Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Saturday, March 27, 2010

exam datang lagi

:: Dengan Nama Allah yang Maha Kasih ::



final exam datang lagi..
(asyik exam je ble jadik student kan? huhu)

semalam, da finished 1 paper..
Arabic Language


Alhamdulillah..
sume ok, except part wat essay..
bese la 2.. hee~

dan.. next paper adalah :

Muslim Press
28 March 2010
3pm

Video Production
30 March 2010
9am

Public opinion and persuasion
1 April 2010
9am

Scriptwriting for News and Broadcast
2 April 2010
9 am

Radio Production
8 April 2010
9am



Semoga Allah permudahkan segala urusan..
Semoga dengan Izinnya, Dean List menjadi milik Farah Eliana..
amin!

take care u olls!


Thanks for reading! :D :')

Sunday, March 14, 2010

maaf!


::Dengan Nama Allah yang memiliki Ilmu di dunia n akhirat::

Salam semua...

maaf, sy memang sebok..
xsempat nk update latest story yg sy janjikan..
editing, assignment, presentation,
memeningkan kepala juga.

alhamdulillah,
program mahallah suda langsai semua..
sepatutnya, sems ni ialah sems terakhir sy menjadi ahli MRC (Mahallah Representative Comittee),
tetapi, di minta utk menyambung 1 sems lagi..
next sems final year, amik subjek banyak..
jadi, harus di fikir 2 kali...
tgk la nt cmne..

suda week 14..
next 2 week, exam mode will start..
so, mmg bizi yg amat..
tarikh2 exam pon xsempat tgk lagi..
bukak website UIA asyik xdpt..
sedikit bengang di situ..
haiisshhh..
tape, sy memang penyabar..huhu..

nt after final exam,
Insyaallah, sy akan update sume cite2 yg da basi tu..

ouh, kpd yg bertanya,
sy excident xterok pon,
juz, sedikit efek pd kaki,
jln terjongket2..
tp, ok jew.. cuma tyme nk solat, seksa cket..
doa kan sy cepat sembuh yep!
semoga xperlu solat atas kerusi lagi.. wuwu..

mungkin...
sampai d sini dulu,..
InsyaAllah, panjang umo, kite berjumpa lagi!

22hb March ni my lil' kingdom birthday,..
selamat ulangtahun hencek belog tersayang!
:)



Thanks for reading! :D :')

Friday, March 5, 2010

bile rindu menyapa.



saya rindu adik-adik.
saya rindu mama.
saya rindu abah.
saya rindu semua.
saya rindu nak balik umah.


s.e.d.e.y.


n.a.k b.a.l.i.k


s.e.k.s.a.n.y.a
h.o.m.e s.i.c.k


*crying baby..sob..sob.. :'(*


Thanks for reading! :D :')

Thursday, March 4, 2010

sekadar ingatan~


Sometimes Allah breaks our spirit to save our soul
Sometimes Allah breaks our heart to make us whole

Sometimes Allah allows pain so we can be stronger
Sometimes Allah sends us failure so we can be humble

Sometimes Allah allows us illness so we can take better care of ourselves
Sometimes Allah takes everything away from us so we can learn the value of everything he gave us


Banyak kadang2 kan yg berlaku dlm hidup kita nie..
ayat2 d atas 2 sy tjumpa d mna ntah..
da lama tsimpan dlm folder laptop kesayangan..
godek2 tyme kebosanan, terjumpa..
lalu, haruslah d kongsi kan.. wee~

sunggoh,
kadang-kadang kita tahu apa yang terkandung di sebalik sebuah cerita..
sebab, musabab.. hikmah di sebalik kejadian..
dan kadang-kadang juga, bile sesuatu kejadian berlaku,
kite masih xmahu menerima...

Kalau ada kematian, kita ingatkan diri kita,
'Ini ajal, kita perlu terima, mungkin ada sebab di sebaliknya.'
Tetapi kadang-kadang kita lupa dan masih meratapi kematian.


Kalau ada kegagalan, kita ingatkan diri kita,
'Alah, mungkin ada hikmah di sebalik.'
Tetapi kadang-kadang kita masih diselubungi kesedihan.


Kalau ada bencana menimpa, kita ingatkan diri kita,
'Mungkin ada kebaikan yang akan datang.'
Tetapi kadang-kadang kita masih tidak dapat menerima bencana yang menimpa.


jadi, bagaimana la?
tengok laa..betapa kite xpenah mensyukuri nikmat,
meredhai setiap dugaan..

aku pon merasai perkara yg sama..
masa mula2 nk tuka U, nk tuka kos,
masa mula2 masok UIA,
sungguh aku x mensyukuri n meredhai apa yg berlaku dlm hidop masa tu..
tetibe... (ecece..)
tetibe, Allah anugerahkan n memberikan petunjuk,
yg membuatkan aku terfikir n terfikir..
n membuatkan aku YAKIN,
walo apa yg terjadi dlm hidop kita,
semuanya atas ketentuan n kehendak dr Allah..

dan Alhamdulillah..
setiap rs, dugaan n ujian yg bertimpa-timpa,dpt aku hadapi dgn AGAK tenang..
ye laa,..walo apa pon, aku tetap manusia..
kdg2 penat, kdg2 mengeluh..
tp aku bersyukur dgn setiap ujian dr Nya..
bukankah ujian itu menunjukkan Allah syg pd kita?
:)

maka..
mari kite sama-sama bersyukur di atas setiap ujian dr Allah!
stop mengeluh, stop menangis..
percaya lah, Allah sayangkan hambanya..
:)


okay x entry kali ni?
hee~
saje nk berkongsi..
ari tu ade member tego, kata aku asyik update psl program je..
xde pon khabar brite tuan punye diri.. huhu..
bkn xnk update crite dri sendiri..
cuma xbksempatan..
lagipon mmg every week ade program..
so,mmg xsempat...
kali ni, aku update laa cket ape yg bole d share..
harap kowang suke yep..
;)


so..c u next entry..
thanx for reading..
take care peeps!



Thanks for reading! :D :')