Hello Peeps!

Untuk sebarang order / pertanyaan mengenai Shaklee boleh

✉ email di : feliana.adnand@gmail.com
✉ PM di : https://www.facebook.com/farah.eliana
✉ Whatsapp : +60179076206


Terima Kasih :)

Tuesday, November 24, 2009

char kuey teow~


::Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang ::

salam..

anda semua sehat?
ujan2 camni..
perot mesti slalu rs lapar kan..

nie aku nk wat kowang lagi terasa lapar..haha

nmpak cam best x?

first tyme aku masak..
okay laa..
sekejap je siblings aku abehkan..
huhu.. =)

bese laa, sejak duk umah nie,
mmg dapat mandat besa..
jadik housewife sepenoh masa..
sume keje dr memasak, membasoh, mngemas,
sume aku yg settle kn..

alhamdulillah,
setakat ni xde masalah pape lg..
=)

kay la, nnt hu[p]det lg kay?..
daaa~

(nmpak sgt aku xde benda nk hapdet kan..haha)


p/s : kowang pasan x kt blog aku nie da xde blog list? aku nk letak blk.. tapi die xley nk tarek smpai bwh.. nape ek? sape tau nk wat cmne? sila bg tunjuk ajar... huhu


Thanks for reading! :D :')

Sunday, November 22, 2009

birthday wish..



:: Dengan Nama Allah yang Maha Mencipta setiap kejadian ::


salam ceria..
sari berita penting!
haha.. =P


okay, ni saje nk hapdet birthday wish..
mmg da lambat sgt2 hu[p]date kt cni..
tp xpe.. nk jugak share dgn henchek belog terchenta..huhu

first,
utk abah...
Hj Mohd Adnand b Hussin..


abah bersama anak buahnya yg notty.. hee~


selamat hari lahir abah..
semoga Allah panjangkan umur abah utk beribadah kpdNya..
semoga Allah murahkan Rezeki kita sekeluarga..
dan.. semoga sentiasa dlm rahmatNya..
amin!
=)

dan..
utk cik Masitah Baharom..

da celebrate kaw2 kn ai tu..
sampai kn... ade yg terduduk +... haha.. ok, ak xreveal.. =P


cik Masyi bersama suprise nye.. hee~

sile tgk handmade card sy utk msyi.. lawa x? hee~

Masyi...
time kasih utk semuanya..
time kasih jadik bff yg bez + sporting..
selamat hari lahir..
Semoga Allah permudahkan segalanya..
dan..
semoga Allah pelihara ukhwah ini..
syg kamo! =)



Thanks for reading! :D :')

Friday, November 20, 2009

Mc Flurry buatan sendiri~



salam...

daku teringin nk mkn Mc Flurry Mc D tu..
tapi..
apakan daya.. jauh plak Mc D nga umah..
maka, i pon dengan gegehnya pegi market nga my sis...
n tapau 1 bekas vanilla ice cream + biskut oreo..

dan.. krn nk buat keje snang (keje malas sebenarnya..huhu), i pon tumbuk laa biskut oreo tu..
dan..tabur atas vanilla ice cream..
dan..

TADAA...








da jadik Mc Flurry Oreo buatan sendirik..
sonang ajo...
dan pastinya sgt sodap howkeyh..
huhu..
=)

kowang boley laa cube nnt..
buat desert utk seisi rumah kay?
i mmg suke mkn eskrem tyme ujan2 gni..
hee~



Thanks for reading! :D :')

Sushi King TIDAK halal..

:: Dengan Nama Allah Yang Masa Kasih ::

salam alaik..

di waktu cuti2 begini...
keje aku, on9, usha blog n of coz laa jadik housewife sepenoh masa..huhu..

so.. ni aku nk share..
waktu usha2 blog,..
terbaca psl mknn di Sushi King xhalal..
dan..ia mmg diakui oleh marketing manager nye sendiri..


utk maklumat lebey lanjut, sila ke link bawah ni..



kalo anda peminat sushi...
n selalu mkn di Sushi King...
pikir2 la ek?
kalo xpon..
nnt buat sushi sendiri je kay? hee~




Thanks for reading! :D :')

Thursday, November 19, 2009

utk si adik kecik~

:: Dengan Nama Allah Yang Mengetahui hikmah setiap kejadian ::


salam sejahtera semua..
semoga anda semua sentiasa dlm Lindungan n Rahmat-Nya..


pagi tadi, result UPSR my lil sis klua..
Alhamdulillah..

she got 4A..
agak frust cket..
sbb kami jangka she'll get 5A..

tp xpe.. da ok la tue..
TAHNIAH adik!
kami semua bangga nga adik..
adik da berjaya dpt result camtu pon da cukup bagos..

sekurang2 nya usaha adik selama ni berbaloi..

jgn frust2 ye dik..
Abah n mama pon mesti bangga nga adik walopon mereka jauh di Mekah..
jgn risau.. doa mereka sentiasa bersama kita.. =)

Allah lagi tau hikmah di setiap kejadian..
Dia lagi tau dik kenape adik xdpt ape yg adik nak..

kadang2 Allah xbg semua yg kita mintak..

dan Hanya Dia yg tau kenapa..
dan mungkin ade lg kegembiraan len yg menanti kite di masa hadapan..

adik jgn risau..
ni baru UPSR..
ade byk lagi exam yg menanti..

yg penting SPM tu nanti.. kay?
result ni cuma penilaian di mata manusia..
yang penting, kita biarkan Allah jadi penilai yg agung ye syg?



“…dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya.”


(Surah al-Baqarah [2]:216)


“Sesungguhnya Allah tidak sekali-kali menganiaya (seseorang) sekalipu
n seberat zarah (debu) dan kalaulah (amal yang seberat zarah) itu amal kebajikan, nescaya akan menggandakannya dan akan memberi, dari sisiNya, pahala yang amat besar.”

(Surah an-Nisa’ [4]:40)



Ingat dik, kita belajar krn Allah..
yang memeriksa result adik cuma org2 yg bertauliah.. dan merek
a juga tetap manusia biasa..
ilmu2 yg adik blaja kt skolah tu nnt bole di praktikkan d masa depan..
sume 2 cuma asas2 dlm pelajran...
bile basic da kukuh, insyaAllah, kak yana percaya, aadik bole dpt yg lagi baek di masa depan..

bersyukur dgn apa yg adik dpt kay?
be proud of your self dear!



Ya Allah, Ya Rabbi.. sesungguhnya engkau lebih mengetahui apa yang tidak kami ketahui...dan Engkau tidak pernah dan tidak akan menzalimi hamba-hambaMu walau sebesar zarah sekalipun...dan sungguh, segala yang telah Kau tentukan untuk kami adalah yang ter
baik untuk kami...
Ya Allah ya tuhanku.. permudahkanlah segala urusan kami..

Tunjukkanlah kami jalan yang lurus..
jalan yang engkau beri nikmat.. bukan jalan orang2 yang kau murkai..
bimbinglah kami ke jalan Mu ya Allah...
amin...


si adik kecik yg da besa.. hee~

ni plak hadiah utk si kecik.. comey x? hee~ walo xdpt 5A pon, dpt jugak si moo moo nie..huhu


and..akhir kata..
tahniah Farah Erikha!

hee~ =)


Thanks for reading! :D :')

Wednesday, November 18, 2009

setelah sekian lama...

::Dengan Nama Allah yang Maha Penjaga::

Salam alaik..
Khaifa halukum? Ana bikhair... hee~

Rindu kat henchek belog nih...
da lame xdpt update dlm keadaan yg senang ati n berbunga2 gni.. (berbunga kah?)
hehe...


Alhamdulillah... tuan tanah da selamat sampai di teratak ayahanda terchenta..
HOME SWEET HOME!!!
walopon parents xde kt umah (dowang p haji)

tetap gak rasa bez dpt duk umah.. lepak2 dlm bilik sndiri.. hee~


hurm..da abeh musim yg menyenakkan mata n memusingkan kepala..
Alhamdulillah.. Allah permudahkan segala urusan..
I believe on His Love..
Allah ada..kn? ;)

Aku da usaha semampu yg boley.. (walo last minute kn..)
dan..hanya pada Dia aku berserah..

tawakal je laa..
hopefully,
walo xdpt 4FLAT, (ceh, ade ati nk dpt 4flat kt uia? mimpi disiang ari la tu..)
dpt Dean List pon cukop laa..hoho~

okay, sunggoh banyak cite yg nak dikongsi...


1. Open House di radio Lab Papa Joe..


actually, open house ni utk student class Electronic Media, Radio n Scriptwriting under class Papa Joe.. Papa dgn bermurah hatinya support sume mknn2 utk kami semua..
Semoga Allah murahkan lagi rezeki papa Joe..
eh,cop! papa Joe adalah lecturer sy ye.. bkn bapak tiri i howkeyh? kowang jgn nak buat andaian bukan2.. =P hee~



peace!! =)

we n papa joe..


2. da tgk papadom! cop!

walopon cite da basi,.. tp nk show off jugak... =P
oh papa saadom! cite nie mmg sgt best.. tetibe rs cam nk buat gak filem utk ayahanda terchenta,, hee~

ekceli, secara xsngaja je g tgk cite nie..
masa tu, br abeh quiz electronic media.. dlm kul 6.45pm camtu..
tetibe ketua klas kami, kak na kajol ajak p tgk muvi kt KLCC..

i yg mmg tgh dahagakn entertainment ni tentu laa tanpa segan silu angkat tangan nak ikot kan..hoho...
so, ape lg.. LAYAN!! smpai2 uia je da pkol 12 lebey..
naseb xkena thn nga pakguard..huhu..


wif cik mira

wif kak na kajol..hee~


jam suda menunjukkan pukol 12 lebey...

maka, esok smbong story ea... hee~
take care u olls!

p/s : result upsr klua esok.. aku plak yg xsaba nk tau result si adik kecik tue..huhu




Thanks for reading! :D :')

Monday, November 16, 2009

~sorry, i'm in exam mode~

::Dengan Nama Allah Yang Memiliki setiap saat yg berlalu::
salam u olls..
sunggoh, aku bukan berkabong..
cuma sgt laa bz dgn kertas2 exam (ceh, skema plak ayat)
so far, had finish 6 paper..
and 1 more left..
paper foundation Quran n sunnah..
bapak laa sgt mencabar nk study paper nie..
walopon gap berhari2,
keje aku asyik men game, tido, melepak n tgk muvi..
pastu bole plak khatam 2 novel dlm masa 2 hari..hee~
haish! cmne nk dpt dean list neh..hukhuk..
dan..xdpt di nafikan.. paper ni mmg agak susah..
coz kami perlu analisis element of communication in Quran..
2 berdasarkan past2 question laa..
(dan mmg jenis question xbertukar except the surah..)
n berdasarkan our senior, mmg xcukup masa nk buat mende ni..
tambah lagi, kami kena hafal translation die skali..
aduyaii.. ingt kami minah arab ke? bole plak nk soh translate surah tu..
stakat simple arabic words bole laaa...huhu..
(dah tau cmtu, dan2 je nk meronggeng xhengat kn..)
so..tomorrow is the last paper..
n mlm tu jugak aku akan pulang ke teratak ayahanda..
xsabau nk blk..
rindu umah n adik2..
ayahanda n bonda plak pegi menunaikan haji..
maka.. i akan jadi big boss nnt..
adik2ku..
wait for me kay?
hahaha..
smpai di sini dulu ye kawan2..
nnt blk umah i update story hari2 kay? hee~
take care u olls!

Thanks for reading! :D :')