : elisha 03
size S

CODE : elisha o4
size S

CODE : elisha 05
size M


if berminat, juz tell me kay...
:)


Thanks for reading! :D :')

do we need excuse?

:: Dengan Nama Allah Yang Maha Pengampun ::

salam alaik

kadang-kadang, sy rs pelik bile org masih memberi excuse utk jaga solat..
tinggal di Malaysia, xmcm di UK sna.
kt sni,if nk solat, melambak-lambak surau n masjid utk singgah di jalanan..
kat mall pon, mesti ade surau even ruangnya sgt kecik.

if duk UK, da la sumtimes kena ijtihad carik arah kiblat,
pastu nk plak sume org pndang pelik bile kite letak sejadah utk solat di ruang yg bersih n selamat..
xcukup bersyukurkah kita?

*eh,jap..nape nk banding nga UK je? hukhuk.. bkn UK je la.. sume tempat pon same jew..huhu*

lihatlah mereka...walo di manapon berada, solat tetap di tunaikn..




















mampu kah kita menjaga solat seperti mereka?
tepuk dada, tanya iman..
selamat beramal!!


br lepas check result last sems..
alhamdulillah..syukur sgt..
time kasih Ya Allah..
aku bersyukur dgn setiap nikmat dariMu.. 
alhamdulillah! :D



Thanks for reading! :D :')

Sunday, April 18, 2010

i wish to go there..

:: Dengan Nama Allah yang Maha Memberi Rezeki ::

salam alaik

i wish to go.....


first : makkah


yang ni, memang sangat-sangat-sangat wish to go..
nk sgt berdoa, beribadah n solat di sana..
nk lawat makam nabi,
nk pegi!!



second : japan



yang ni, most place yg nk pegi sejak dari kecik lagi.
dolu, abah penah ke Jepon.
tinggalkan kami adik beradik bersama mama..
bout 6 months kowt..
so,mmg dari kecik nk sgt g sana..
sebab nk petik bunga sakura...

hee~

third : Europe


yang ni, nk pegi sbb berhasrat nk further study kat sana..
nk kenal negara org..
jeles tgk my bff yg study kat sana..

insyaAllah,
semoga Allah panjangkn umor,
murahkan rezeki utk saya ke sana...
amin!!

takziah kpd keluarga Achik Spin.
al-fatihah..



Thanks for reading! :D :')

Thursday, April 15, 2010

ye, sy memang xkesah.

:: Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih ::

salam alaik


semalam, got a text from a fren..

 'na, member-member da ramai nak kawen. ko bila plak?'


soalan cepu emas. hikhik.
saya tersenyum reading the msg.

blaja pon xabeh lagi, suda gatai nk kawen.
memang saya gatai.. tapi xgatai lagi bab nak kawen ni..
tp smalam duk tgk gamba-gamba photoshoot wedding di website Photoaura.
sungguh sgt cantek.
hebat. tahniah kpd photographer yg berbakat.
tp, xsampai feeling pon lg.
just suke utk tengok.

saya.
memang xkesah pon org len bderet-deret kejar nak kawen.
saya.
xrasa apa-apa pon.
saya
memang xkesah

dalam kepala, cuma pk nak abehkn degree ni dulu.
dan, sy nk g wat umrah.
Insyaallah, semoga Allah permudahkan n murahkan rezeki.

kemudian,
baru laa sy buat decision utk sambung Master @ terus bkerja.

sunggoh,
memang saya xkesah org nk pk ape,
bg saya, saya masih muda.
xtau Allah bagi pinjaman umur ni selama mana.
cuma, saya sgt berharap agar Allah panjangkan umur saya utk saya beribadah kepadaNya dan berbakti kepada kedua ibu bapa saya.

saya sangat berharap agar dapat membahagiakan kedua ibu bapa saya.
saya juga berharap agar dimurahkan rezeki utk hadiahkan butik kpd mama saya,
hadiahkan sebiji kereta kpd Abah saya.

biarlah soal kawen ni saya letak tepi dulu.
saya mau bahagiakan mama, abah n siblings saya.

saya memang xkesah ape org nk pk
saya juga xkesah if sy xde bf sekalipon.
saya bahagia.
bahagia dengan family saya.
bahagia dengan kehidupan saya sekarang.
bahagia dengan nikmat-nikmat yang Allah pinjamkan kepada saya.
sungguh, saya bahagia.Syukur Alhamdulillah.
Alhamdulillah.


semoga Allah bahagiakan abah n mama.
semoga Allah bahagiakan adik-beradik saya.
semoga Allah bahagiakan saya.
semoga Allah bahagiakan kalian.
Amin. Amin Ya Rabb.

*tetibe entry ni mcm emo..huhu*

Thanks for reading! :D :')

Tuesday, April 13, 2010

trip to negeri indera kayangan~

:: Dengan nama Allah yang Maha Melindungi ::

salam alaik..

alhamdulillah, suda selamat menyelesaikan smua kertas2 peperiksaan yang memeningkan kepala...
last paper seperti telah menghancurkan harapan dean list sems ni..
haisshhh... xbaek-xbaek..
kot2 laa ustaz sy tetibe cam xnmpak kesalahan-kesalahan yg terang lagi bersuluh tu kan.. ade laa rezeki utk DL sems ni..
(sukati je kn..padahal mmg sah-sah salah)

tape-tape..
kite tinggalkan dulu isu exam yg telah berlalu..
eh, cop! cop! 
apesal ayat skema mcm nk jawab soalan BM SPM neh?
auww! haha..

okay, tuan tanah sedang berbahgia disyurga dunia..
sunggoh, terasa dunia ni sungguh indah.. 
ecece...
haa... kowang! nk pk bukan-bukan la tuh... 
aku kt umah ayahanda la wei.. :P

erm..banyak cite yg nak di story kn... 
akan tetapi tuan tanah telah di serang sindrom malas yg melampau..
nk update blog pown da xde mOod..
cian hencik blog shayang..
saba taw shayang... kite shayang awak taw..
sbb tu kite malas nk update awak..
kn bile sayang, harus di tinggal-tinggalkan..
hahaha..  udah2! ape laa yg ko melalot ni farah eliana oii...
(sile cubit pp i yg gebu nih cepat! :P)

so..
ni cite yg paling latest..
sesampai-sampai nye di umah pada pagi jumaat, tanggal 9 April 2010,
(memandangkan aku abeh exam pada jam 11 pg 8 April, maka harus lah blk segera pd mlm tu ye)
dok lepak2 barang sejam dua,
pack2 stuff utk d bawa travel, dan.. pada jam 7pg, kami pon terus laa memulakan perjalanan ke negeri indera kayangan...

then..dlm jam 3 petang camtu, smpai laa di bandar Kangar..
erm..xbyk place best pon kt sni..
xcept seafood-seafood kat kuala perlis tu..
sodappp..
(kalu dah hantu seafood kan..mmg laa sodap..hee~)
dan..xlupa juga, tempat wajib singgah...
mana lagi klu bukan padang besar..
tp xshopping sgt pon..huhu
ekceli, tujuan utama ke sini hanya lah utk melawat ank teruna abah..
huhu~
abah ghindu..
sebab tu kami gegeh manghabehkan duit di sini.. hee~

okay..sila sila sila jamu mata..
uiks, sampai 3 kali tue menjemput.. hee~


abah, mama n adik

elisha, mama n erikha

hotel tempat kami menginap

si adik kecik bersama anak teruna abah

botol-botol air yg cute.. hee~

Aksi mat rempit xbertauliah..haha

ouh, ini pula minah rempit.. auww~ haha

saat-saat menghantar kakanda pulang

bersama si adik kecik~
pipi ku yang tembam-bam-bam..haha

chenta hati.. :)

pasembor perlis.. sodap weh!

bersama si kecil lagi.. eh, sape adik kecik skang ni? hee~

wajah tuan tanah.. xabeh-abeh interprem kan..huhu


ouh, gamba sewaktu sedang santap seafood yg best xdpt disiarkan kerana...
gambargrapher (ajoy,pinjam ayat ko jap taw) bz melantak.. hee~

okay..cukop laa dulu smpai sini yep..
nk tlg adik2 wat homework lak..
i da jd cikgu da duk umah neh..haha
take care peeps!
till then~


Thanks for reading! :D :')